Rüyada Kıyamet Görmek

Rüyada kıyamet görmek; kişinin korkup sakınması gereken şeylere, adaletin tam tecilli etmesine, insaf ve merhamete, mazlumların zalimlerden öç almasına, insanın alacasının dışa vurup, nasıl biri olduğunun ortaya çıkmasına işarettir. Arasat meydanında bulunmak yolculuğa işarettir.

Bkz: Kıyamet Günü, İnşikak Suresi

Rüyada yalnız kendinin ve eşinin diriltildiğini görmek, kişinin zalim olduğuna işarettir. Haşiri (öldükten sonra diriltilip toplanılan yer) görmek, şerefli ve hamiyetli kadın ve erkeğe delalettir. Surun üfürülmesi salih ve iyi kimselerin kurtulmasına delalet eder.

Rüyada bir beldede kıyametin koptuğunu görmek, iyi amel işleyenlerin gayrete getirilmesine, kötü amel işleyenlerin korkutulmasına delalet eder. Toplumu, ülkeyi ilgilendirecek çok önemli olaydır.

Ayrıca Bakınız; Mahşer.

Rüyada kıyamet gününü görmek, gören kimseyi kastettiği masiyet ve çirkin şeylerden korkutmaya ve onu günahtan sakındırmaya işarettir. Kıyamet, adalet, insaf ve mazlumun zalimden intikam almasına işarettir.

Rüyada yalnızca kendisi üzerine kıyamet koptuğunu gören kimse, ölür. Kıyamet gününde Arasat meydanında durduğunu gören kimse, yolculuğa çıkar. Bir kimse, yalnız kendisinin hasredildiğini ve hanımının da kendisiyle beraber olduğunu görse, o kimsenin zalim olduğuna işarettir. Haşir yerini görmek, şerefli bir kadına veya çok faydalı ve şerefli bir adama işarettir. Sura üfürülmesi, salih kimselerin kurtulmasına işarettir.

Bir kimse rüyada bir şehirde veya bir köyde kıyamet koptuğunu veya güneşin batıdan doğduğunu ya da kıyamet alametlerinden birinin çıktığını, hatta sevap ve azabın ayırt edileceği bir yere gittiğini görse, bu rüya, hayırlı amelde bulunan kimsenin yaptığı hayırlı amellerine sevinmesi için müjde ve bu amellerini daha da artırılması için teşviktir.

Bir kişinin rüyada kıyamet görmesi, kan dökmek ve halk arasında fitne, ihtilale işarettir. Ayrıca harp, kavga ve çirkin şeylerin meydana gelmesi gibi kıyamet alametlerinden olan bir şeyin zuhur etmesine işarettir. Kıyameti görmek hadisi şerifle izah buyrulduğuna göre, çirkin alametlerin ve kıyamet alametlerinden birçok şeylerin dünyada olduğuna işarettir.

Bir kimse rüyada kabirlerin yarılıp açıldığını ve ölülerin kabirlerinden çıktıklarını görse, o yerde adaletin yaygın olduğuna işarettir. Bir kimse kıyametin koptuğunu ve onun ahval ve şiddetlerini gördükten sonra yine o ahval ve şiddetlerin sakinleştiğini ve dünyanın önceki haline dönüştüğünü görse, bir toplum tarafından, bir zulmün yapılacağına işarettir. Bazı tabirciler, rüyayı gören muhal olan bir şeyi istemekle meşgul olur veya bir günah işler de tövbe etmek hususunda ihmalkar ve tembellik gösterir yahut yalan üzerinde ısrar eder, dediler. Bir kimse rüyada hesap yerine yaklaştığını görse, o kimsenin hayırlı bir iş yapmaktan gaflet ettiğine işarettir.

Rüyada hesabının çok kolay görüldüğünü gören şahsın hanımının kendisine şefkat ve merhamet etmesine veya hanımının halinin iyi ve dininin güzel olduğuna işarettir. Hesabının şiddetli olarak görüldüğünü gören kimse için, meydana gelecek zarar ve ziyana işarettir.

Bir kimse rüyada kendisinin hesaba çekildiğini, amellerinin teraziye konulduğunu ve sevaplarının günahlarına ağır geldiğini görse, o kimsenin çokça sevap ve mükafat bulunduğuna işarettir. Eğer günahları, sevabına galip gelirse o kimsenin din ve itikatça kötü bir halde bulunduğuna işarettir. Bir kimse terazinin elinde olduğunu görse o kimsenin doğru yolda olduğuna işarettir. Kendisine bir meleğin bir kitap verdiğini ve ona “amel defterini oku” dediğini görse, o kimsenin hak ve doğru yolda bulunduğuna ve dosdoğru bir dinde olduğuna işarettir.

Rüyada anlayarak sırat köprüsü üzerinde olduğunu, terazi ve amel defterini gören kimseye, inşallah ahirette işlerinin kolay olacağı ümit edilir. Bazı tabirciler, rüyada kıyamet koptuğunu gören kimse, düşmanın şerrinden kurtulmasına veya kıyametin koptuğu görülen şehir veya yerde halk arasında bir fitnenin çıkmasına işarettir.

Kıyamet

“Rüyada Kıyamet Görmek” üzerine 34 yorum

  1. Bir rüya gördüm yorumlarsanız çok sevinirim. Rüyamda ölmüş olan halam tekerlekli sandalye ile eve çıkardım yanında mavi bir çamaşır leğeni poşette bir çift ayakkabısı birde çantası vardı ayaklarının altına koydum bu sepeti ama gece idi herkes yatmaya hazırlanıyor ve birden bire her taraf aydınlandı masmavi gökyüzü bir kaç bulut gördüm derken aşağıya baktım tüm insanlar saf duruyor kıyamet kopuyormuş korkarak uyandım. Lütfen tercüme eder misiniz? Teşekkürler, saygılar. 

  2. Ben arabada gördüm. Ben arabanın bagajındaydım ama arabada birileri de vardı. Yani ben ölecek miyim?

    1. Sen korkma Ahmet kardeşim doğru olacak diye bir zorunluluk yok. Benim de bazen gördüğüm rüyanın yorumu ölmek oluyor fakat Allaha şükür ki yaşıyorum. Ha öyle bir şey yok mu, hayır var elbette. Bir gün öleceğiz belki de buradakiler doğru olabilir, hadi doğru olsa bile bugün ya da yarın diye zaman vermiyor. Allah ne zaman ecelimizi verirse o zaman kabre gömüleceğiz, inşallah…

    2. Hocam yatmadan önce tespih yapıyordum ve uyudum. Rüyamda büyük bir kalabalık vardı ve o kadar insanın içinden bana geldi birisi dedi ki; “İnsanları çabuk bu aracın içine topla.” Füze gibi bir şeydi “Uzaya çıkarak bu araç sizi” dedi. “Ne oldu?” dedim. “Felaket” dedi. “Ne oldu?” dedim tekrar. “Birazdan kıyamet kopacak ve siz kurtulanlar olacaksınız” dedi. “Anneme söylemem lazım dedim” “Söyle ama gelemez o” dedi. “Sadece nasıp olanlar gelebilir” dedim. Hızlıca annemim yanına gittim ve bana dedi ki “Ben taşınacağım ev buldum. Sen git, ben gelemem” dedi. Biz bindik araca tam yükselirken her yer birbirine giriyordu, resmen kıyamet kopuyor ve biz kurtulanlardandık. Ne olabilir hocam? Selamünaleyküm.

  3. Rüyamda bizim köyde oluyorum büyük bir duvar arkasındayım ve o anda gökyüzünden büyüklü küçüklü ateş topları geliyor ve insanlara kıyametin koptuğunu söylüyorum ve bunun daha Allah tarafından ilk kıyamet alameti olduğunu daha kötü alametlerin yarın ve öbür günler de geleceğini söylüyorum. Her birimiz bir yerlere kaçıyoruz. Benle beraber 1 veya 2 kişi 10 veya 15 m duvarın arkasında ateş toplarından korunmak için duruyoruz. Her yer yanıyor ve ondan sonra ben camiyi görüyorum. Ben “Camiye gelin, oraya sığınalım” diyorum. Ben giderken kimse kalmıyor, gelende olmuyor.

    NOT: Bu arada benim aile yaşantım da şu anda boşanma var. Eşim tarafının istemeyip kağıt muska yaptıkları için hiç bir çıkış kapısı bulamadım. 6 Ay’dır eşimi çok iyi bağlamışlar ve hala onun üzerinde uğraşıyorlar. Her yönden çok sıkıntılıyım.

    Allah’ıma kurban olayım yoluna da, amin.

    1. Rüyada kıyamet gününü görmek, gören kimseyi kastettiği masiyet ve çirkin şeylerden korkutmaya ve onu günahtan sakındırmaya işarettir. Kıyamet, adalet, insaf ve mazlumun zalimden intikam almasına işarettir. Rüyada yalnızca kendisi üzerine kıyamet koptuğunu gören kimse, ölür.

  4. Rüyamda ben ve 4 kişi daha yüksek bir terastayız. Etraf ağaçlar ve çimenle dolu, ortasında tarla var, sarı ekinler var. Bana çok sıkı tutunmamı söylüyorlar. Kıyamet kopacakmış ve 7 alameti gerçekleşecekmiş. Ve bir anda bina denizin içinde kaybolur. Denizin içinde dibe batmadan duruyorum. Yukarı da çıkmıyorum, dibe de batmıyorum. Lütfen yorumlayın.

  5. Rüyamda kıyametin kopacağını ve gökteki bir yıldızın 4 kolu varmış 5. kolu ise oluşacak ve kıyamet o zaman kopacakmış.

  6. Ben rüyamda evdeydim. Okula gittim 3 veya 4 dersti birden borazan çaldı sonra yerden koca koca taştan çiviler ve alev püskürüyordu ve biz kaçıyorduk. Kardeşimi almaya çalışıyorum ama bir alev topu üstüme düşüyor ve uyanıyorum.

  7. Ya hocam ben bir rüya gördüm içim rahat etmedi birine anlatmadan. Kıyamet gününü gördüm. Herkes kaçışıyordu, her yerde telaş. Ben de kaçıyorum. Neyse, ilerde bir grup kadın gördüm soyunuyorlardı ve zina yapıyorlardı. Ben de zina yaptım sonra kaçmaya devam ettim. Babam bana bağırmaya başladı. Sonra penisimden kan gelmeye başladı durmayan bir kan. Lütfen anlayabilen birisi varsa açıklasın.

  8. Bulunduğunuz şehir büyüklüğünde yerden göğe doğru dönerek bir sur düşünün ve karşıdaki dağ ortadan ayrılmış, kütle halinde size doğru uçtuğunu görmek ve hiç yeşillik yok, ağaç yok, hiçbir canlı yok. Güneş batıda, tek başınasınız. Cevap, sevinirim.

  9. Okuldaydım ve arkadaşlarım “Kıyamet kopacak” dediler ve ezan okundu. Sonra yüksek bir ses geldi ve patlamaya başlamıştı topraklar.

  10. Rüyamda bir ülkedeydim. Oradaki herkes Arapça konuşuyordu ve bir eve girdim. Yaşlı bir kadın, elindeki bebeği bana verdi. “Sana güveniyorum. Bu bebeğe sen bakacaksın” dedi ve sonra gitti. Ben de dışarı çıktım. Babam ineklerin ortasındaydı, beni çağırdı ama inekler önümü kapadı ve kollarımı ısırdılar. Oradan kaçtım ve arabalar hiç durmadan gidiyorlardı. Lütfen cevap yazın. Saygılar.

  11. Rüyamda köyümdeydim ve her tarafta adamlar vardı herkesi kaçıran. Ben de kardeşimin elinden tutup kaçtım. Bir kayayı iteledim, bir mağara açıldı içinde çok yaşlı bir kadın ve adam vardı, birden gençleştiler ve kadınla adamın kral ve kraliçe olduğunu gördüm. Cevap yazın, saygılar.

  12. Ben rüyamda tamamen oturduğum yerdeyim her şey gerçek gibi. Bir ses geliyor, gökyüzüne bakıyorum bir şey parlıyor. Sonra ince bir ıslık sesi ve ileride bir yere bir göktaşı çarpıyor. Herkes kaçışıyor etrafa, ben kaçamayacağımı biliyorum. Kelime-i Şahadet getireceğim aklıma bile gelmiyor, Fatiha’yı okuyorum. Toz bulutu üstüme geldiğinde kırmızı bir yerde gözlerimi açıyorum. İnsan boyunun 2-3 katı yaratıklar, insan büyüklüğünde balyozlarla insanları yakalayıp parçalıyor. Beni de yakalıyorlar, kafama balyozla vuruyorlar. Sonra gözümü eski çürümüş ahşap bir evde açıyorum. Yanıma aksakallı biri geliyor, “Sen burayı hak ettin. Daha çok çalışarak daha üst katlara gelebilirsin” diyor. Lütfen bunu yorumlayabilir misiniz?

  13. Hocam, rüyamda kıyametin koptuğunu gördüm ve her yerde küçük, yeni doğmuş bebeklerin kanlar içinde cesetleri vardı. Yer açılıyordu, insanlar bağırış içindeydi. Ben de annemi arıyordum “Annem hasta o kaçamaz da” diyordum içimden. Bir yer dalgalanıp insanlar içine giriyordu ama benim bulunduğum bölgede de bir sarsıntı bile yoktu. Yüksek sesle ağlayıp annemi çağırıyordum sonra uyandım. Acaba bunun anlamı ne, çok merak ediyorum rica etsem bir yorumlar mısınız?

  14. Rüyamda gökyüzünde bir portal oluştu ve içinden gelen mavi dalgalar içimizden geçti ve nefes alamadık ve kıpırdayamadık bir müddet, bitti ve babam “Sevinmeyin, daha çok olacak” dedi.

  15. Rüyamda kıyamet kopmuştu herkes ölmüş sonra tekrar dirilmişti sonra ben ağlıyordum tekrar dünyaya gelmek geri dönmek istiyordum sonra Beyazi-di Bestami hazretleri geldi, beni uyardı. Sonra da onun mezarından bir avuç toprak aldım avucuma ve sıktım elimde.

  16. Annem, babam, ben ve kardeşim balkonda oturuyoruz akşam saatlerinde… Bir anda güneş batıdan doğdu parça parça güneş demeye bin şahit ister misali ama herkes güneş diyor. Sonra ay parçalanıyormuş. Gökyüzünde parça parça nesneler var, güneşin parçalarıymış ağaç, çiçek vs. Ben anneme sarılıyorum. Ellerim uyuşuyor. Annemi öpeceğim son defa öpemiyorum. Ve rüya bitti.

  17. Rüyamda tam babam ve annemlerle babaannemin evinde babaannemle sohbet edip gülüyorduk. Sonra babam dışarıya çıktı, gülmesi birden kesildi. “Kıyamet kopacak” dedi havaya bakarak. Ben de baktım hava çok acayipti, havada kırmızı bir şey vardı ve her taraf kara bulutlarla çevriliydi. Sonra bir anda koşmaya başladık, herkes bir yere koşuyordu. Bir pansiyona girdik orada bir adam vardı. Biraz bekledik sonra dışarıya çıktık, etraf bembeyazdı sonra uyandım. Tercüme ederseniz sevinirim.

  18. Merhaba…

    Benim rüyam kıyametle ilgili. Rüyamda ailemi gördüm oturduğum şehirdeki merkeze kıyamet kopacağı söyleniyordu. Bir rüzgâr esmesiyle herkesin öleceği ama kimse ölmüyor sabah olunca gökyüzünde 2 bina büyüklüğünde bir ay beliriyor ama sabah sadece güneş yok ilerde uzaklarda dağların orda ışık beliriyor ve o ışık gün geçtikçe yaklaşıyor onun ilerisinde bir robot dışarıda gezen insanları içine çekiyor tüm insanlar endişeli. Sonra uyanıyorum nefes nefese bu rüyayı yorumlar mısınız?

  19. Rüyamda önce arkadaşlarımla yürüyorduk. Sonra yanından geçtiğimiz bina sallanmaya ve hafiften çökmeye başladı bizde kaçmaya. Yakın arkadaşım koşarken koluma giriyor hızımı yavaşlatıyordu o yüzden kolumdan çıkarttım. Binadan uzaklaşıp geriye baktığımızda bulunduğumuz yer kent meydanıydı. Oradaki bina yıkılıyor insanların bir kısmı kaçabiliyor bir kısmı da ölüyordu. Derken güneş çekilmeye gökyüzünü kara bulut kaplaya başladı işte o anda herkes kıyamet gününün geldiğini anlayarak Kelime-i Şehadet getirmeye başladı tabi bende. 2 kere tekrarladım 3.sünü söyleyemeden uyandım. Bu rüyanın yorumu nedir?

  20. Kıyametin koptuğunu sığınmak için dört minaresi olan bir camiye sığındığımı gördüm yorumlarsanız sevinirim.

  21. Merhaba ben sabah 7 de rüya gördüm rüyada yürürken koşarken beynim otomatik hızlandırıyor kontrol edemiyorum uyandım rüyanın aynısı oldu duş alana kadar öyle oldu yürürken de içime bir his basıyordu garip açıklar mısınız Lütfen?

  22. Rüyamda güneşe bakıyorduk ne güzel batıyor derken güneş yaklaştı yaklaştı bize doğru gelmeye başladı ve birden simsiyah oldu kıyamet koptu dedim rüyamda. Birden uyandım yorumlarsanız sevinirim.

    1. Selamünaleyküm. Bugün berbat bir rüya ile uyandım ve birine anlatmazsam kendimi çok kötü hissedeceğim. Rüyanın başını hatırlamıyorum, uzun bir rüyaydı. Arkadaşlarımla -annem de vardı ve tanışmıyorlar- evimin mutfağında oturuyorduk ve herkes telaşlıydı. Rüyada neredeyse hep aynı yerde durdum, odadaki 2 arkadaşımın ve annemin yüzünü hiç göremedim, sesleriyle tanıdım. Rüyanın ortalarına doğru kıyametin geldiğini anlayabildik. Evin dışında neler olduğunu kimse düşünmüyor, telefon vs. ellerinde ama hiç bir şey yapmıyorlar. Kıyamet olduğunu nereden anladın derseniz belli aralıklarla her yer simsiyah oluyor, yer çok şiddetli sallanıyor ve etraftakilerin tıpkı çizgi filmlerde olduğu gibi beyazca iskeletleri görünüyor. Zaten kızlar da kıyamet kopuyor diye kendi aralarında konuşuyorlar.
      Rüyanın sonunda herkes iyice korkmuşken grupta -karantina yüzünden okullar kapanmadan önce- aramın bozuk olduğu arkadaşım “Kıyamet kopuyor, bundan kurtulamayacağız, hakkınızı helal edin.” diyor. Diğer herkes helal ediyor ama ben ağzımı açtığım an yer yine sallanmaya başlıyor. Bu daha uzun sürüyor, hatta beni oturduğum tabureden düşürüyor. Uyanınca da düştüğüm kolumda düştüğümü hissediyorum hâla. Bu son sarsılmada evin içinde su borusundan su akarken çıkan o ses geliyor. Annem “İşte bu su hepimizin sonunu getirecek.” diyor. Su sesi anlık olarak kesiliyor ve ben uyanıyorum.
      Uyanınca anladım ki su sesinin sebebi çamaşır makinesiymiş. Ama diğer olaylarla birlikte olunca korkuttu beni. Galiba bir daha sol tarafıma yatmayacağım.
      Rüyamı yorumlarsanız çok mutlu olurum.

  23. Rüyamda gökyüzünden uzay gemileri gibi bir şeyler gelip kayboluyordu sanki şimşekleri çakıyordu gökyüzünden sonra bir kuş geldi evin içerisine girdi ben de onu kucağıma aldım onu beslemeye karar verdim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir