Rüyada Eşik Görmek

Rüyada kapı eşiği görmek, evin hanımı ve geçim vasıtası olan iş ve mesleğine, alt eşikte oturmak bekar için evlenmeye; eşiğin kaybolması, sökülüp atılması hastalığa yahut hanımın vefatına delalet eder.

Ayrıca bkz: Mermer Taşı

Rüyada eşik görmek, bir sınava gireceğine işarettir. Öyle ki eşikten atlayıp içeriye girdiğini görmek, sınavı başarı ile atlatacağına delalet eder.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada görülen alt eşik, erkekler için rüya sahibinin hanımıdır. Eşikten geçebiliyorsa hanımı ile iyi geçinir huzuru olur. Bir kimse, kapısının alt eşiğinin yerinden çıkarıldığını görse, o kimsenin devleti gider. Kapısının üst eşiğinin kırıldığını gören kimse de hanımını boşar. Kapısının üst eşiği gözünden kaybolduğunu görse, o kimsenin hanımı ölür.

Rüyada kapısının alt eşiğine bindiğini gören kimse, bir kadınla evlenir. Rüyada eşik yaptığını gören kimse güzel bir yuva kurar.

Rüyada eşikte misafir görmek, eğer eşikten buyur ediyorsa hayatına girecek hayırlı insanlara, eğer eşiğin dışında kalırlarsa kendine zararı dokunacak yeni tanıdıkların habercisidir.

Rüyada eşikten bir hayvanın içeri girdiğini görmek, eğer sizce sevimli bir hayvansa evinizin bereketinde artış olacak demektir. Eğer sevimsiz korkutucu bir hayvan ise malınızda eksilme olacak şeklinde yorumlanır.

Eşik

“Rüyada Eşik Görmek” üzerine 5 yorum

  1. Selamlar ölmüş babanın eşikte oturmasını görmek, neye delalet eder? Yanıtlarsanız sevinirim.

  2. İki çingene kadının kapımın eşiğini yıkadığını, yerdeki lekeleri siyah lekeleri kazıdığını gördüm.

  3. Rüyamda evimizdeki salonun eşiğinde namaz kıldığımı gördüm. Aslında uyuyormuşum, uyanınca bir anda kapı eşiğinde namaz kılıyor olarak görüyorum kendimi. Ama aslında hala uyuyorum fakat rüyamda uykudan uyanıp da namaz kıldığımı sanıyorum. Fatiha suresini ve Tahiyyat suresini okudum.

  4. Rüyamda kapı eşiğinin üzerinde bir mühür gördüm ve o mührü görünce irkildim o mühür gerçekten bu mu diye sordum. Sonra uyandım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir