Rüyada Gök Gürlemesi Görmek

Rüyada gök gürültüsünün sesini duymak, bir felaketin yaklaştığına ve önceden tedbirli hareket edilirse bu tehlikenin önlenebileceğine işarettir. Çok önemli bir yerden haber alınacak demektir.

Ayrıca bkz: Gökkuşağı, Gök, Gök cismi

Rüyada yağmursuz gök gürlemesi, korkuya işaret eder. Gök gürlemesi, devlet başkanı tarafından korku ve tehdittir. Bazen gök gürlemek, güzel vaada ve hayırlı işlere işaret eder. Gök gürlemesini gören kimse borcunu öder. Hapis ise hapisten kurtulur. Gök gürlemesi, şimşek çakması ve yağmur yağması, yolcu için korku, yolcu olmayan için harisliktir. Gök gürlemek, polise işaret eder. 

Rüyada bir kimse şehirlerden birinde şiddetli gök gürlemesini yahut yüksek bir sesi işitse, o şehirde halkın aniden vefat etmesine yahut halk içinde fitne ve katlin çıkmasına işaret eder. Şimşeğin sesi, düşmanlık ve rüya sahibinin dinindeki noksanlığına ve malındaki zarara işaret eder. Halkın muhtaç olduğu vakitte yağmur ile beraber gök gürültüsünü işitse ve şimşeğin sesi de korkunç olmasa, o mahalle halkının ucuzluk ve bolluğa nail olmasına işaret eder.

Rüyada bir kimsenin şimşeksiz gök gürültüsünü görmesi, hileye, yalana, koğuculuk etmeye işaret eder. Mevsiminde gök gürültüsünü işitmek müjdeye, hayra ve berekete işaret eder. Eğer mevsimsiz olursa, savaş ve fitnenin çıkmasından dolayı, askerin hareketine; bazen de gök gürültüsünü işitmek, Allahu Teala Hazretlerine tesbihe işaret eder. 

Rüyada gök gürültüsünü işiten kimse, isyankar ise tevbe istiğfar, inançsız ise İslamiyeti kabul eder. Gök gürültüsünün sesi korkunç olursa, meyvelerden korkulur. Eğer iyilik zamanına denk düşerse, o senede batı tarafından yağan yağmurun azlığına işaret eder.

Gök Gürlemesi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir