Rüyada Puta Tapmak Görmek

Rüyada puta tapmak rüyasında ağaçtan bir haça taptığını gören, kötü ve münafık biri ile arkadaşlık kurar. Bir rivayete göre, birine yalan söyleyip iftira ederek yaklaşmaya çalışır. Haç gümüşten ise bir kadına layık olmadığı şekilde davranır. Eğer altından ise, istemediği bir işe başlar ve ondan zarar görür. Haç bakırdan veya demirden ise, sadece dünya işlerinden medet umar.

Rüyada taştan haç görmek ise kalbi taş gibi olan bir adama yaklaşarak ondan menfaat umar. Eğer topraktan ise kendisine bile faydası olmayan bir adamla arkadaş olur.

Rüyada haça ibadet etmek bir haça ibadet ederek ona bir şey söylediğini veya onu öpüp sevdiğini görmek, kendisine hiçbir faydası dokunmayacak kişilerle konuşup dost olmaya ve onlardan zarar göreceğine işarettir.

Cafer-i Sadık (R.A.) bu rüyayı üç şekilde tabir ediyor: Batıl yalan, yalanı, hileci ve yalancı insan.

Abdulgani Nablusi’ye gören: Rüyasında bir puta taptığını gören, nefsinin hevesine kapılarak Allah’ın (C.C.) rızasını unutup batıl işlerle uğraşır.

Bazı tabircilere göre; rüyada put görmek bir kadının veya çocuğun sevgisine delalet eder.

Rüyada haç görmek anlamı insanı ibadetten alıkoyan şeylere işarettir. Yanında bir haç taşıdığını gören, başka bir dinde olan bir kadınla evlenir. Yahut sağır, dilsiz bir kadınla arkadaşlık eder ve öyle bir çocuğu olur.

İbrahim El-Eş’as göre; rüyada haç görmek, işinde sebat ettiğine delalet eder. Bir haçı kırdığını, yahut onu sürüklediğini gören; yüksek bir menzile ulaşır, düşmanlarına üstün gelerek onların şerrinden emin olur.

Rüyada haç görmek tabiri bir rivayete gören; güzel, boylu poslu, akıllı bir kadına işaret eder. Başka bir rivayete göre de, ahmak ve kibirli bir kadına delalet eder.

Rüyada bir haç satın aldığını görmek, eğer aldığı haç kıymetli bir şeyden yapılmış ise, güzel bir kadına; kıymetsizse, çirkin ve ahlaksız bir kadınla evlenmeye yorumlanır.

bkz: Rüyada Put Görmek

Puta Tapmak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir