Rüyada Kase Görmek

Rüyada kase görmek, kadına ve evin geçimine; kase içindeki su kadının karnındaki çocuğa; kaseden hoş ve ferahlatıcı şeyler içmek kadın cihetinden erişilecek mutluluk ve iyiliğe; hastanın kase içinden bir şey içmesi ölmesine işarettir.

Rüyada kasenin kırılması, su ticareti yapan kimsenin yahut evin hanımının vefat etmesine; kase satıcısını görmek, bereketli yağışlara, yolculuk ve güvene delalet eder.

Ayrıca Bakınız; Tas, Altın Kap, Su

Rüyada dolu kase görmek, bir kısmete; boş kase üzüntüye işarettir. Altın veya gümüş kase, çok para kazanmaya ve başarı bir iş hayatına işaret eder. Kaseden bir şey içmek, bir aşk haberi alacaksınız demektir. Rüyada kaseden su dökmek, para kaybetmek anlamındadır. Bekarlar için kısmet ve evliliktir. Evliler için kısmettir.

Rüyada kase görmek, eşe (ev kadınına) yorumlanır. Rüyada görülen kase, kıymetli bir madenden veya tarihi bir kıymeti olan çiniden yapılmış ise şerefli bir olaya delalet eder. Rüyada kase satın alan bir adamı görmek, zengin bir yaşayışa, emniyete ve yorgunluktan kurtulmaya işarettir. Ancak bakır bir kaseyi satın almak, bu rüyanın aksi ile tabir olunur.

Rüyada kase görmek tabiri, bir kadının taşıdığı meziyetleri ile kıyaslanır. Bunun için rüyada kendisine bir tas içinde su verildiğini görmek, veren kadının gebe olduğuna; eğer verilen su, kıymeti olmayan adi bir çanakla verilmiş ise, çocuğun kız; kıymetli bir kase ile verilmiş ise oğlan doğuracağına delalet eder. Kasenin kırıldığını ve suyun öylece kaldığını görmek, kadının öleceğine ve çocuğunun yaşayacağına; kase durduğu halde suyun döküldüğünü görmek, çocuğun ölüp, kadının yaşayacağına delildir.

Rüyasında hasta olan birine bir kase verildiğini görmek, hastanın iyileşeceğine; kasede su yerine başka bir şeyin bulunduğu halde hastanın bunu içtiğini görmek, onun yakında öleceğine işarettir.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada görülen kase, zevceye yahut evinin geçimine işarettir. Eğer kase güzel ve çok kıymetli olursa, onun işaret ettiği şey şereflidir.

Rüyada kase satıcısını görmek, bol yaşayışa, emniyete ve yolculuktan alikonulmaya işarettir. Ancak bakır kasenin satışını görmek, bu tabirin tersinedir. 

Rüyada kendisine kase içinde bir su verildiğini görse, bu rüya onun karnındaki çocuk ile tabir edilir. Kasenin kırıldığını ve suyun durduğunu görse, hanımının ölümüne karnındaki çocuğun kurtulmasına işarettir. Hasta olan bir kimseye bir kase verildiğini görse ve kasenin içinde olan rakı veya suyu içtiğini görse, o hastanın ölüm şarabını içmesine işarettir.

Kase

“Rüyada Kase Görmek” için bir yorum

  1. 5 aylık hamileyim. Rüyamda farelere süt verdim. Bakır bir tasın içinde ekmek vardı. Ben de ekmeği döküp içine süt koydum. O kadar çok doldurdum ki taştı. Sizden ricam bunu da açıklayabilir ve beni aydınlatabilir misiniz?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir