Rüyada Kazıp Çıkarmak Görmek

Rüyada yeri kazıp bir şey çıkarmak, iş sahiplerinin işlerinin ve hükümlerinin geçerli olmasına işarettir. Ancak yeri kazıp yenecek şey çıkarırsa, Allah-u Teala Hazretlerinin ona bildirdiği şeyi ve verdiği malı kötüye kullanmasına işarettir. Tanıdığı bir ölünün kabrini açıp oradan bir şey çıkardığını görse, ölü alim veya zengin idiyse, o ölünün dünyada bulunduğu mesleği talep etmesine, çıkardığı şey miktarınca ona nail olmaya işarettir.

Ayrıca Bakınız; Kuyu Kazmak, Kazma, Çukur Kazmak

Rüyada kabir açıp kefen soymak; resim ve izi kaybolmuş, toprak altında gömülü kalmış, eski eserleri ve gizli şeyleri toprağı kazıp talep etmesine işarettir. Bir kimse bir alim ve fakîhin mezarını kazıp oradan bir şey çıkarsa, o alimin mezhebine göre bir mesele istihraç etmesine yahut onun ilminden unutulmuş seyleri ihya edip meydana çıkarmasına işarettir. Yine Hz. Peygamberin (S.A.V.) kabrini kazıp açmasının tabiri de böyledir. Ancak Peygamberimizin kabrini açmakla çürümüş kemiklere ve dağılmış azalara rastlar veya dokunursa ya da mübarek kemiklerinden birini kırarsa, o kimsenin yaptığı iyi amelini terk ederek bid’at işlemesine işarettir.

Rüyada Peygamberimizi kabr-i şerifinde ölmüş olarak görse ve oradan güzel bir şey çıkarsa, o şeyin miktarı nispetince Hz. Peygamberin Sünnet-i Seniyyesini ve şeriatını yaşatmak sebebiyle muradına nail olur.

Bir kimse (kefen soyucu) rüyada bir kafirin yahut bir bid’at sahibi birisinin kabrini kazıp kefenini çıkarsa, o kimse sapıkların yolunda gider. Ya da hile ile haram mala karışır. Bunların kabirlerini açtığında kötü kokulu bir laseye yahut çamura veya necasete rastlarsa, onun halinin çok bozuk olduğuna işarettir.

Kazıp Çıkarmak

“Rüyada Kazıp Çıkarmak Görmek” üzerine 2 yorum

  1. Arkadaşım ölmüş babasını mezardan çıkarıyor sonra tekrar yatırıyor. “Sen burada uyu” diyor. Ne demek acaba?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir