Rüyada Kına Görmek

Rüyada kına görmek, ziynet eşyasına, mal ve yeteneğe; kına ve boya kadınlar için sevinç, ferahlık ve güzel elbiseye; kadının eline kına yakması kocasından göreceği iyiliğe; kınanın tutmadığını görmesi, kocasının sevgisini açığa vurmamasına; ele yaktığı kınanın nakışlarının bozularak karıştığını görmek, çocuklar yüzünden sıkıntıya düşmeye işaret eder.

Bkz: Kına Otu  

Rüyada erkeğin elinin üzerine nakışlı olarak kına yakması, iş ve sanatında şöhret bulmaya yahut zillete düşmeye; avuç içine kına yakması mala, sevinç ve ferahlamaya; parmak uçlarının kınalı görünmesi, üzüm ve hurma mevsiminin gelmesine; el ve ayakların kınası kişinin durumuna uygun düşen eve, mal ve dünyalığa işarettir. Kına ve boya durumunu gizlemeye, amelleri gizli yapmaya işaret eder.

Rüyada parmakların kınalanması ya da boyanması, Allah’ı çokça zikretmeye, tesbihhata; sakalı kınalamak, sünnete uymaya; saçları ağaran kimsenin başına kına yakması, gücünün artmasına, derecesinin yükselmesine; saçları kınalamak, kadın için sevinç ve mutluluğa, erkek için makam ve maddi imkana; kına satan kimse müjde ve sevince, şefkat ve merhamet görmeye delalet eder.

Rüyada kına görmek, iş yaşamında iyi işlere girişeceğinize işaret eder. Rüyasında kına yakan kişi, güzel haberler alacak demektir. Beğenilmek ve kısmettir.

Rüyada kına görmek tabiri süsle yorumlanır. Rüyasında eline kına yaktığını görmek ziynete, süse düşkün bir kişi olduğuna işarettir. Rüyasında başka birisinin eline kına yaktığını görmek, merhamet, şefkat ve müjde ile tabir olunur.

Kirmani’ye göre: Rüyada kınayı bir kap içinde görmek, mal ve müjdedir. Ellerini veya ayaklarını kına ile boyadığını gören, ailesini zengin eder. Bir rivayete göre de dinde fesattır. Diğer bir rivayete göre, ailesine ait bazı işleri saklar. Sakalını kına ile boyamak, ibadeti gözleme, fakirliğini halktan saklama, uzun ve hayırlı ömür, Allah (C.C.) rızası için çalışmak şeklinde yorumlanır. El ve ayaklarına kına koyduğunu gören, kadın ise hileci olur. Bir rivayete göre kocasının işlerine hizmet eder. Eğer boyama mekruh ve kınadan başka bir şeyle yapılırsa, gelinlerden gayrısı için hayırsızdır. Bir rivayete göre gelin için de iyi değildir.

Rüyada kına yaktığını fakat tutmadığını görmek, halka göre meşhur olan yani bilinen malını saklamaktır. Kınanın tuttuğunu görmek, ayıplarının gizli kalacağına delalet eder. Rüyada saç ve sakalını boyamak, çamurla ve ona benzer şeylerle boyadığını gören, halini olmayacak mazeretlerle örtmeye çalışır veya tiksindiği bir fenalığa uğrar. Vücudunun boyanması uygun olmayan yerlerini boyamak, hayırlı değildir. Ancak ilaç için boyuyorsa buna diyecek yok. Bir başka rivayete göre de: Rüyada kina kişinin yapacağı işteki kabiliyetidir. Kına mal ve ailedeki ziynete de işarettir.

Rüyada kına görmek; sağlığınızın düzeleceğine, işlerde başarıya ve bol kazanç elde etmeye işarettir.

Kına

“Rüyada Kına Görmek” üzerine 22 yorum

  1. Arkadaşım rüyasında benim ve sevgilimin elinin kınalı olduğunu ve ortamında düğün havası içinde olduğunu görmüş acaba neye yorumlanır … Şimdiden teşekkürler. 🙂

  2. Selam, Rüyamda kendi başımda değil de başka insanların saçlarına kına yaktırmak için ablamın yanına geldiklerini ve başlarına kına yaktıklarını gördüm. Ablam parayla yapıyormuş bu işi, parayı da gördüm. Yorumlarsanız sevinirim.

  3. Ben rüyamda kına görmedim ama uyandığımda ellerimde kına bileklerime kadar kına olmuş ve bir gün öncesinde de elimde kına kokuyordu ne anlama geliyor?

    1. Merhaba, bu bir rüya yorumu olmayacak o nedenle şunu söyleyebiliriz, değerli hoca İlahiyat Fakültesi profesörü Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu bu konuyla ilgili benzer bir durumla alakalı şu açıklamayı yapmıştır; Ruh ve vücut bağımlıdır ancak bazı durumlarda vücut uyurken ruh farklı boyutlarda bulunabilir. Böyle durumlarda vücutta bunun gibi işaretlere rastlanabilir. Hayır olsun inşallah.

  4. Rüyamda kendi kına gecemi gördüm. En belirgin görüntü de elime kına yakılışı idi. Neye yorumlandığını öğrenebilir miyim?

  5. Başkasının rüyasında benim kına gecem oluyormuş. Benim rüyamda ise resim çizilmiş. Biri ben, biri çocuk, birde adam varmış. Yani bu resimdeki anne, çocuk, baba oluyormuş. Bana diyorlar “Bu resimdeki sizsiniz”

  6. 20 yaşındayım, ailemle birlikte yaşıyorum. Yakınlarda bir gece rüyamda, sadece parmak uçlarımda ve avuç içimde kına gördüm. Acaba bu neye işaret eder? Şimdiden teşekkürler.

  7. Rüyamda bir erkek çocuğu adı Rahman elinde kına yakılmış bana gösteriyordu ve ben çok mutlu oluyordum. Hem adın rahman hem de elindeki kına çok güzel gitmişti. Bunun yorumu ne olabilir acaba?

  8. Sabah kalktığımda elimde kalp şeklinde kına vardı ve orta parmak ucunda var. Bir işaret mi, yoksa normal bir şey mi? (Teşekkürler.)

  9. Rüyamda bir yaşlı akraba kadar yaşlı bir teyzenin saçına kına sürüyordu sonra teyze elinde bana kına getirdi kınanın rengi sarı idi ben onu pislik sandım ama elime sürdü bu kına az ama sonra çok getiririm dedi kına tutmamıştı ellerim acaba ne anlama geliyor yorumlarınız sevinirim teşekkürler.

  10. Rüyamda bir erkeğin ayıp olan yerlerine kına yakılıyordu ve de ben de kınayı tutuyordum. Çok tuhaf bir rüya ama anlamını bulamadın. Nedir acaba?

  11. Merhaba, rüyamda kuzenimin her yerine kına yaktığını gördüm. Rica etsem yorumlar mısınız?

  12. Merhaba Nejla, ben Müdürem rüyasında toplantı yapıyor, çocuklar da varmış herkesin ellerine kına yakıyormuş. Fakat bir tek benim elime kına tutmuyor, tekrar koyuyor yine tutmuyor. Neye yorumlanır?

  13. Bir bezin içinde bana kına veriliyor ve mavi bir bez sanki bir kına gecesi. Yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

  14. Gece yattığımda hiç bir şey yoktu. Sabah uyandığımda ellerimde kına rengini almış kısımlar gördüm. Yardımcı olur musunuz?

  15. Rüyamda kınayla bir sandalye üzerine resim çiziyordum. Kedi resmi çizmiştim. Neye rivayet eder?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir