Rüyada Horoz Görmek

Rüyada horoz görmek; müezzine, güzel ve etkili söz söyleyen kimseye, yerli yersiz söz söylemeye, evin erkeğine yahut oğul evladına işarettir.

Bkz: Horoz Dövüşü, Karatavuk, Sabah 

Rüyada horoz ile mücadele etmek, biriyle münakaşa etmeye; horozun ibiği ile kişiye zarar vermesi yaralanmasına; horoz kesmek namaza önem vermemeye; horozun ölmesi müezzinin, hatibin yahut kişinin kendisinin vefatına; horoz, bulduğu ile yetinen cömert bir kimseye; kişinin kendini horoz olmuş görmesi, vefat etmesine delalet eder.

Rüyada öten bir horoz görmek, yakında evleneceğinizi haber verir. Horoz dövüşü görmek ise, aile içinde bazı huzursuzluklardan dolayı taşınacağınız anlamına gelir. Ayrıca rakiplerinizle de tartışacaksınız. Horoz aynı zamanda şöhret ve başarıya da işaret eder. Sabah vakti horoz sesi duymak, güzellikle olarak yorumlanır.

Rüyada horoz görmek, çok iyiye yorulur. Horoz dertlerin geçeceğini bildirir. Horoz ayrıca güçlü elinde türlü imkan bulunan biri olarak ta yorumlanır. Öten horoz evlilik ve mutluluk habercisidir. Eğer horoz dövüşü gördüyseniz, aile içi huzursuzluklardan dolayı taşınacağınız anlamına gelir.

Rüyada horoz görmek ne demek: Kişinin sıkıntılarının geçeceğine işaret eder. Güçlü ve elinde türlü imkanları olan bir kimse olarak da yorumlanır. Horoz ne kadar güzel ise kısmet de o kadar büyük olur.

Rüyada bir horozu olan, yabancı bir adama söz geçirir; horozu kestiğini gören, düşmanına üstün olur. Horoz sesi duymak, hayırlı bir habere delalet eder. Kirmani’ye göre: rüyada horoz görmek, evlatla yorumlanır. Üzerine bir horozun saldırdığını gören bazı dost ve düşmanları yüzünden üzülür. 

Cabir’ül-Magribi’ye göre: Rüyada elinde bir horoz olduğunu görmek, bir çocuğu olacağına delalet eder. Rüyada beyaz horoz görmek iyi ve emniyetli bir hizmetçiye işarettir. Bir horozla kavga ettiğini gören biri tarafından bir felakete uğrar. Horoz kestiğini görenin hizmetçisi vefat eder. 

Rüyada bir horozu tutup kucakladığını gören, iyi huylu bir kişi ile dostluk kurar. Ebu Sait El-Vaiz’e göre: Rüyada horoz görmek, cesur ve kahraman bir erkek olarak tabir olunur. Bir başka rivayete göre de: Rüyada horoz, sevimli bir erkek çocuktur. 

Bir kimsenin rüyada aldığı horoz, onunla bir adamın arasını bulmaya işaret eder. Rüyada horoz gören kimsenin, hikmet sahibi bir kimse veya alimlerin yanlarına gidip gelmekle onlardan çok menfaat görmesine işaret eder, denilmiştir. 

Rüyada kendisinin horoz olduğunu gören yakında vefat eder. Bir horozun gagasıyla kendisini bir veya iki kere vurduğunu gören kimseyi öldürür. Horoz, müezzine, yahut hatibe yahut güzel okuyan kimseye işaret eder. Bazen de horoz kendisi yapmadığı halde iyilikleri emreden bir kimseye tabir edilir. Bazen de horoz, çok evlenen adama yahut simsara yahut bekçiye işaret eder. Bazı kere horoz, muhtaç olduğu şeyi nefsi için tercih eden cömert bir erkeğe yahut bulduğuyla kanaat eden ve nasibi az, sıkıntısı çok olan kimseye tabir edilir. 

Bir kimse rüyada bir horoz aldığını görse, o kimsenin erkek bir çocuğu olur, yahut bir ev satın alır, yahut bir kaybı geri gelir veya kaybından haber gelir. Civcivler, hizmetçilere işaret eder. Bir kimse rüyada kırmızı bir horoza rast geldiğini görse, bir hizmetçiden istifade eder. Bir horoz ile mücadele ettiğini gören kimse, bir kimseyle tartışır. Horozdan kendisine istenmeyen bir şey isabet etmişse, o kimseden de kendisine horozdan isabet eden şeyin miktarınca kötü gördüğü bir şey isabet eder.

Rüyada horoz görmek çok iyi sayılır. Horoz sıkıntıların geçeceğini müjdeler. Horoz ayrıca güçlü elinde türlü imkan bulunan biri olarak ta yorumlanır.

Horoz

“Rüyada Horoz Görmek” üzerine 13 yorum

  1. Rüyamda eltim sinirli ve koşarak 2 tane Denizli horozunu eline geçirdiği gibi boynunu bir kere dolayıp olduğu yerde bıçakla tek hamlede kesti ve ben o akan, etrafa sıçrayan kanı gördüm.

  2. Ben rüyamda horoz gördüm. Kestim horozu yumurta çıktı içinden bir tanesi kırıldı diğerlerini ise aldım. Sonra baktım birden canlandı, koştu falan. Acaba ne anlama geliyor söyler misin? Bu rüyayı 2 defadır görüyorum.

  3. Rüyamda bir horoz gördüm. Horozun başı kesik ve dışkı çıkarıyordu. Bana isabet etmedi ama defalarca oldu.

  4. Rüyamda sevgilimle bir yere gidiyoruz. Ben önden yürüyorum, sevgilim bana sağa dön sola dön gibi yönlendirme yapıyor. Yürürken sağa dönüyorum ve karşıma koyu renkli bir horoz çıkıyor, birde beyaz tavuk gördüm. Horozdan korktuğum için yoluma devam etmiyorum. Korkudan olduğum yere çöküyorum. Sevgilim bana “Korkma yanından geç” diyor ama ben korkudan gidemiyorum. Horoz bana saldırmaya başlıyor, ellerimle gözlerimi kapatıyorum gözüme bir şey olmasın diye. Sevgilim “Sakın horozun kafasını tutma” diyor. Horoz kafama gagasıyla vururken vururken ben ölmüşüm ve sevgilim beni kurtarmıyor, hiçbir şey yapmıyor. Ölmüşüm ve kafamın arka tarafı hafif kanlı gördüm diye hatırlıyorum ama emin değilim. Ben bu rüyadan çok korktum ve yorumunu çok merak ediyorum. İnternette bulamadım horozla ilgili hep başka konular var. Bana bu rüyayı yorumlarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

  5. Rüyamda hava sisliydi ve az bir şey yağmur çiseliyordu sonra da bize 2 tane komşumuz geldi onlar çok konuştukları için ben onlardan bıkıp dışarıya çıktım ama etraf bizim evimiz gibi değil de çimenlik bir köy gibiydi. Sonra çimenlik bir yere çadırlar kurmuş ve bazı insanlar laptoplarıyla araştırma yapıyorlardı. Sonra ben bir köpek yavrusu gördüm ve çok tatlı olduğu için onu kucağıma aldım ama o köpek çok farklıydı. Çünkü o köpek yavrusu konuşabiliyordu. Sonra çadır kuranlar toplanmaya başladı ve ben de onlara “Gelebilir miyim?” diye sordum. Bir abi bana “Tabi ki” dedi ve motoruna bindi, beni de kucağına yani önüne aldı. Ben o köpek yavrusunu motorun arkasındaki kümese koydum ama o kümeste horozlar vardı. Koyduğum köpek yavrusu horozların içinde olan kırmızı gözlü horozu fark etti korktu ve onlardan uzakta durmaya başladı. O sırada kucağına oturduğum abi motoru sürerken bana tecavüz etmeye başladı. Benim içimi birden korku kapladı sonra motorcular durdu ve biz de durduk. Ben köpek yavrusunu alıp eve doğru koşmaya başladım korkuyla sonra da işte uyandım. Lütfen bana söyler misiniz? Çok korkmuştum. Babaanneme anlattım “Biraz iyiye işaret, biraz da kötüye” dedi. Rüya tabirleri kitabına baktım o kitapta kötüye işaret yazıyordu çok korktum. Lütfen yardım edin. 🙁

  6. Bir horozu kucakladım. Ancak bir köpek horozu ısırıp bir parça kopardı. Hiç bağırmadan öylece kucağımda durdu zavallı. Sonra bir adam geldi ısırdı ama kopmadı. Köpek ısırmak istedi, horoz elimden yok oldu. Bu ne anlama gelir?

  7. İşyerinin üstü evdir, kendi oturduğumuz. Merdivenleri çıkıyorum, iki tane horoz ikisini de kovuyorum. Rüyamı yorumlar mısınız?

  8. Rüyamda amirimle birlikte tekneye binip ada gibi bir yere adaklık almaya gidiyoruz. Gittiğimiz yerde horoz görüyorum sanrım üç tane fakat biri baya bir iri güzel diğeri hasta gibi tüyleri yolunmuş gibi derken gittiğimiz yerin sahibi ile dolaşmaya çıkıyoruz hava güzel yaz ya da yazdan kalma bir gün gibi derken bir asma görüyorum üzerinde sarı ufak ama sık taneli sarı üzüm görüyorum koparıp yemeye başlıyorum. Yanımdakine çaldık ama yapacak bir şey yok diyorum ama mahcubum derken dönüş yoluna geçiyoruz. Amirim ben bir de arkadaşım yolda yürüyoruz alçak bir asma görüyorum üzerinde bu sefer pembe üzüm var almak için asmanın altına sürünerek giriyorum fakat yanımdakiler beni beklemiyor korkuyorum ama yine de giriyorum üzümü aldım mı hatırlamıyorum korkuyla geri geri sürünerek çıkmaya çalışıyorum fakat çıkamıyorum derken uyandım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir