Rüyada Allah’ı Anmak Görmek

Bir kimsenin rüyasında Allah’ı andığını ve O’na ibadet ettiğini görmesi; o kimsenin düşmanlarının şerrinden kurtulmasına, hayır kapılarının ona açılmasına, belalardan emin olmasına ve yapılması zor olan işlerin ona kolaylaşmasına işaretle tabir edilir.

Bir kimsenin rüyasında “Lâ ilâhe illallah” dediğini görmesi; kısa süre sonra bolluğa ve rahatlığa kavuşacağına, hayatının tamamının sıkıntı görmeksizin geçeceğine işarettir.

Rüyada “Lâ havle velâ kuvvete illâ billâh” söylediğini görmek servetinin çoğalacağına ve bunların tamamının Allah’ın koruması altında bulunduğuna işaret eder.

İbn-i Kesîr’in yorumuna göre: Rüyada Allah’ı anmak her zaman hayır ve bereketle yorumlanır. Rüyada bir mağarada tesbih çekmek, Allah’ı zikretmek yahut başkalarının zikrettiğini duymak, o yerde bereket ve hayrın çokluğuna; kişinin kendisini bir mecliste Allah’ı zikrederken görmesi, o kimsenin Müslümanlara faydası dokunacağı ile yorumlanır.

İmam-ı Nablusî’nin yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında Al­lah’ı zikretmesi; rahmet ve affa mazhar olmaya, şerefe ve kabir azabından kurtulmaya delalet eder.

Rüyada Allah’ı binbir isminden birisi ile zikretmek veya edildiğini görüp işitmek; o ismin delaleti ile yorumlanır. Meselâ, Allah’ın Kahhar ismi ile zikredildiğini işitmek; işiten kimsenin düşmanlarının yok olacağına, şeytanın şerrinden emin olacağına delalet eder.

Bir toplulukta cemaat halinde Allah’ı anmak; evliya ve İslâm büyüklerinden bir toplumla sohbet etmeye veya onlara yakınlaşmaya, toplumun hizmetinden faydalanmaya işaret eder.

Bir kimsenin rüyasında herhangi bir zikir meclisinde bulunduğu halde orada yapılan zikre katılmayıp seyirci kaldığını görmesi, o kişi için pek hayırlı olma­dığına yorumlanır. Çünkü zikir ehlinin üzerine inecek rahmetten mahrum kalmıştır.

Zikrinde doğru olan kişinin, rüyasında hikmete dair söz söylemesi; üzüntü ve kederden kurtulmasına, hastalıktan şifa bulmasına, borçtan ve sıkıntıdan kurtulmasına, zalim bir kimseye galip gelip şerrinden emin olmasına delalet eder.

Rüyada Allahu Teâlâ’yı gördüğünü hissetmek: İnancın tam olmasına işarettir.

Danyal peygambere göre, inançlı olanlara güç verir.

İbni Sirin’e göre, gören cenneti hak etmiştir. Ayrıca şeref ve namus işaretidir.

Allah’ı rüyada görmek: Rahata ulaşmaya, sıkıntılardan kurtulmaya, diğer insanları hak yoluna çağırma gereğine işarettir.

Ayrıca bkz: Rüyada Allah ile Konuşmak Görmek, Rüyada Yasin Suresi Görmek 

Allah’ı Anmak

“Rüyada Allah’ı Anmak Görmek” üzerine 5 yorum

  1. Selamünaleyküm. 10 Kasım gece saat 02.00 rüyamdan ağlayarak uyandım. 13 yıl önce kadir gecesinde babaannemi kaybettiğim evindeydim. Odada yalnızken dua ettim ailemin sağlığını ve Allah CC konuşmak istediğimi duamda belirttim. Önümdeki yer sofra bezinden Arapça ALLAH yazdım. Sonra önümdeki bez hareketlendi. Bana Arapça 3 harf yazıldı bilmiyorum ne olduğunu. Biri beni gözetliyor sandım, odanın kapısına çıktım yüz sima gördüm ama yoktu kapıda. Sonra “Konuşmak istiyorum ALLAHIM” diye dua ettim. Sonra cep tel ekran simsiyah olup yeşil renkte ALLAH adıyla bilinmeyen numara şeklinde çaldı tel. Yerimden 2 elimle zorladım, kaldıramadım olduğum yerde yes tuşuna bastım. Kulağıma eğilerek tel koydum. Uyandım sonra çok çok ağladım. Merak ediyorum neye alamettir? Saygılarımla.

    1. Rüyamda üç harflerini gördüm ve korkuttular beni. “Kapıyı aç, baban kapıda” dediler. Gidip baktım rüyamda ayakları tersti, açmadım. Uzandım tekrardan “Uğraşma” diye bağırdım. “Eğer sen varsan, benim de Allah’ım var” dedim. Uğraştı çok la ilahe illallah dedim. “Boşuna uğraşma” dedi. “Allah” dedim başka da bir şey demedim.

  2. Kutsal bir yere giriyorum içeride namaza oturmuş milletler var. Yerler çamur ama bu çamurda kılmak daha sevap diyorlar özellik bu. Ben de oraya doğru yürüyor ve içeri giriyorum. İçerde zikir sesleri var “ALLAHUMME SALLİ ALA.”

  3. 04.04 akşamı Budist tapınak gibi bir yerdeyim. Büyük büyük heykeller daha sonra biri geliyor “La ilahe illallah” deyince cansız heykeller canlanıp “Allah” diyor. Neye alamettir?

  4. Ben rüyamda hastane gibi bir yerde gördüm annem falan vardı. Sonra ben hastanede gezerken merdivenlerden düştüğümü gördüm sonra düştükten sonra bir yere gittiğimi gördüm 50 ya da 60 metre gibi derinliği vardı. Karşımda da küçük boylu gibi bir şey vardı. Ben “Allah” diye dedim rüyamda gülümsedim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir