Rüyada Keten Görmek

Rüyada keten görmek, helal mala, menfaat ve örtünmeye; keten bitkisi gafil kimseye; ketenciyi görmek zillete, üzüntü ve kedere, kadınlara düşkünlüğe işarettir.

Bkz: Keten Tohumu

Rüyada keten elbise giymek, mal biriktirmeye ve helal rızka delalet eder. Rüyada keten giymek, işlerinizde başarı sonucu zengin olacağınızı işaret eder. Kişinin sağlığına kavuşacağına işaret eder.

Rüyada ketenden bir elbise giydiğini gören, helal mal sahibi olur. Rüyasında bir tarlada keten bitkisi söktüğünü görmek, pişmiş ete soğuk su katmak mealinden, bir işi bozmaya; söktüğü ketenleri istif edip bağladığını ve yığın yaptığını görmek, bir mahalle halkı aleyhinde bazı iftiralarda bulunmaya veya bir daire veyahut bir iş yerindeki çalışanları patron aleyhinde kışkırtmaya delalet eder.

Rüyada beyaz ve temiz keten görmek, renklisinden iyidir. Rüyada keten attığını gören, bolluk içinde yaşar. 

Cafer-i Sadık’a (R.A.) göre: Rüyada keten görmek, helal mal, menfaat, elbise ve örtünme ile yorumlanır. Bir başka rivayete göre de: Rüyada keten giydiğini gören kimse, helal ve iyi mala ve ondan mal biriktirmeye muvaffak olur. Keten görmek, nimete de işarettir.

Keten

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir