Rüyada Gümüş Görmek

Rüyada gümüş görmek, erkek için asalet ve ahlak güzelliğine; kadın için süs ve bezeğe işarettir. Rüyada gümüş kaptan yemek ve içmek, gümüş eşya kullanmak yahut bunların ticaretini yapmak cennete girmeyi gerektiren iş ve amellere işaret eder. Eyer, süngü, mızrak vs. gibi aletlerin gümüş süsleri, düşmanı ve hasetçiyi kahretmeye; gümüş para zikir ve tesbihe; gebe kadın için çocuğa, güzel ve etkili söze, ilim ve mala delalet eder.

Ayrıca Bakınız; Sikke.

Rüyada paraya çevrilmiş gümüş görmek, güzel bir kadınla beraberliğe işarettir.

Rüyada gümüş görmek çok iyidir. Gümüş huzur, mutluluk, güzel haber ve hayırlı kısmet olarak yorumlanır. Gümüş para güzel sözdür. Hasta birisi rüyasında gümüş görürse, kısa hastalığı iyi olur. Gümüş rüyası gören bekarsa iyi bir evlilik, evliyse bir çocuğa yorumlanır. Çok iyidir. Huzur, mutluluk, iyi haber, müjde, sevinç ve hayırlı kısmet olarak yorumlanır.

Rüyada gerek külçe ve gerek para halinde gümüş veya gümüşten yapılmış eşya görmek, ferah ve sevince ulaşır. Bir rivayete göre, uyanıklık zamanında eline gümüş geçeceğine işarettir. Bu rüya, sahibinin haline göre yorumlanır. 

Kirmaniye göre: Sağlam gümüş doğru habere; kırık gümüş ise yanlış ve yalan habere ve düşmanlığa işarettir. Bir kap içinde gümüş gören adama bir emanet verilir. Bir parça gümüş bulduğunu veya birisinin kendisine verdiğini gören o yerden bir kadın ise bir erkekle evlenecek demektir. Gümüş madeni ocağına girdiğini gören adama karısı fenalık eder. Birçok gümüş bulduğunu gören bir define bulur.

Ebu Sait El-Vaize göre; rüyada gümüş görmeyi yorumcuların bazıları iyiye, bazıları da kötüye yorarlar. Bir parça gümüşü olduğunu gören bir kadın alır. Gümüşü madeninden çıkardığını gören, karısının hilesine uğrayarak halkın diline düşer. Kendisine bir külçe gümüş hediye edildiğini gören bolluğa erer ve mutlu olur. 

Bir başka rivayete göre de: Rüyada görülen gümüş, birikmiş mala işaret eder. Rüyada madeninden külçe halinde gümüş çıkardığını gören kimse, güzel bir kadına hile eder. Gümüş erittiğini gören kimse, hanımıyla münakaşa ve mücadele ederek halkın diline düşer. Gümüş aynada yüzüne baktığını gören kimse, halk içinde makamından dolayı çirkin göreceği bir şey isabet eder.

Rüyada gümüş aynaya bakmak, bu rüyada hayır yoktur. Bir kimse rüyada, bir mağarada gümüş madenine girdiğini ve orada külçe halinde gümüşe rastladığını görse, hanımı kendi işinde veya başka bir hususta hile yapar. Gümüş veya altından mamul, ibrik, tabak, kase ve çanaklar erbabı için, ticaret edeceği şeylere veya cennete girmeyi gerektiren salih amellere işaret eder. 

Rüyada güzel ve kıymetli kapların bayağı ve kıymetsiz kaplarla beraber görülmesi, fesada, bidata ve rüya sahibinin saplanıp kaldığı bir şüpheye işaret eder. Kılıç, eğer süngü ve mızrak gibilerin gümüşten olan işlemeleri, düşmanı kaçırmaya ve kendisini çekemeyenleri kahretmeye işaret eder.

Rüyada kendisinin gümüşten bir kabı oldugunu veya gümüşten bir şey ya da kap içerisinde tanımadığı gümüş paralar verdiğini gören kimse, bir şeyi gizler veyahut kendisine bir mal, eşya ve kumaş gibi şeyler emanet bırakılır. O emaneti sahibine versin. Eğer o tanımadığı gümüş parayı veya gümüşten dökülmüş şeyi rüya sahibi başka bir kimseye verdiğini görse, rüya sahibi herhangi bir sırrını o kimseye söyler veya bir malını onun yanında emanet olarak bırakır.

Rüyada gümüş görmek fevkalade sayılır. Gümüş huzur, mutluluk, iyi haber, müjde, sevinç ve hayırlı kısmet olarak yorumlanır. Gümüş yüzük bilezik bekarsa mutlu bir evlilik; evliyse mutluluk verecek bir çocuğa işarettir. Gümüş para tatlı sözdür. Hasta birisi rüyasında gümüş görürse kısa sürede iyileşir.

Gümüş

“Rüyada Gümüş Görmek” üzerine 3 yorum

  1. Rüyamda abim gümüşçü tezgahı işletiyormuş. “Artık ben satmayacağım bunlar senin olsun. Artık bu gümüşleri sen sat” diye tezgahını bana veriyordu. Ve bu gümüşlerin yanında karton karton sigara da vardı. Acaba ne manaya gelir?

  2. Bekar oğlumun baş parmağı gümüşle kaplıydı. Yaşlı kilolu bir kadının elinden tutmuş gidiyordu. Bana dönüp gümüşle kaplı olan parmağını gösterdi. Gülümsüyordu daha sonra yine oğlumla beraber deniz kenarı bir yerde tatil yapıyormuşuz gibiydik. Karışık bir rüyaydı. Oğlum için endişe duyuyorum. Ne olduğu hakkında bilgi verir misiniz?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir