Rüyada Doktor Görmek

Ayrıca Bkz; Diş Doktoru, Hemşire, Eczane

Anne yahut alim bir kimse, hastanın yanına doktor girmesi onun iyileşmesine; sağlıklı birinin yanına girmesi hastalanmaya işarettir. 

Rüyada doktor görmek, insan karakterinde saklı bulunan ve nefsin derinliklerinde bastırılan olumsuz özellik ve eğilimlerin ortaya çıkmasına işarettir.

Rüyada doktor olduğunu görmek ilim ehli yahut yönetici olmayan; doktor bazen insanı arkasından çekiştiren birine, öğütleri etkili olan vaize, çöplüğe, kan aldırmaya delalettir.

Rüyada göz doktoru görmek dine sonradan eklenen hurafeleri temizleyen, insanlara rehberlik yapan kimseye, iyi danışmana delalet eder. Rüyada doktorun kefen satması, mesleğinde hile yapıyor olmasına ve teşhisteki yanlışı ile insanın sağlığı ile oynamasına delalet eder. İş yaşamınızda bazı düşmanlara sahipsiniz demektir. Rüyayı gören kadınsa sağlık sorunları anlamındadır. Kişinin yardım alarak dertlerinden kurtulacağına işaret eder.

Rüyada doktor görmek ne demek, herkese yardım eden bir kişi olarak tabir olunur. Rüyasında tıp tahsil ettiğini gören Kuran öğrenir. Bir doktorun bir hastaya ilaç yazıp onu iyileştirdiğini görmek, birini kötü yoldan iyi yola getirdiğine işarettir. 

Bir başka rivayete göre de: Rüyada doktor görmek, alim bir kimseye işarettir. Bir tabibin kendisine ilaç verdiğini gören kimsenin, vücudu sıhhata kavuşur. Aralarında düşmanlık olan kimselerin rüyada doktor görmeleri, düşmanlarını görmeye işarettir. 

Rüyada görülen doktor, insanın annesidir. Bundan dolayı bir kimse doktorunun öldüğünü görse, o kimsenin annesi ölür. Rüyada hastanın yanına bir doktor geldiğini görse, hastalıktan kurtulur. 

Rüyada doktorun sağlam bir adamın yanına gittiğini gören kimse, hastalanir. Doktor görmek, bazen de çöpe, çöpçüye, adamı arkasından çekiştiren ve yüzüne karşı kas ve göz işaretleriyle ayıplamaya, haberleri dikkatle araştıran kimseye, harp için hazırlanmış veya bazen galip, bazen de mağlup olan savaşçı birisine işarettir. 

Rüyada doktor olduğunu gören kimse, haline uygun yüksek bir mevkiye geçer. Bir kimse rüyada hakimin doktor olduğunu görse, o hakim halka karşı çok yumuşak ve faydalı olur. Bir kimse doktorun hakime veya müftüye dönüştüğünü görse birtakım belalara duçar olur. 

Rüyada doktor görmek tabiri, öğütleri etkili olan vaize, din ve dünya işlerini ıslah eden hakim, müftü ve eğitimciye işarettir.

Doktor

“Rüyada Doktor Görmek” üzerine 11 yorum

  1. Ben de yılanın beni sokup ve doktorun o yılanı öldürmesini gördüm. Bu neye delalet eder? Beni de iyileştirdiğini.

  2. Rüyamda daha önce kanser tedavisi gördüm. Beni tedavi eden doktorumu görüyorum. Güya kontrole gitmişim. Doktorum bana “Sen temmuzda gelecektin, yanlış gelmişsin” diyor. Ben de biraz mahcup, şaşkın bir şekilde oradan ayrılıyorum.

  3. Rüyamda gebelik için doktora gittim. Bayan doktordu. Birden hasta yatağında, onu yatar vaziyette gördüm. Karnında derin yara vardı ve yarasına havuç bağlamışlardı.

  4. Selam. Benim eşim hasta ben bu gece rüyamda gördüm, doktor benimle konuşuyordu. Eşimi gördüm gözleri kapalıydı, nur bir yüzü vardı ne demektir? Eşim şuan hastanede solunum cihazına bağlı ama rüyamda bağlı olmadığını gördüm, gözleri kapalı gördüm. Ölecek mi demek, bu rüya?

  5. Konu olarak sürekli gördüğüm bir rüya. Rüyamda doktor bana çocuğumun olmayacağını söylüyor. İki çocuğum var ve çocuk beklentimiz ya da planımız yok. Bu rüyanın tabirini tarafıma bildirirseniz çok memnun olurum. Yukarıda da belirttiğim gibi çocuk hayalimiz yok, 40 yaşındayım. Teşekkür ederim.

  6. Rüyamda eşimi doktor kıyafetleriyle bir hastanede çalıştığını gördüm ve bir arkadaşı geldi. Ekmeği esim “Arkadaşıma hediye et” dedi ama arkadaşı pek oralı olmadı. Ekmek elimde kaldı ve uyandım. Ne anlama geliyor?

  7. Doktorun acımasızca bileğime iğne sapladığını gördüm. Bahane olarak da odasında bulunan damacanada ki suyu içip bitirdiğimiz oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir