Rüyada Mektup Görmek

Rüyada mektup görmek, kişinin kendisine gelen mektup yüksek mevkiye, önemli ve kayda değer söze işarettir. Müjde ihtiva eden mektup, korktuğu şeyden emin olmaya, çocuk ve eşle rızıklanmaya delalettir.

Rüyada yüzü güzel bir mektubu birine göndermek, ihtiyaçların giderilmesine, itibar ve saygınlığa; mektup getiren kimseyi dövmek, üzücü bir duruma yahut dinden uzaklaşmaya; her türlü mektup habere yahut müjdeye işarettir.

Rüyada yazıları silinmiş mektup, kaybolan kimseden gelen haberlerin kesilmesine; yüksek bir makam yahut kişiden mektup almak gıpta edilecek nimete, saltanat ve devlete; mühürlü mektup almak rütbe ve memuriyete, bir işin aslını araştırmaya, emir ve yasaklara uymaya; bekar için istediği kadınla evlenmeye işarettir. Gönderdiği mektubun iade edilmesi, umduğu işin ve teşebbüsün gerçekleşmemesine delalet eder. 

(Ayrıca Bakınız; Zarf)

Rüyasında evine postacının mektup vermesi veya postacıdan mektup alması, birisine mektup yazacağına; erkekler için makamında yükselmeye; ticaret erbabı için kazancının artmasına işarettir. Çalışan kadınlar için de bu rüya aynı şekilde yorumlanır. Ev kadının ise çok iyi vakit geçireceğine veya bir toplantıya, davete; genç kızlar için enteresan bir aşka işarettir.

Rüyada bir mektup yazan kimse bir isteğine ve olumlu cevap alır. Mektup yazıp zarfa koyan kişi, işinde başarılı olacak demektir.Rüyada evine postacının mektup vermek veya postacıdan mektup almak, birisine mektup yazacağına yorumlanır. Erkekler için işinde yükselmeye, iş yapan birisi için daha fazla para kazanmaya işaret eder. Çalışan kadınlar için de bu geçerlidir. Ev kadının ise çok iyi zaman geçireceğine ya da bir toplantıya, davete katılacağına yorumlanır. Genç kızlar için ilginç bir aşk anlamındadır. Mektup rüyaları da genel olarak belge ve kağıt gibi yorumlanır.

Rüyada güzel bir mektup aldığınızı gördüyseniz, yakında güzel haberler alacaksınız. Kötü bir mektup, sorunlarla ve hastalıklarla karşılaşacağınız anlamına gelir. Ün, haber, para, yararlı iş ve yatırım olarak yorumlanır.

Rüyada bir mektup yazmak görmek ve onu tamamladığını gören kişi, başladığı işi bitirir ve dileği yerine gelir; eğer mektubu bitirmez ve güçlük çekerse, işlerinde de müşkülata uğrar. Kendisine bir mektup verildiğini gören, istediği her türlü murada nail olur. Bir rivayete gören, mektup görmek hayırdır. Eğer zarfı kapalı ise gizli habere; açık ise herkesin bildiği bir habere, mühürlü ise haberin doğru olduğuna delalet eder.

Rüyada kendisine bir şeyin verildiğini bildiren bir mektup aldığını görmek, eline mal geçeceğine işarettir. Büyük bir devlet memurundan gelen mektup, kendisinin bir yüce makama çıkacağına, tüccar ise ticaretini büyüteceğine delalet eder. Mektup, sadece bir dostundan veya yakın bir akrabadan geliyor ve sadece hatır sorulmak için yazılmış ise, büyük bir nimete delildir. Gurbette bulunan bir yakınından geliyorsa, ondan iyi bir haber alacağına işarettir.

Rüyada bir tevzi memurunun mektup dağıttığını görmek, halka iyilik yapacağına delalet eder. Gurbette bulunan bir adamından içinde yazı olmayan boş bir mektup aldığını görmek, hayır değildir. Kendisine bir ölü tarafından mektup geldiğini görmek, sevinçli bir haber alacağına delalet eder.

Ebu Sait El-Vaiz’e göre; rüyasında sağ elinde yazılı bir kağıt görmek, o senenin feyz ve bereketine işarettir. Birine zarfın arkası mühürlü bir mektup gönderdiğini ve onun da almayıp geri çevirdiğini gören, işlerinde başarısızlığa uğrar, tüccar ise zarar eder. 

Rüyada sol elinde yazılı bir kağıt gören, yaptığı bir işten dolayı pişmanlık duyar. Bir rivayete göre, sol elinde yazılı bir kağıt görmek, zinadan doğan çocuğa veya haram paraya delalet eder. Rüyada aldığı bir mektup mühürlü ise, hakkın rızasına; altı mühürlü ve üstü antetli ise sevinçli bir haberdir. Bu mektubu açtığını gören, sıkıntıdan kurtulur. Üzerinde adres yazılı olduğu halde adına gelen mektubu açmayan, aksi ve yaramaz bir işle uğraşır.

Rüyada üzeri mühürlü ve adres yazılı bir mektubu açıp okuduğunu gören, namusu ve sadakati ile tanınmış bir kimsedir. Rüya sahibi olmadığı halde adresine gelen bir mektubu okuduğunu görmesi, geçiminin artmasına ve mutluluğa işarettir.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada insana gelen mektup, büyük mevki ve yüksek söze işarettir. İnsanin rüyada bilinen bir tarafta gönderdiği mektubun içerisinde iyiliğe dair bir şey varsa da bu rüya sanin yüceliğine, ihtiyaçların giderilmesine işarettir.

Rüyada kendisinde müjde olan mektubun bir insana gelmesi, o kimsenin korktuğu şeyde akıbetinin güzelliğine yahut çocuk veya zevce ile rızıklanmasına işarettir. Bazı tabirciler, rüyada mühürlü bir mektup gören kimse, bir hayra ve büyük bir rütbeye veya memuriyete nail olur. Ona yakın ve uzak olanlar ona itaat eder. Eğer bu rüyayı gören bir kadınla evlenmek istiyorsa, onunla evlenir. Mektubun mühürlü olması, işi araştırmaktır, dediler. Kaybolmuş bir kimse tarafından gelmiş ve içinde yazı bulunmayan beyaz bir mektup görse, kaybolmuş kimsenin haberinin kesilmiş olmasına işarettir. 

Rüyada bir kimseye mühürlü bir mektup gönderdiğini ve o kimsenin bunu kabul etmeyip kendisine geri iade ettiğini gören kimse, sultansa ve o mektup gönderdiği adam tarafına asker sevk etmiş ise, o asker mağlup olur. Eğer tüccarsa zarar eder. Evlenmek istiyorsa, istediği kadına nail olamaz. Mektup rüyaları da genel olarak belge ve kağıt gibi yorumlanır.

Rüyasında bir mektup yazan kimse, bir isteğini açıklar ve kendisine olumlu cevap verilir. Mektubu yazıp zarfa koyan kişi bir işi başarıyla halledecektir. İş mektubu yararlı kazanç ve yatırımdır.

Rüyada mektup görmek, bir aşk veya dost mektubu almaya; mektup yazmak, dostlarınızdan güzel haberler alarak sevineceğinize ve aynı şekilde sizinde onları sevindireceğinize; kapalı mektup almak, gizli bir haber alacağınıza; açık mektup görmek, çok güzel haberler alacağınıza işarettir.

Mektup

“Rüyada Mektup Görmek” üzerine 3 yorum

  1. Sevgilimi bir başka kız ile görmek, aşk mektuplarını ateşe atmak, sevgilimi hızlı bir arabada başka kız ile görmek, rüyada ağlamak, rüyada sinirli olmak, duvardan su çıktığını, aktığını görmek. Çok teşekkür ederim.

  2. Rüyada bir akrabamız, -benim teyzemin oğlu 1 yıl önce bana vermesi için bir akrabamıza mektup veriyor- ve akrabamız 1 yıl önceki mektubu şimdi getirip bana veriyor. Rüyamda mektubu açtığımda toprağın arasında ince beyaz mum bir de kavanozun içinde kalem uçları vardı. Rica etsem yorumlar mısınız?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir