Rüyada Kum Görmek

Rüyada kum görmek, çok kum din ve dünya meşguliyetine; az kum mal ve dünyalığa işarettir. Rüyada kum toplamak, kum avuçlamak, kumu üzerine almak yahut kumda yürümek; mal biriktirip onu hayra harcamaya işarettir.

Bkz: Kum Kertenkelesi, Kum ve Toprak, Kireç ve Kum

Rüyada kumda yürümek, çiftçi için ekin biçmeye; diğer kimseler için bir meşgaleye, hayatın zorluklarına, zenginlik ve tembelliğe, üzüntü ve kedere, zulmet ve düşmanlığa; kum üzerinde uzun süre güçlükle yürümek kadın ve erkek için yalnızlığa delalet eder.

Rüyada elini kumun içine sokmak, bir işe karışmaya; kum almak hırsa, üzüntü ve kedere, rüşvet almaya; ağaç ve bitki köklerinden toplanan kum mala, emlakten kazanılacak rızka delalet eder. Geçmişte yaşadığınız sıkıntıları artık yaşamayacaksınız anlamındadır. Rüyada kum görmek, para ve mal demektir. Kum, açlığın ve fakirliğin işaretidir. Büyük para ve zenginliktir. Kum görmek, hayırlı malla tabir olunur.

Kirmani’ye göre; rüyada çok kum görmek, hesapsız mal ile yorumlanır. Büyük bir kum yığını üzerinde oturduğunu gören, çok para ve mal sahibi olur. Bir kaba kum koyduğunu gören, ailesi ve çocukları için mal biriktirir. Kumun nehir gibi aktığını görmek, satılıp alınan mala işarettir. Kırmızı ve sarı kum altın, beyaz kum gümüş, siyah kum karışık madeni paralarla tabir olunur. Kumluk bir yerde yürüdüğünü gören, zor işlerle uğraşır.

Cafer-i Sadık’a (R.A.) göre; rüyada kum görmek dört şekilde tabir olunur: Din ve dünya işleriyle uğraşmak, mal, menfaat, zahmet ve zorlukla elde edilen kazanç.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada görülen kum, maldır. Çok kum, din ve dünyaca meşguliyettir. Bir kimse rüyada elini kum içinde görse, dünya işlerinden bir şeye kaçınmasına işarettir. Kumun çok olması kabirde azaba işarettir. Bir kimse rüyada kumu toplayıp biriktirdiğini yahut üzerine aldığını görse, o adam malı biriktirir ve hayra sarf eder.

Rüyada kendisini kum içinde yürüyor görse, o adam malı biriktirir ve hayra sarf eder. Kendisini kum içinde yürüyor görse, kumun azlığı ve çokluğu nispetince din ve dünya meşgalelerinden bir şey ile uğraşır. Bazen de kum içinde yürümek aldatmaya, ekin vs. biçmeye işarettir. Kum, ölüm ve hayata, zenginlik ve tembelliğe; bazen de kum içinde yürümek üzüntü, keder, düşmanlık ve zulme işarettir.

Rüyada kadının kum içinde yürümesinde hayır yoktur. Bu rüya onun uzun zaman kocasız kalmasına işarettir. Erkeğin kum içinde güçlükle yürümesinin tabiri de böyledir. Kırmızı kum, işsiz kimse için güzel bir mevki; beyaz kum, müneccimler için rızıktır. Sarı kum, bazen hastanın tövbesine ve isyandan dönmesine işarettir. Bazen de sarı kumu yüklenmek hastalığa işarettir.

Kum

“Rüyada Kum Görmek” üzerine 13 yorum

  1. Sorum rüyamda kumun içinde çıplak oturdum, ayağımı kuma gömdüm. Bunun anlamını rica ediyorum, ne demek bu?

  2. Birinin kumu eline alıp kuzenimin sırtına attığını gördüm ve ben o kumu aldım, o kişinin ağzına attım. O kişi de bana aynısını yaptı ama benim attığım kadar kum gelmedi bana.

  3. Rüya tabirlerini anlamıyorum. Birbiriyle çelişen cümleler yazıyorsunuz. Neye inanacağımızı şaşırdık. Hayra mı yoksa para ve mala mı işaret nasıl yorumluyorsunuz?

  4. Çok büyük bir kum tepesinin üzerine çıkmaya çalışıyor ve bunu başaramayacağımı anlayınca da avuç avuç büyük bir hırs ve gayretle kum dağını dümdüz etmeye çalışıyorum. Bununla da başaramayacağımı anlayınca bir iş makinası bulmaya çalışıyorum fakat daha sonra nasıl çıktıysam kum tepesi üzerine çıkıp büyük bir camdan o anda piknik yapan eşimin ve kendi ailemin piknik alanında piknik yaptığını ve herkesin içki sigara içtiğini görüyorum. Çok korkunç bir rüyaydı. Lütfen yorumlarsanız sevinirim.

  5. Rüyamda akrep görüyorum. Elimdeki bir plastik mangal yelleme aletiyle akrebi ortadan ikiye ayırıyorum. Sonra biraz ileri bakıyorum ve kadınlar var yaşlı, çingene kadınları ve onların yanına kum dökülüyor beyaz, sarı, kırmızı ve büyük taneli kumlar. Bunların aralarında renkli siyah sarıakrepler çıkıyor ve onları da ortadan ikiye parçalayıp öldürüyorum. Hayır, olsun inşallah.

  6. Rüyamda iki sıra tuğlanın üzerinde kum vardı, üzerinden yürürken ayağım kayıyor. Tuğlanın bir tanesi kırıktı sanırım. Bunun anlamı nedir acaba? Teşekkürler.

  7. Kardeşim beni kumların içine gömülü halde olduğumu ve güneşin üstümde olduğunu görmüş. Belki de güneşlendiğimi, bunu anlamı nedir acaba? Saygılar.

  8. Ben rüyamda kum torbası içinden ay çekirdeği topladım. Ne anlama geliyor acaba? Saygılar.

  9. Rüyamda bir erkeğin güçlenmesi için değişik spor aletinin üstünde kuma batık halde spor aletiyle çalıştığını ve benimde buna hayretle baktığımı gördüm acaba bu rüyanın yorumu nedir? Çok merak ettim, yardımcı olursanız sevinirim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir