Rüyada Çim Görmek

Ayrıca bkz: Sulu ve Çimenli Yerler, Çimen 

Rüyada yemyeşil çim görmek huzur, rahat, murat ve mutluluk olarak yorumlanır. Yemyeşil çimenlere uzanan kişinin sağlık sorunları kalmaz.

İmam Nablusî buyuruyor ki: Rüyada çimen görmek mutluluktur. Rüyada bahçenizi çimlendirdiğinizi görmek, zahmetsiz ve eziyetsiz kazanç elde edeceğinize, ev halkına rahat ve huzurlu günler yaşatacağınıza delalet eder. 

Rüyada bahçenin her tarafına çeşitli çimenler ve çiçekler ektiğinizi, sarmaşıklarla süslediğinizi görmek, dünya varlıklarının her türlüsünden evinizi donatacağınıza ve çocuklarınıza yurt sevgisi aşılamak ve aile bağlarını kuvvetlendirmek için elinizden geldiğince çalışacağınıza işarettir. 

Çayır ve çimen İslamiyet’in esasları olarak yorumlanır. Bu bakımdan rüyasında bahçesini çimenle bezediğini görmek, kalbini İslamiyet’in nurları ile doldurduğuna delildir. 

Rüyada büyük bir kırda türlü otlar ve yabani çiçekler topladığını görmek İslamiyet’in her türlü manevi nimetlerinden faydalandığına ve kendini ahiret yolculuğunun şartlarına hazırladığı manasına gelir. Maddi dünyada da o kimse bütün dünya nimetlerinden faydalanır. Fakirse zengin olur, zengin ise malı artar, çocukları salih amelli birer iyi evlat olarak yetişirler. Anne ve babalarına itaatli ve yurda faydalı birer kişi olurlar. 

Bu rüya sahibi, ömür boyu hastalık nedir bilmez. Sıkıntı ve yokluk çekmez, onun bu mutluluğu bütün ailesini de aynı derecede mutlu ve sağlıklı kılar. 

Rüyada çayır çimen görmek, bu türlü kiymetli bir semboldür. Bütün tabirciler bu rüyanın bu derece kıymetli oluşunda birleşmişlerdir. Çünkü çayır ve çimen aynı zamanda cennetin süsünden ve ziynetinden dünyaya akseden bir örnektir. 

Rüyada çimen görmek ne demek dünya varlığına işarettir. Rüyasında çimenlere uzandığını görmek; tüccar ise, bol kazanca memur ise terfi edeceğine, hasta ise iyileşeceğine, yolcu ise ve yolda bir yolcusu varsa, döneceğine veya yola çıkacağına, halktan biri ise işlerinin iyileşeceğine, fakir ise hal ve vaktinin düzeleceğine delalet eder. 

Rüyada çimli bir sahada gezdiğini görmek, içinizde taşıdığınız bir hissin tekrar yeşerdiğine ve ümitlerinizin yakında hakikat olacağına yorumlanır. 

Rüyada çayırlık bir yeri görmek, zahmet çekilmeden elde edilecek rızka, hanıma veya manevi ilme yada devam eden sadakaya işarettir. 

Rüyada çim görmek tabiri, hayırlara alamet olarak kabul edilir. Kurtuluşa ermeye, şifa bulmaya, zengin bir hayata kavuşmaya, hayallerini gerçekleştirmeye, sevdiğine kavuşmaya, özlemleri gidermeye, acıları dindirmeye, mutluluğu bulmaya, hidayete ermeye ve hikmet sahibi olmaya delalet eder. Rüya sahibinin hayatının güzelliklerle dolacağına, kendisine müjdeli haberlerin iletileceğine ve sürpriz gelişmelerle karşılaşacağına işaret eder. Kişinin, hayatının ve işlerinin yoluna girip, kurulu bir düzeni olacağına tabir edilir.

Çim

“Rüyada Çim Görmek” üzerine 4 yorum

  1. Rüyamda patronum deniz kıyısında elime bir tomar para veriyor ve rüzgardan paraların bir kısmı elimden uçuyor. Önümde deniz, arkamda yeşil çimler var ve etrafta bana paraları toplamam için yardım eden askerler var ve paraları topluyorum. Bu ne demek?

  2. Rüyamda bir binek hayvan üstüne biniyorum yemyeşil bir çayırda gidiyorum. Sonra binekten inip (at mı, eşek mi, tam olarak bilemiyorum) çayıra sırt üsttü uzanıyorum. Bir de ne göreyim, gökyüzünde devası bir gök cismi, uzay mekiği gibi ama dünyada imal edilmiş olamaz o kadar farklı. Üstümde bir sağa bir sola gidip geliyor ve kayboluyor. Lütfen yorumlar mısınız?

  3. Rüyamda ayağımın altında çimler çıkmış ve o çimleri kökledim elimle. Canım acımadı. Nasıl bir rüyadır yorumlayamadım. Açıklarsanız sevinirim.

  4. Rüyamda sabaha karşı eşimin uzak bir akrabası geliyor. Eşimi soruyor bende karşı bahçeyi gösteriyorum orda diye sitenin görevlisi çimleri biçmiş evimizin karşısında yemyeşil uzun bir yol görüyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir