Rüyada İbrahim (A.S.) Görmek

Rüyada Hz. İbrahim (A.S.)’i görmek; hayır, bereket, ibadet, kemal, rızık, ikram, binalara ihtimam, salih nesil, emri bil ma’ruf, nehyi ani’l münker, ilim, hidayet, Allah’a itaat uğrunda aile ve akrabasından hicret etmektir. Hz. İbrahim (A.S.)’i görmek, şefkatli babaya işaret eder. Bazen de O’nu görmek, meşakkat ve şiddete düsüp ondan kurtulmaya, insanların arasını islaha, yahut da hayır umduğu bir iş için meşakkat çekmesine işaret eder. 

Bkz: İbrahim Suresi, Peygamberler, Alimler /Evliyalar

Bazen rüyada Hz. İbrahim (A.S.)’i görmek, rüya sahibinin işinin İslam hukukuna uygun olması ve hayatını muhafaza etmesine ve kötü arkadaştan ayrılmaya işaret eder. Bazen de O’nu görmek, Allah için sevgi ve muhabbete işaret eder. 

Hz. İbrahim (A.S.), rüyayı görenin azalarından birini tuttuğunu görse, eğer o aza hastalıklı ve rahatsızsa, Allah ona afiyet verir ve şikayetini giderir. Hz. İbrahim’i görmek, hacca gitmeye işarettir. Rüyasında O’nu gören hanım ise çocuğu yüzünden kocası ona hayırsızlık yapar. Yahut kadının evlatlarından bazısına şiddet yapılır da ondan kurtarır. Bazen, rüyayı görenin birkaç evladı varsa, onlardan birisi rüya sahibi yüzünden hanımını boşar. 

Rüyada kendisinin İbrahim (A.S.) olduğunu yahut O’na arkadaş olduğunu gören, düşmanları tarafından bir belaya uğrar fakat bundan kurtarılır. İbrahim (A.S.)’i gören kimse düşmanına galip gelir, inanmış bir hanımla nikahlanır. Kendisini, Hz. İbrahim (A.S.)’in çağırdığını ve O’na doğru gittiğini gören kimsenin derecesi yüksek olur. Fakat O’na icabet edip gitmediğini gören veya kendisini tehdit edip korkuttuğunu veya O’nu dargın bir vaziyette gören, kudreti yettiği halde hacca gitmez veya namazi terk eder ya da münafık bir kimse olur. Hz. İbrahim’i gören isyankar ise tevbekar olur. Namazını terkeden kimse ise tekrar namaza başlar. 

Rüyada Hz. İbrahim (A.S.) suretine girdiğini veya O’nun elbiselerini giydiğini gören kimse, o kimseye belalar erişir. Çok kere O’nu görmek, üzüntü ve kederin gitmesine, hayrın gelmesine, dünyada bolluk içinde geçinmeye ve hidayete işaret eder. Bazı tabirciler, Hz. İbrahim (A.S.)’i görmek, babaya isyan etmektir, demişlerdir.

İbrahim (A.S.)

“Rüyada İbrahim (A.S.) Görmek” üzerine 2 yorum

  1. Selamünaleyküm. Bir gece yatsı namazından sonra Yasin’i Şerif okudum ve sıkıntılı işlerimden ötürü çokça dua ettim. Rüyamda babamın öldüğünü ve artık kimsesiz kaldığımı düşünür haldeydim. Uzun yeşillik bir alanda ucu görülmeyen bu arazide yürürken önümde iyi giyimli birkaç kişi vardı. Ardından yanıma Hz. İbrahim geldi. Bana bir kaban ya da cübbe gibi bir şey verdi. Aynı zamanda karşımdaki gördüğüm kişiler yanımda belirdi ve 2 adet Arslan onların da yanında belirdi. Bu esnada Hz. İbrahim de yanımdaydı ve elinde bir mızrak vardı. Daha sonra bana verdiği cübbeyi kendi üzerimde gürdüm. Koyu renkliydi siyah ya da kahverengi tonun da olabilir. Daha sonra uzun yeşillikler arasından Hz. İbrahim elindeki mızrağıyla kayboldu. Uykudan uyandığımda saat sabahın 5'iydi. Hemen iki rekat şükür namazı kıldım. Ayrıca 5 vakit namaza başlayalı da 20 gün kadar oldu. Bu rüyanın hikmeti nedir? Şeytani bir rüyamı yoksa Salih bir rüya mıdır? Bana yardımcı olun lütfen.

  2. Rüyamda Hz. İbrahim ve oğlu Hz. İsmail'i gördüm Allah(c.c) ona hitap ederek “Biz yağmuru ateşi söndürmesi için verdik.” Ben oradaydım sadece sesi duydum diye biliyorum. Hz. İbrahim ve oğlu Hz. İsmail yan yana oturuyorlardı. Rüyayı bugün sabah gördüm tabiri nedir? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir