Rüyada Kıskanmak Görmek

Hırslı olmaya, dünyaya aşırı tamah etmeye, yoksulluğa, gurur ve kibire işarettir. Rüyada kıskanılmak, kıskanılan kimse için ziyade rızık ve yüceliklere delalet eder.

Rüyada birini kıskanmak, hırsla yorumlanır. Rüyasında kendisinin fazla kıskanç olduğunu görmek, dünyadaki her güzel şeye sahip olmak istediğine delalet eder.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada kıskanmak, hırsa; rüyada kıskanç olduğunu gören kimsenin hisli olduğuna işarettir. Bir şeyi kıskandığını gören kimse, dünya işlerine tamah eder.

Rüyada kıskanmak görmek, rüyayı gören kişinin dünya malına aşırı şekilde tamah etmesine işarettir. Rüyada kıskanmak görmek, rüya sahibinin aşırı hırs içerisinde olmasından bu hırstan başka gözünün hiçbir şey görmemesine işarettir. Rüya sahibinin aynı zamanda hırslarının esiri olduğuna ve gözü başka bir şey görmediği için de hırslarının kurbanı olarak sürekli hata yapacağına işarettir. 

Bkz: Haset Etmek, Kıskançlık

Rüyada kıskanmak görmek ne demek: Kıskançlık, kıskanılmanın sonunda kişinin kendisine verdiği zarar ve olumsuz hayat enerjileri olarak rivayet edilir. Dünya malındaki her güzel şeyin insana ait olması ile birlikte o güzelliğe sahip olma arzusu olarak yorumlanır. Rüya sahibinin her zaman başarılı olabilmek için hırslı olması başkasının malına sahip olabilme duygusu ile kıskançlık duyması ile yorumlanır. Ayrıca rüya sahibinin eşini, anne babasını, çocuğunu vb. hayatında değer verdiği kişileri de kıskanması olarak yorumlanır.

Rüyada Eşini Kıskandığını Görmek 

Rüyada eşini kıskandığını görmek, fesatlık ve bozgunculuk ile yorumlanır. Eşi ile arasına girmeye çalışan bir dedikodu, fesatçı kadın ile rivayet edilir. Bu kişilere karşı rüya sahibinin önlemini almasına ve kendini de bu kişilerden korunması gerektiğine işarettir.

Rüyada eşini kıskandığını görmek tabiri, rüya sahibi evli ise, eşi ile arasında kıskançlık muhabbetine neden olacağına işarettir. Kişi evli değilse, sevdiklerini bir başkasından kıskandığına işarettir.

Bkz: Sevdiğini Başkasıyla Görmek, Ayrılık, Eski Sevgili

Rüyada Sevgiliyi Kıskandığını Görmek

Rüyada sevgiliyi kıskandığını görmek, rüya sahibinin kıskançlık tohumları eken bir akrabası ya da yakını olduğuna işarettir. Rüya sahibinin bu kişiden kendini kurtarması gerektiği ile rivayet olunur. Ara bozucu, fesat, bozguncu akraba, arkadaşa delalet eder. Dikkat gerektiren işlerde bulunmaya rivayet eder. Kişinin değer verdiği insanlara güven duyması gerektiği ile hasıl olur.

Rüyada Eşini Başkasından Kıskanmak Görmek

Rüyada eşini başkasından kıskanmak görmek, kıskançlık duyulan kişi için hayırlı bir rüyadır. Bununla birlikte, kıskançlık duyulan kişiye yücelik ve bol rızık ile delalettir. Rüya sahibinin emeği ve uğraşlarına işarettir. Bir iş için çabalamaya, bir insanın gönlünü kazanmak amacı ile çaba göstermeye işarettir. Rüya sahibinin emek vermeden hiçbir işi başaramayacağına işarettir. Bol zenginlik olmasa da kıt kanaat geçinmeye ama emeği ile uğraş vermeye işarettir.

Rüyada eşini tanıdığın birinden kıskanmak, rüyada kıskanılan kişi ile mutlu bir yuva kurmaya delalettir. Rüya sahibi ile rüyada kıskanılan kişi arasında bir ilişki oluşacağı ve bu işin de hayırlara vesile olacağına işarettir. Rüya sahibinin güvenilir bir insan olmasına delalettir.

Rüyada Birini Kıskandığını Görmek 

Rüyada birini kıskandığını görmek, rüya sahibi açısından hayırlı bir rüya olarak rivayet edilir. Rüya sahibinin bu şekilde bir rüya görmesi ile birlikte, emek göstereceği işten zafer ile ayrılacağına işarettir. Emek vermeye, bol kazanç kazanmaya hayırlı ve helal kazancının olmasına delalettir. Rüya sahibinin güçlükler ile mücadele edeceğine ancak sonunda kendisinin hayırlı ve kazançlı çıkacağına işarettir. Hayırlı kazançlar, bol bereketli bir dönem geçirileceğine delalettir.

Rüyada Kıskançlıktan Kavga Ettiğini Görmek 

Rüyada kıskançlıktan kavga ettiğini görmek, rüya sahibinin aile içerisinde mutsuzluk yaşayacağına delalettir. Rüya sahibi evli ise, kaynanası ile arasının bozulacağına işarettir. Kadın ya da erkek fark etmeksizin rüya sahibinin kaynanasının, aile işlerine karışmaya çalışmasına ve bunun akabinde de eşi ile arasının açılacağına işaret eder. Rüya sahibinin eşini, eşinin annesinden kıskanacağına ve bunun için de oldukça fazla emek vereceğine delalettir. Araya nifak sokan ve aile içine karışan kaynana ile yorumlanır. Kavga çıkaran ve kavga ile beslenen, sinsi bir akrabaya işarettir. Bu sinsiliği yapan bir kaynana ile delalet olur.

 

Rüyada kıskançlıktan kavga etmek, kavgaya aile içi şiddete ve huzursuzluğa işarettir. Kavga ve gürültüye delalettir. Aile içi nifak tohumlarının serpilmesine ve eş ile oluşan küslüklere delalettir. Rüya sahibi evli değilse, gönül bağı olan ilişkisinin o kişinin aile bireyleri tarafından bozulmasına işarettir.

 

Kıskanmak

“Rüyada Kıskanmak Görmek” üzerine 2 yorum

  1. Rüyamı anlatmam gerektiğini düşündüm. 3 tane kız sen kıskanıyorsun diyordu net hatırlamıyorum ama bende itiraz ediyordum kıskanmıyorum diye. Tam iyi anlatamadım ama bu rüya ne anlama gelebilir?

  2. Rüyamda ölmüş olan eşimi kıskanıyordum, cevap vermediği için kızıyordum. Büyük oğluma da bir taraftan yemek hazırlıyordum sofralar kuruluyordu ızgara et bir de sulu salçalı et yemeği pişiyordu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir