Rüyada Mum Görmek

Rüyada etrafı aydınlatan mumu görmek, insanlara ilmi ve irfanı ile, manevi tasarrufuyla faydalı olan, onların gönüllerini aydınlatan kimseye; mum, devlet başkanına, cömert ve şöhretli çocuğa, veliye, salih kimseye ve mürşit olan zata, yoksul için zenginliğe, bekar için evlenmeye, günahkar ve cahil için hidayete işarettir.

Rüyada evli kimsenin mum görmesi, onun veli bir kul olmasına; mumun eriyerek şamdanın çukur yerini doldurduğunu görmek, sıkıntı ve meşakkatten sonra elde edilecek helal mala; mumcu görmek, sevinç ve ferahlığa, hidayet ve ilme, malın eksilmesine, bereketin gitmesine, hastalık yahut ağlamaya, hasta için vefata delalet eder. 

(Ayrıca Bakınız; Şamdan)

Rüyada mum tutmak veya yakmak, bekar erkek için güzel bir kızla evliliğe; bekar bir kadın için iyi biriyle evliliğe ve çocuğa yorumlanır. Eğer rüyayı gören gurbette ise yurduna dönmeye işarettir. Yoksul biri için para kazanmaya; tüccar için ise fazla para kazanmaya ve kârının artmasına; memur ise işinde yükselmeye yorumlanır. Çevrenizdeki insanlara güvenebileceğinizi ve uğraştığınız her işte başarılı olacağınızı işaret eder. Mumu üfleyerek söndürmek, bir yakınınızın ölümü demektir.

Rüyada güzel bir mum ışığı gördüyseniz, etrafınızdaki insanların dostluklarına güvenebileceğiniz ve elinize attığınız her işte başarılı olacağınız anlamına gelir. Kişinin umutlanacağı bir haber alacağına işaret eder.

İbn-i Sirin’e göre; mum, şeref ve mevkiye işarettir. Evinde yanmakta olan mum gören, devlet ve nimete erer. Evinde bir mum yanıp odanın bütün her yanını ışıklandırdığını görmek, o yıl büyük bir nimetin geleceğine ve ticaretinin fazla olacağına delalet eder. Bir rivayete göre, rüya sahibinin kendisine bağlı bir ailesi ve çoluk çocuğu olur. 

Rüyada birinin elinden yanmakta olan bir mum aldığını gören, o kimsenin yüzünden bir büyük işe girer ve mevki sahibi olur. 

Kirmani’ye göre; elinde yanmakta olan mumun söndüğünü görenin eşi vefat eder. Eğer evli değilse, hali vakti kötüleşir. 

Rüyada elinde yanan bir mum olduğunu ve onu birinin söndürdüğünü gören, içinde bulunduğu nimetten dolayı biri tarafından hasetlenir. Elindeki yanan mumun ışığının azaldığını görmek, nimet eksikliğine işarettir. Elinde yanmamış bir mum olduğunu gören az bir nimet ve devlete erer. 

Danyal Aleyhisselam’a göre; elinde veya evinde yanmakta olan bir mum görmek, eğer evli ise, bir oğlu olacağına; bekar ise evlenmeye veya bir hizmetçi almaya; eğer gurbette kimsesi varsa selametle döneceğine delalet eder. 

Rüyada bir yerde birçok mumların yanmakta olduğunu görmek, o yer devlet başkanının adaletine, hakimlerin insaflı kimseler olduklarına, halkın bolluk içinde bulunduklarına işarettir. 

Rüyada bir mescit veya medresede birçok mumların yandığını görmek, o yer halkının ilim, ibadet ve bilgi edinmekle meşgul olduklarına delildir. 

Ebu Sait El-Vaiz’e göre; yanmakta olan mum, cömert bir evlatla tabir olunur. Bir başka rivayete göre de: Rüyada görülen mum, devlet reisi veya şanı yüce cömert bir çocuktur. Mumun eriyerek birikmesinden dolayı şamdanın çukur yerini görmek, meşakkat ve mihnetten sonra kavuşulacak helal mala işarettir. Bekar kimse için mum görmek, eşe işarettir. Bazen mum salih bir kimseye işarettir. 

Rüyada Mum Görmek Ne Demek? 

Cahil için hidayet; fakir için zenginliktir. Rüyada görülen yanan lamba, kandil ve mum, hamile kadın hakkında erkek ve alim bir çocuk doğurmasına, hasta hakkında da kocaya işarettir. Hasta rüyada, lamba ve kandilinin söndüğünü görse ölür. Bir kimse rüyada yanan lamba, kandil veya mumunu ıslah edip düzeltse ve ışığının fazlalaştığını görse, eğer hastası varsa iyileşir. 

Rüyada ışığı zayıf ve az olan küçük kandil görmek, hamile kadın için kız çocuğuna işarettir. Bazı tabirciler, yanan lamba, kandil ve mum, gizli şeylerin aşikareye çıkmasına işarettir, dediler. Bir kimse rüyada kendi evinin lamba, mum ve kandilini güzel ve ışıklı olarak görse, o kimsenin evinin işlerini gören kimsenin halinin düzgünlüğüne işarettir. Evinin lamba, mum ve kandilinin ışıksız ve kuvvetsiz olduğunu görse, o evin işini gören kimsenin halinin zayıflığına ve hareketsizliğine işarettir. 

Rüyada bir kimse evinin lamba, mum ve kandilinin söndüğünü görürse, o evin işlerine bakan kimsenin işinin karışıklığına ve kötülüğüne, methedilmemesine ve işinin güçleşmesine işarettir. Bazen de bu rüya, eşinin yahut çocuğunun ya da anne babasının veya evinin işlerine nezaret eden kimsenin ölümüne işarettir. Bazen de rüya sahibinin hanımının ölümüne işarettir. 

Bir kimse rüyada elinde bir lamba, mum veya kandil olup, onun sönmesinden korkulduğunu görse, hastanın ölümüne işarettir. Hasta olan bir kimse rüyada kendisini mum ile gökyüzüne çıktığını, sonra yine yeryüzüne indiğini görse, o kimsenin ruhunun semaya çıkmasına işarettir.

Bir kimse rüyada bir mumdan ışık aldığını görse, o kimse ilim ve yüksekliğe nail olur. Bir kimse rüyada üfleyerek bir mum söndürmeye çalıştığını görse, o kimse hak üzere bulunan bir kimsenin bir işini iptal etmeye çalışır, ancak iptal edemez. 

Rüyada gündüz bir mum ile yürüdüğünü görmek, rüyayı gören kimsenin dini kuvvetli ve yolu sırat-ı müstakim olur. Geceleyin bir mum ile yürüdüğünü görse, eğer o kimse teheccüd namazı kılanlardan ise, bu namazına devam eder. Eğer teheccüd namazı kılmıyorsa, o kimse hayrette olup şaşırıp kaldığı bir işinde hidayete erişir ve maksadına nail olur. Bazen de rüya sahibi bir günah işte bulunur ve ondan tövbe eder. 

Bir kimse rüyada parmakları veya azaları arasında bir mumun yandığını ve ışık verdiğini görse, o kimsenin kapalı olan bir işi meydana çıkar ve bundan tatmin olur. Sönmüş bir lamba, mum veya kandil olduğunu görse, o kimse eğer vali ise işinden azledilir; tüccar ise, zarar eder; salih bir kimse ise malı gider. 

Rüyada yanmış mumu ışıksız görürse, üzüntü ve kedere, kalp katılığına işarettir. Kandil, lamba ve mumu vaktinde yakmak; yüce, şöhretli ve faydalı bir çocuğa işarettir. Bazı tabirciler, cami lamba ve kandilleri alimlerin zenginlerine, takva sahibi ve Kur’an okuyucusuna işarettir, dediler. Bir kimse rüyada mescidin lamba ve kandilinin söndüğünü görse, mescide devam eden alim bir kimse vefat eder.

Rüyada Mum Görmek Nedir?

Etrafınızdaki insanlara güvenebileceğiniz ve elinizi attığınız her işte başarılı olacağınız anlamına gelir. Mumu üfleyerek söndürmek, bir arkadaşınızı ya da akrabanızı kaybedeceğiniz anlamına gelir.

Rüyada mum görmek tabiri; güzel ve iyi bir eşle yuva kurmaya, çocuk sahibi olmaya işarettir.

Mum

“Rüyada Mum Görmek” üzerine 6 yorum

  1. Erkek arkadaşımın annesi benim yatağımda, elinde yanan mum tutuyordu. Bir başka kişiye de “Çok güzel yanıyor ama birleştiremiyorum mumlarını” gibi bir şey diyordu.

  2. Rüyamda kız kardeşimin elinde mumlar var (yanan mum değil.) “Al abla bu mumlar senin” diyor. Bu rüyanın tabirini çok merak ediyorum. Çünkü bilinçaltı olarak kalan bir rüya da değil. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

  3. Rüyamda tam dört tane mum yakıyorum kocaman bir alanı aydınlatıyor. Fakat ikinci yaktığım mum hem ince, hem sıcaktan erimeye yüz tutmuş ikide bir düşüp sönüyor ve her söndüğünde tekrar tekrar yakıyorum. Sonunda yakıp yerine koyuyorum fakat eşim söndürmek için geliyor ama bir tanesini söndürdü ve rüyadan uyandım. Yorumlarsanız çok sevinirim.

  4. Gece vakti hava da yıldızlar dahi yok ama yol kenarları yüzlerce mumlarla aydınlatılmış. Ben bir şeyin üzerindeyim, o yollardan geçiyorum sanki bir paşanın araç üzerinde halkı selamlaması gibi. Mumlar, yuvarlak metal içinde ve yol kenarında guruplar halinde oturmuş insanlar var ve bana bakarak Kur’an okuyarak beni selamlıyorlar. İçlerinden bazıları tanıdıklarım ve alkol kullanan kişiler. (Bu arada ben kullanmıyorum) yanımda babam var gibi ama kendisini göremiyorum sesini duyuyorum. Bana; şunlara bak şeref…ler de burada diyor. Ben de “Baba sus. Onlar artık tövbeli, içmiyorlar” diyorum. 2 sokak geçiyorum ve hep aynı yüzlerce mumla aydınlatılmış köy sokakları… Kur’an okuyan insanlar… Yorum sunabilecek kimse var mı acaba?

  5. Ben açık renk düz renk bir halıda erimiş mavi renkli bir mum tabakasını annem kazırken gördüm ama çıkaramıyor. Ben yaklaşıp “Ver, ben hallederim” diyorum. Kalıp halinde çıkıyor ama bu yorumlarda buna benzer bir şey yok.

    1. Rüyamda eski sevgilimin elinde lale mum çiçekleri oldugunu görüyorum şeffaf paketin içinde tam 5 tane vardi kirmizi lale mum cicegi dukanin onunde duruyordu hava gun icinde ve aydinlikti mevsim bahar aylari gibi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir