Rüyada Yıldırım Görmek

Rüyada bir yere yıldırım düşmesi; azaba, hastalığa, yalan haberlere, hoşa gitmeyen sözlere, kıtlığa işarettir. Yıldırım, günah işleyenler için korkuya yahut ödenecek borca; bir yere yıldırım düşmesi, oraya zalim bir yöneticinin gelmesine delalet eder.

Rüyada yıldırımın bir yere düşüp oraya zarar vermediğini görmek, devlet adamlarının o yere ilgi göstermelerine delalet eder.

Rüyada yıldırımın eve düşmesi, evdekilerin zor ve sıkıntılı zamanlar geçireceğine yorumlanır. Rüyada üzerinize yıldırım düştüğünü görmek, çok önemli bir hastalığa yakalanacağınızı belirtir.

Rüyada yıldırım düşmesi, büyük bir sıkıntı ve derttir. Ama yıldırım düştüğü zaman alevler ortaya çıkarsa bu sıkıntının sonunun çok iyi olacağına işaret eder.

Rüyada bir yere yıldırım düştüğünü görmek, o yer insanlarına acı verecek bir olayın meydana geleceğine işarettir. Kirmani’ye göre, gökten yıldırım düştüğünü görmek, hayra yorumlanmaz. 

Cabir’ül-Mağribi’ye göre, düşen yıldırımın kendini yaktığını gören, hükümet tarafından cezalandırılır. Yıldırım daima hükümet tarafından gelecek cezalarla yorumlanır. Buna göre görülen rüyaların daima hükümetle ilgili olaylar göz önünde tutularak yorumlanması lazımdır. 

Bir başka rivayete göre de: Rüyada görülen yıldırım bir yere düştüğünde azaba işarettir. Çünkü yıldırım ölüm manasına gelir. Yıldırım, hastalığa ve yaktığı kimse hakkında yalan haberlere ve hoşa gitmeyen sözlere işarettir. Yıldırım düştüğü yerde faydalı olan bir şeyi yakarsa, borç ve orada çıkacak kıtlığa işarettir. Yıldırım, günah işleyen kimse için korkuya ve ödenmesi gereken borçlara işarettir.

Rüyada yıldırım düştüğünü görmek, feryat etmeye veya mahvolacak veya borçlanılacak büyük bir hususa işarettir. Yıldırım düştüğü yere zalim bir devlet başkanının gelmesine işarettir. Yıldırım; çetin bir ölüme, yangına, yıkılma vs. gibi şeylere de işarettir.

Rüyada hasta olan birisi evine yıldırım düştüğünü görse, ölür. Kaybolmuş bir kimsesi varsa, ölüm haberi gelir. Evinde şüphe verici bir durum varsa oraya bir vali gelir ve o ev emniyet tarafından nezaret altında bulundurulur.

Rüyada yıldırımların birbiri ardınca evlere düştüğünü görse, eşkıyaların gizlice halkın içine girmelerine veya hacı ile mücahitlerin gelmelerine ya da halka ödettirilecek borçlara işarettir. Birbiri ardınca bağ ve bahçelere düşen yıldırımlar; afet, bela, vergi ve oraya zulüm ve fesadın istila etmesine işarettir. Yıldırım, şiddetli korkuya da işarettir.

Bir kimse rüyada bulunduğu şehre yıldırım düştüğünü ve oraları yaktığını görse, devlet reisinin o şehre gelmesinden dolayı çıkacak fesatlığa veya o şehirde harp ya da kıtlık olacağına işarettir. Bazı tabirciler, yıldırımın zararsız bir şekilde düşmesi, devlet reisinin o şehre ilgi göstermesine işarettir, dediler. Yakında gelecek olan şaşırtıcı bir habere işarettir.

Ayrıca şu rüya tabiri ve yorumlara bakınız: Yağmur Yağması, Şimşek, Gök Gürültüsü

Yıldırım

“Rüyada Yıldırım Görmek” üzerine 3 yorum

  1. Rüyamda bir futbol maçı yapacaktık ama ayakkabım yoktu. Ben de etrafımdaki ayakkabılıktan kime ait olduğunu bilmediğim bir ayakkabı aldım, giydim ve maça başladık. Bir süre sonra üstüme yıldırım düştü ama öyle acı falan hissetmedim ama üstümdeki parlaklığın yıldırım olduğunu bildim. Ne anlama gelir acaba?

  2. Rüyamda yıldırım büyük bir ışık halinde sessizce, yavaş yavaş odada bulunan baskülün içine girdi açıklar mısınız?

  3. Eşim rüyasında, annesinin evi yakınlarında bulunan bir dereye şimşek çakması sonrası bir ateş yanıp kısa sürede sönmesini görmüş bu ne anlama gelir? Teşekkürler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir