Rüyada Keçi Görmek

Rüyada dişi keçi görmek, kadına, çocuğa, emlağa, tarımcılığa; keçi sağmak rızık teminine, güzel ilişkiye, ilm-i siyasete, insanlara mudara yapmaya işarettir.

Rüyada erkek keçi (teke) görmek, tedbir sahibi kimseye, şerefli ve muteber bir adama; erkek oğlak evlada, onun eti mal ve dünyalığa; maksadı dışında erkek oğlak kesmek çocuğun vefat etmesine; erkek oğlağı kulağından tutarak eve götürmek ve orada kesip etinden yemek kırk yıl yoksulluk çekmemeye; keçi tersi şerefli bir kimsenin malına, keçinin kılı mala; dişi oğlak kız evladına, eti mal elde etmeye delalet eder. 

(Ayrıca Bakınız; Dağ Keçisi, Teke)

Rüyada keçi görmek muradınıza ereceğinize işaret eder. Bir keçinin saldırısına uğradığınızı görmek, etraftaki insanlara dikkat edilmesi gerektiği anlamındadır. Keçi sütü içmek, emeklerinizin karşılığını alacaksınız demektir. Eğer bir keçinin saldırısına uğradığınızı gördüyseniz, iş yerinde rakiplerinize dikkat etmeniz gerekiyor. İyi niyetli, ama kuşkucu ve aksi arkadaştır.

Rüyada keçi görmek inatçılıkla yorumlanır. Kirmaniye göre; rüyasında bir keçi bulduğunu veya bir keçisi olduğunu görmek, koyun gibi yorumlanır. Teke görmek de aynıdır. Erkek oğlak, yani keçi yavrusu görmek, evladı olmaya; yemek için olmadığı halde bir oğlak kesmek, çocuğunun ölümüne; yemek için kestiğini görmek, evlat malından faydalanmaya; bir oğlağı kesildiğini görmek kötüye; kendisine oğlak eti verildiğini görmek, çok mala işarettir.

Hz. Ali’ye göre; rüyasında bir erkek oğlağı kulağından tutup evine getiren ve orada keserek etinden yediğini gören, kırk yıl fakirlik çeker; dişi oglak evlat ile tabir olunur. 

Bir başka rivayete göre de: Rüyada keçi görmek, cahil, inatçı ve ahmak bir kimseye işarettir. Bazı tabirciler, keçi dini bütün ve sağlam bir kimseye işarettir, demişlerdir. Havanın güzel olacağını haber veren hayvandır. Bir keçinin saldırısına uğradığınızı görmek, etraftaki insanlara dikkat edilmesi gerektiği anlamına gelir.

Keçi

“Rüyada Keçi Görmek” üzerine 27 yorum

  1. Rüyamda dağ tekesi biri büyük diğeri küçük, küçük olanı yakalıyorum geri bırakıp büyüğü yakalıyormuş yanımda yaşlı bir insan var. Ben tekenin boynuzundan tutuyorum, kırılıyor biraz. Diğer insan büyük bir bıçakla boynunu kesiyor, kan falan görmüyorum ama.

  2. Rüyada keçilerin irileşip hayvanlara, insanlara saldırdığını görüyordum. İnsanları ve hayvanları yiyorlardı. Her yer keçi ile doluydu.

  3. Yanımda bir keçiyle yürüyoruz ve o keçi benimmiş, siyah bir keçi. Bir düğün yerine gidiyoruz. Ve o keçi meydanda öyle bir oynuyor ki, ben hayran kalıyorum. Ve keçi bir bayana dönüşüyor, düğün evine girmiş. Ben onu arıyorum, buluyorum ama evden çıkaramıyorum. Evden şu anki eşim çıkıyor. Ona soruyor, kızıyorum. “Gelsin” diyorum. Böyle bitiyor.

    1. Sayın Ahmet arkadaşım; senin eşin çok kıskanç ve sana bağlı keçi inatçıdır. Onun için eşinin seni çok sevdiğini söyleyebilirim ama bir ortama gir dibinde dikkat et çünkü her an bir iftiraya uğrayabilir.

    2. Sy ahmet arkadaşım senin eşin cok kıskanç ve sana bağlı keçi intcidir birlin onun için eşinin seni cok sevdiğini söyleyen bilirim ama bir ortama gir dibinde dikkat et çünkü her an bir iftiraya uğraya bilir

  4. Rüyamda kesik keçi kafası görüyorum, kan görmüyorum, dili dışarıda. Ne anlama geliyor, acaba?

  5. Rüyamda bir arkadaşımı keçi kovalıyordu ve bu keçi iki ayaküstünde duruyordu. Sizce bu rüyanın anlamı nedir?

  6. Rüyamda evin içinden büyük bir su gürültüsü geliyor. Bu su gürültüsünün önünde bir keçi meleyerek kaçıyor. Ne anlama gelir?

  7. Rüyamda köyde dedemlerin evinde adamın biri keçiyi canlı canlı benzin dökerek yakıyor. Ben de bir süre izledikten sonra dayanamayıp mutfaktan bıçak alıp keçinin yanına gidip diri diri yakılmasına dayanamayıp kesiyorum. Fakat yanımdaki biri “Yetişemedin öldükten sonra kestin” diyor.

  8. Ben rüyamda keçi gördüm ve onu suluyordum dereden ve koruyordum. Ama hiç keçi bakmadım. Anlamı ne?

  9. Ben de rüyamda abimlerin keçi keseceğini gördüm daha sonra da tam keseceklerken ben gidip abimin koluna yapışıp “Yapma” diye ağlıyorum. Abimin elinden bıçağı alıp denize atıyorum. Onlar da kesmeyince gülümseyip keçilerin başını okşuyorum. Bu rüya ne anlama geliyor?

  10. Merhaba. Rüyamda düz bir yolda arabayla yolculuk yapıyorum. Yolda kaza yapmış bir kamyondan yola keçiler savrulmuş ve hepsi de feci şekilde ölmüştü. Kimisi parçalanmış, kimisinin kafası kopmuş, kimisi de kaza yapan kamyonun altında sıkışmıştı. Baya insanlar kamyonun altındaki keçileri çıkartmaya çalışıyordu. Ayrıca yola savrulmuş keçilerde vardı. Yorumlarsanız sevinirim.

  11. Merhabalar, ben rüyamda bir keçi annesinin sağlıklı 10 adet yavruladığını gördüm. Acaba bunun açıklamasını yapar mısınız?

  12. Rüyada tepecik bir alanda 5-6 tane keçi vardı parlak bir göl de var aynı zamanda yüksekçe bir yerde duruyordum. Nedir acaba hikmeti?

  13. Ben rüyamda beyaz bir keçi aldığımızı görüyorum ve keçimiz dördüz kızıl oğlak doğuruyor dördü de sağlıklı onlara süt içirmeyi düşünüyorum, içirmeden uyanıyorum…

  14. Rüyamda iki keçi aldık. Sünnette kurban keseceğiz ama ben diyorum ki bunlar küçük et yetmez diyorum.

  15. Rüyamda apartmanın arka bahçesine motorumu koyarken arkamı bir döndüm. Siyah uzun kıllı iki ayağı üzerinde duran boynuzları uzun ve sivri bir keçi gördüm. yanımda arkadaşım da vardı ve telefonla ışık tutuyordu. Bana hadi gidelim hızlı ol dedi. Ben keçiye en uzak şekilde duvar kenarından geçtim ve keçi sabit durup sadece kafasını çevirerek bana bakmaya devam ediyordu. Bu rüyadan ne anlayabilirim gece saat 5’lerde uyandım ve açıkçası baya bir korktum.

  16. Rüyamın tamamını hatırlamıyorum ama rüyada erkek arkadaşımın evindeyim annesiyle evin bazı yerlerini topluyoruz. Ben namaz kılıp çıkıcam annesi de uyumaya gidicek. Sabaha yakın bir vakit. Erkek arkadaşım da içeride uyuyor ama nerde uyuduğunu görmüyorum. Sonra ben çıkmadan kardeşlerim ve kuzenlerimiz oraya geliyor. Evin koridorunda oturup sohbet ediyoruz. Sesleri çok çıkıyor erkek arkadaşımın annesi uyanmasın diye kızıyorum onlara sonra kuzenim başka bir odadan geliyor ve kucağında beyaz bir erkek keçi yavrusu var, bana bakıp keçileri doğurdu diyor. Ben de hemen erkek arkadaşımın annesine gidiyorum. Keçiniz doğurdu diyorum ona veriyorum. Sonra kucağımda bir oğlan çocuğu var beraber keçiyle oynuyoruz ve keçinin boynuzlarını tutuyor. Bazen o keçi dişi yavruya dönüşüyor ve elimi, kucağımdaki çocuğun elini ısırmaya çalışıyor ve ben bu çok acıkmış mama istiyor diyorum o da evet diyor.

  17. Rüyamda oğlağımın ayağı pulluğun altında kalıyor. Çıkartıyoruz ayaklarını ama erkek kardeşim kız kardeşimle bir olup tekemin ayaklarını kesiyorlar, teke o halde yürümeye çalışıyor. Pulluğa bağlı bir şekilde, az biraz kan görüyorum ben ama kardeşim annemle sohbet ederken çok kan aktığını söylüyor… Bu rüyanın anlamı nedir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir