Rüyada Hac Etmek Görmek

Rüyada hacca gittiğini, Kâbe-i muazzamayı tavaf edip hac farizalarını yerine getirdiğini görmek; dininde güzellik ve istikamete, nail olacağı sevaba, korkudan emin olmaya, borcunu vermeye ve Müslümanlara vereceği emanetlere işaret eder. Bazen hac, bekâr kimsenin evlenmesine işaret eder. 

Ayrıca bkz: Hacı, Hac Suresi Okumak, Hacda veya Umrede İhrama Girmek

Hac Zamanında Hacca Gitmek için Yola Çıktığını Görmek

Rüyada hac zamanında hacca gitmek için yola çıktığını görmek, eğer listeden çıkarıldığı ise tekrar tayin edilir. Eğer misafir ise selamette olur. Eğer tüccar ise kazanç elde eder. Hasta ise şifa bulur. Borçlu ise borcunu öder. Hac yapmamış ise hacca gider. Sapıklıkta ise Allah (C.C.) hidayete eriştirir.  Hac yahut umre yapmış ise ömrü uzun ve işi makbul olur.

Hacca Gitmek için Evden Çıktığını Görmek

Rüyada hacca gitmek için evden çıktığını görmek, bulunduğu memuriyetten çıkarılır. Tüccar ise ticarette zarar eder. Sıhhatte ise hasta olur.

Hac Farz Olduğu Halde Hacca Gitmeye Niyeti Olmadığını Görmek

Rüyada hac farz olduğu halde hacca gittmeye niyeti olmadığını görse, Allah’ın nimetini ve üzerinde olan emaneti inkâr etmesine işaret eder. 

Rüyada yaya olarak hacca gittiğini gören kimse, rızık ve ganimet sahibi olur. Bazen de bu rüya rızık ve ganimete işaret eder.

Hac Yolculuğundan Geldiğini Görmek

Rüyada hac yolculuğundan gelmek, şiddetten sonra kurtuluşa, hastalıktan sıhhate ve evvelce bulunduğu hale dönmesine işaret eder.

Yiyeceğini Kendisi ile Beraber Getirdiğini Görmek

Yiyeceğini kendisi ile beraber getirdiğini görse, takvaya işaret eder.

Yalnız Olarak Hac Yoluna Çıktığını, İnsanların Kendisiyle Vedalaştıklarını Görmek

Yalnız olarak hac yoluna çıktığını, insanların kendisiyle vedalaştıklarını görse, ölür.

Hac Etmek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir