Rüyada Serçe Görmek

Rüyada serçe görmek, asil bir erkekle tabir olunur. Bir serçe tuttuğunu gören, öyle bir kişi ile arkadaşlık eder. Dişi serçe bulduğunu veya satın aldığını gören, şeref sahibi bir kadın ile evlenir. Bir serçe yavrusu bulduğunu görenin çocuğu olur. Elindeki serçenin uçtuğunu ve bir daha geri dönmediğini görenin çocuğu olur. Birçok serçesi olduğunu gören bir topluma başkan olur.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada serçe görmek, oyun ve hikaye ile insanları güldüren bir amigoya işarettir. Serçe kuşu, erkek çocuğa da işarettir. Bundan dolayı bir kimse serçe kuşunu kestiğini görse, o kimsenin zayıf bir çocuğu dünyaya gelir ve onun öleceğinden korkulur. Bazı tabirciler zengin, otoriter, işleri hususunda hilekar, kin tutmayı ve münakaşa yapmayı seven bir kimsedir, dediler. Serçe kuşu güzel olan kadına da işarettir. Serçelerin güzel sesleri ise güzel söz ve ilim okumaya işarettir.

Rüyada çok sayıda serçe topladığını görmek, gören kimse için meşakkatsiz elde edilen mallardır. Serçeler çocukla da tabir edilir. Rüyada elinde bir serçe olduğunu gören kimse, on altına nail olur. Serçe kıymeti büyük bir kimsedir. Binaenaleyh rüyada bir serçeye rastladığını veya sahip olduğunu gören kimse, büyük bir kimseden yardıma nail olur. Serçe kuşu avlamanın tabiri de böyledir. Serçeyi kestiğini gören kimse, galip gelmeye arzu ettiği güçlü bir kimseye zafer bulur.

Rüyada serçenin tüyünü yolduğunu veya etinden yediğini gören kimse, kadir ve şanlı kimsenin malından servet sahibi olur. Eğer serçe dişi olursa, bir kadına işarettir.

Rüyada bir serçeye sahip olduğunu gören kimsenin, bir çocuğu olur ve büyük adamlar arasına geçer. Bir kimse, elinde veya kafesinde bir serçe olduğunu, fakat sonra uçtuğunu ve tekrar geldiğini görse, o kimsenin hasta bir çocuğu varsa, vefat eder.

Rüyada serçelerin gözlerini oyduğunu ve onları kör ettiğini gören kimse, çocuklara hile yaparak onları aldatmaya çalışır. Serçelerin yavrularına rastladığını gören kimsenin, eğer küçük bir çocuğu varsa kuyuya düşer.

Rüyada serçelere sahip olduğunu gören kimse zenginleşir ve olgun bir topluma vali olur. Serçeler aile ve akrabalarıyla sevinçli günlerde toplanmaya ve birbirlerine ülfet ve muhabbet etmeye işarettir. Bazen de serçe kuşları, günah ve masiyette toplanmaya, tefrika (ayrılık) ve hezimete uğramaya işarettir.

Ayrıca bakınız: Sapan, Papağan

Serçe

“Rüyada Serçe Görmek” üzerine 5 yorum

  1. 2 serçe balkonuma konmuş, yavru gibiydiler, uçmakta zorlanıyordular. Kediler yemesin diye mücadele ettim ve uçurdum onları yedirmeden. Anlamı nedir, acaba?

  2. Uyanmak üzere iken elime bir ekmek çıkını verildi. İçinden 2 adet uyuyan serçe ve beyaz renkli serçe ebatında başka bir kuş çıktı. Bu kuşlar ıslanmış yemeye hazır yufka ekmeğinin içinden çıktı. Beyaz renk olan kuşu elime aldığımda uçtu karşıdaki ağaca kondu. Sonra çıkının içine baktığımda tekrar 1 adet serçe kuşu çıktı. Serçeler uyuma durumunda sonra uyandım. Allah hayırla vesile etsin inşallah.

  3. Ben rüyamda okulda idim. Veli toplantısında biri kafeste, diğeri özgür 2 tane serçe gördüm ama tabirlerden bulamıyorum.

  4. Merhaba. Rüyamda sol elimde bir serçe vardı ve tırnaklarını elime geçirmişti çok uğraştım çıkarmak için sonra sol işaret parmağımı ısırdı ve gagasından sıktırarak attım. Ne manaya geliyor? Çok merak ediyorum. Teşekkürler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir