Rüyada Levh-i Mahfuz Görmek

Rüyada Levh-i Mahfuz’u görmek; ilim, hikmet ve Kur’an’a ve bir mertebeye ulaşılacağına delalet eder. Levh-i Mahfuz’u küçük ve alçaltıcı görmek, bir işte zahmet çekileceğine delalet eder. 

Bkz: Levh-i Mahfuz Tuttuğunu Görmek

Rüyada adını Levh-i Mahfuz’da yazılı görmek, ecelinin yakın olduğuna delildir. Çünkü Levh-i Mahfuz’da yazılı olan aynen çıkar. 

Cafer-i Sadık’a göre; Levh-i Mahfuz’u görmek, bir yere başkan olmak, evlat sahibi olmak ve hidayete ermekle ve nüfuz sahibi olmakla yorumlanır. Levh-i Mahfuz’u şeriata aykırı olarak görmek; şerre, aksi ise hayra delalet eder.

Rüyada kudret kaleminin Levh-i Mahfuz üzerine yazdığını görmek, eğer yazılan şey okunuyorsa, hayırlıdır. Kudret kalemini tam ve sağlam olarak görmek, kurtuluşa ve feraha çıkmaya; kalemin kırık veya çatlak olarak görülmesi, ümit ettiği ve beklediği şeye ulaşamamaya ve aklının dağılacağına delalet eder.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada Levh-i Mahfuz’u görmek, amelleri gizlemeye işarettir. Levh-i Mahfuz’u görmek, sıkıntı ve mihnet içinde bulunan kimse için müjdeye; hasta için de sıhhat ve afiyete işarettir. 

Levh-i Mahfuz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir