Rüyada Doktor / Tabip Görmek

İbn-i Sîrîn: Rüyada hasta tedavi eden doktor görmek; günahkar bir kimsenin hidayete ermesine vesile olacağınıza işarettir. Tedavi edilen hastanın daha da ağırlaştığını görmek ise bu tabirin aksi ile yorumlanır.

Kirmanî: Rüyada doktorluk yapmak; dindarsanız, insanlara doğru yolu göstereceğinize, günahkâr biriyseniz sağlıkla ilgili ciddi sorunlarınızın olmayacağına ve geçim sıkıntısı çekmeyeceğinize delalet eder. 

Rüyada bir doktorun hastaya ilaç verdiğini ve bu ilacın hastaya iyi geldiğini görmek; insanlara faydalı şeyler öğreteceğinize ve bundan olumlu neticeler alacağınıza işarettir. Aynı rüyada ilacın işe yaramadığını görmek; bu tabirin tam tersine delalet eder.

Doktor/Tabib

“Rüyada Doktor / Tabip Görmek” için bir yorum

  1. Merhabalar… Rüyamda kadın doğum doktoruna sonuç göstermek için gittiğimi ve doktorum “Artık zamanı geldi. Seni İzmir'e Dr. Mustafa'ya göndereceğim” dedi ve bir tüp bebek merkezinin ismini verdi. Bahçeci kliniği… Yalnız bu klinik İstanbul'da ve ben de İstanbul’da yaşıyorum. “İkiz bebeklerin olur, bir defada kurtulursun” dedi doktor bana… Doktorun yanından ayrıldığımda da “Eşim ne diyecek, daha denemedik bile tüp bebek, nasıl olacak?” diyorum. Rüyayı yorumlarsanız sevinirim. Bu arada ben Leyla… 30 yaşındayım ve 2,5 yıldır evliyim. Psikolojik bir rahatsızlığımdan dolayı ilaç kullanıyorum. Bu yüzden henüz istememize rağmen çocuk düşünemiyoruz. Şimdiden teşekkürler…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir