Rüyada Sürme Görmek

Rüyada sürme görmek; basirete, ferasetli olmaya, mala ve diğer iyi şeylere; iyi bir kimsenin kendine sürme çektiğini görmek, hayra işarettir.

Rüyada kötü birinin sürme çektiğini görmek, şerre; bekar kızın sürme (rimel) çekmesi, evlenmesine; kul kadının gözlerine sürme çekmesi, kocaya varmaya işaret eder.

Rüyada evli kadının gözlerini sürmelemesi, kocası tarafından çok sevilmeye ve ona karşı anlayışlı olmaya; sürme çubuğu çocuğa, hizmetçiye, elçiye, yolculuğa yahut muhasebeciye işarettir. Sürme kabı (sürmedanlık), halkın din ve dünyasını ıslah ile meşgul olan kadına delalet eder.

Rüyada sürme görmek; hayır, menfaat, mal ve nimettir. Gözlerinin nurunu arttırmak maksadı ile sürme çektiğini gören din kuvvetini arttırır.

Rüyada süs için sürme çektiğini gören de dış görünüşünü düzeltir. Kirmani’ye göre, kadın ve erkek için sürme çekmek, kıymetini artırmaya delalet eder. Bir rivayete göre ise fazla kaçmamak şartıyla sürme çektiğini gören, hak yolunu bulur ve sevap işler.

İbn-i Sirin’e göre; rüyada sürme satan, hak dinini düzeltmeye çalışan adamla tabir olunur. Rüyada sürme fırçasını gören evlenir; kendisine sürme getirildiğini görmek, dört şekilde tabir olunur. Gözün kuvveti, dinin kuvveti, mal ve güzelliktir.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada sürme görmek, mala ve iyi şeylere çok basiretli olmaya işarettir. Bir kimse eline sürme verildiğini görürse o kimseye az veya çok mal isabet eder.

Bir kimse rüyada kendisine salih bir kimsenin sürme çektiğini görürse, bu rüya hayra işarettir. Eğer kendisine kötü ve fasık bir kimsenin sürme çektiğini görürse bu rüyada hayır yoktur. Toplu bir sürmeye rastladığını gören kimse mala erişir. Gözünde şikayeti olanın sürme görmesi, şifa bulacağına işarettir.

Rüyada sürme çekmek, dini ıslah etmektir. Sürme taşıyla gözüne sürme çektiğini gören kimse, iki kadınla evlenir. Sürme taşı dışında deniz köpüğü gibi şeyler kullandığını gören kimse, zina yapmak ister. 

Rüyada sürme taşından çocuklara sürme çektiğini gören kimse, dininin iyi bir durum içinde bulunduğunu iltizam eder. Eğer sürme çekmekten maksadı süslenmek içinse, o kimse din işlerinde kendisini ziynet ve parlaklık verecek bir şeyi yapar. 

Bir kimse rüyada; herhangi bir bir insanın kendisinin gözüne sürme çektiğini ve gözünü kör ettiğini görse o kimsenin malından hile ile sual olur. Bekar kızın rüyada sürme çekmesi, evleneceğine; dul kadının sürme çekmesi de kocaya varmasına işarettir. Kan ve gül ile sürme çekmek, fasıklığa ve batıl bir nikaha işarettir.

Ayrıca bakabileceğiniz rüya tabirleri: Allık Sürmek, Sürme Kabı, Ruj

Sürme

“Rüyada Sürme Görmek” için bir yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir