Rüyada Sancak Görmek

Rüyada sancak görmek, saygın bir işe ve meşhur bir yöneticiliğe; Sancak alime, öndere, kahraman, yiğit, cömert, salih ve kendine uyulan kimseye; Askeri sancak, kendisine tabi olunan bilgine, yönetici ya da varlıklı kimseye; kırmızı sancak savaşa; yeşil sancak hayırlı yolculuğa; beyaz sancak yağmura; siyah sancak ordunun önünde görülürse mutlak zafere, gönderde görülürse az yağışa; sarı bayrak zayıf ve savaşa hazır olmayan askerlere delalet eder. 

(Ayrıca Bakınız; Bayrak, Alemdar)

Rüyada askeri bir sancak görmek, çok para kazanacağınız bir iş gezisine gideceğinizi işaret eder.

Rüyada sancak görmek tabiri; alim, dindar, zengin ve mert, yahut herkesin kıskandığı meziyetlere sahip bir kişi ile tabir olunur. Elinde bir sancak tuttuğunu gören, bu sıfatları üzerinde taşıyan bir kimse ile dost olur ve ondan hayır görür. Elinden sancağının düştüğünü görmek, bu rüyanın aksiyle yorumlanır. 

İbn-i Kesir’e göre; elinde sancak olduğunu görmek, sefere işarettir. Büyük bir devlet adamının kendisine bir sancak teslim ettiğini görmek, sancak beyaz veya yeşil olursa, yüksek bir mevkiye, şeref ve itibara delalet eder.

Rüyada sarı sancak görmek; hastalığa, kırmızı ise şan ve şerefe delalet eder. Rüyada sadece sancak görmeniz, doğru yolda olduğuna delalet eder. 

Ebu Sait El-Vaiz’e göre; rüyada sancak görmek, kadın için koca, olarak tabir olunur. Bir kadın rüyasında elinde bir sancak bulunduğunu görürse evlenir. Rüyada renkli sancaklar görmek, bereketli yağmurlara işarettir.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada görülen sancak, meşhur bir iş veya reisliktir. Sancak, imamlı, zahit, zeki, zengin, cömert veya kendisine uyulan kuvvetli bir kimsedir. Eğer sancak kırmızı olursa rüya sahibin, yukarıda vasfı geçen bir kimse tarafından sevinç ve şenlik görür. Eğer sancak siyah olur mezkur adam tarafından büyüklük görür.

Rüyada sancak gören kimse, şehir halkı için de maruf olur. Kadın için sancak görmek, kocaya işarettir. Bir kadın rüyada üç tane sancak gömdüğünü görse, o kadın sırasıyla halkın şereflilerinden üç kişi ile evlenir. Onların ölmesiyle kendisi geriye kalır. Rüyada görülen sancak; evlenmeye, hamile kadın için bir çocuğa işarettir. Çok sancaklar rüzgar ve yağmura işarettir. Sancak sahibi, hakimle tabir edilir. Hakimlik tayin bekleyen bir kimse rüyada sancak taşıdığını görmek, hakimliğe nail olur.

Rüyada kendisi için bir sancak yapıldığını gören kimse, eğer sancağı ehilse, onun hayırlı bir hizmet yapmasına işarettir. Bir kimsenin kendi elinde sancak görmesi, onun nikah kıyacağına işarettir. Bazı tabirciler, birisiyle kavgası olan kimse rüyada sancak görse, o kimsenin hasmıyla kavga yapacağına ve ona mukavemet getiremeyeceğine işarettir, dediler.

Rüyada elinde bir mızrak olduğunu ve onun ucunda bir sancak bulunduğunu gören kimse veya onun bir çocuğu ölür. Bir kimse rüyada bir ev üzerinde sancak görse, o evde birisi ölür. Büyük bir sancağı yüklendiğini gören kimse bir kadınla evlenir. Sancak kırmızı olursa, kadın kötü bir kadındır; beyaz olursa, o kadın iyi bir aileden temiz ve saliha bir kadındır; siyah olursa, o kadın uğursuzdur. Sancak birkaç renkte olursa, o kadın fasık bir kadındır.

Rüyada kendisine bir sancak verildiğini gören insan mevkisinden alınır. Sancaklar; melik, emir, hakim ve alimlere işarettir. Allah ve Resulullah’ın sünnetini bilmeyen bir kimsenin rüyada Allah (C.C.) ve Resulullah’ın sünnetlerini bildiğini görmesi, kendisi hakkında Allah tarafından gelecek lütuf ve rahmete işarettir. Bir kimse rüyada sihir veya ona benzer şeyleri bildiğini görse, o kimsenin bidat ve sapıklıkta bulunduğuna işarettir.

Sancak

“Rüyada Sancak Görmek” için bir yorum

  1. Dün gece rüyamda yeni bir sancak düşünüyordum Türkiye için. Bunu dantelden örersem çok güzel olur diye geçiyor içimden. Sancağın her iki sağ alt ve sol alt köşesinde cami olacak, bu camilerin dört minaresi ve büyük bir kubbeyle küçük kubbeleri olacak tüm minarelerinde ve kubbelerde kuşlar için özel örülmüş içindeki içme suyunu sürekli yenileyebilir bir sisteme sahip çok odacıklı kuş evleri olacak diye düşünürken Tayyip Erdoğan ( Cumhurbaşkanımız) bunu çok beğenecek diye coşkulu bir sevinç kaplıyor içimi. Ama diyorum en iyisi bunu kızkardeşime çizdireyim ( o gerçekte iyi resim çizer ve gazidir) o zaman daha güzel örerim sonra da götürüp veririm. O heyecanla uyandım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir