Rüyada Kaplumbağa Görmek

Rüyada kaplumbağa görmek, süslenip püslenerek kendini erkeklere gösteren kadına, hakim ve savcıların başkanına, bilgin kimseye işarettir. Kötü ve pis yerlerde görülen kaplumbağa, cahil ve dünya ehli insanlar arasında kadir ve kıymeti bilinmeyen alime; onun etini yemek male, menfaate ve ilme delalet eder.

bkz: Tosbağa  

Rüyada kaplumbağa görmek ya da çorbasını içmek, işlerinin azaldığına ancak bu azalmanın ilerde ona kar sağlayacağına işarettir. İyi niyetli dosttur. İri deniz kaplumbağası zengin ve nüfuslu dosttur.

Rüyada kaplumbağa görmek, işlerinizde düşünceli ve temkinli hareket etmeniz gerektiğine işarettir. Bir başka rivayete göre de: Rüyada kaplumbağa görmek, güzel koku sürünüp bezenen, boy ve endamini erkeklere arz eden kadına işarettir. Bazı tabirciler kaplumbağa hakim ve savcıların reisine işarettir. Tabircilerden bazıları da alim bir kimsedir, dediler. 

Rüyada kaplumbağanın etini yemek, mala veya Nebilerin (Peygamberlerin) ilimlerinden bir ilme işarettir. Bazı tabirciler de bir kimse kaplumbağa etini yerse, hayır ihsan ve menfaat ve mala kavuşur, dediler. Rüyada kaplumbağa rastladığını veya ona malik olduğunu yahut evine soktuğunu gören kimse, eski ilimlere vakıf bir alim sebebiyle şüphe ve tehlikeden kurtulur. 

Rüyada kaplumbağanın bir yol üzerine atılmış olduğunu görse, orada ihtimam ve itinaya sayan bir ilmin terk edilmiş olmasına işarettir. Bazı tabirciler ise rüyada görülen kaplumbağa; hileye, haber arastirmaya, gizlenmeye ve silah tamir etmeye işarettir, dediler.

Rüyada kaplumbağa görmek tabiri, sevinçli bir haber alacağınıza işarettir.

Kaplumbağa

“Rüyada Kaplumbağa Görmek” üzerine 35 yorum

  1. Çocukken rüyamda kuyudan su çekerken kaplumbağa çıkıyordu. Kabuğunu sopayla hafiften dokunduğumda kırılıyordu içinde altınlar çıkıyordu. Çok sık şekilde görüyordum ve görmez oldum 30 yasıma geldim. Bir daha da göremedim hiç aklımdan çıkmıyor daha dün gibi.

    1. Rüyamda evim ilk katmis disarisi sogukmus camurluymus bahcesi. Salonumdan balkon varmis hic o balkona cikmamisim bi cikayim diyorum.ciktigimda kocaman buyuk bir kaplumbaga camurun icinde dönüyor oynuyor yuvarlaniyor oyle görmüşüm ne demek acaba

    2. Ruyamda kablumbaya donusen insan gordum birisi rahatsiz ediyordu bende et aciyordum o sira dayanamadim gidip etrafimdada kalabalik insanlar vardi hayvanin tam boynundan bicagi soktum ve sonra biri bana hayatini yaktin ondan oncede birisini yraralmisim ceza almadan ciktim bu yuzden biliyorum dedim sizce ne olabilir

  2. Rüyamda kaplumbağayı ısırıp ikiye bölüyorum ve ölmesini izliyorum kan vs görmüyorum çok etkilendim genelde böyle rüyalar görmem. Kaplumbağa öldürmekle alakalı bir cevap bulamadım. Yorumunuza da teşekkür ederim.

    1. evli degilsen ve ilsikin varsa iliskiyi bitirmek evliysen evliligne zarar vermek ayrilik ailenden etkilenip huzursuzluk yaratmak anlamina gelir

  3. Rüyamda evimin dış kapısının önünde 5 6 tane kaplumbağa görüyorum. 1 tanesi iri ve büyük oluyor. Bu iri ve büyük olan evimize giriyor, duvarlarda çok hızlı yürüyor daha sonra odama giriyor ona basıyorum ve hemen rüyadan uyanıyorum. :/ Bunun anlamını öğrenmek istiyorum, yardımcı olun lütfen…

    1. Merhaba, ben sürekli Ninja kaplumbağaları görüyorum onlarla yaşıyorum. Lık benim abim ben ejderha perisiyim, ref benim sevgilim. Ben de sürekli onları görüyorum tam 15 senedir.

    2. Merhaba ben sürekli ninja kaplumbağaları görüyorum onlarla yaşıyorum lık benim abim ben ejderha perisiyim ref benim sevgilim bende sürekli onları görüyorum tam15senedir

  4. 26.08.2013 Tarihi gecesin de rüyamda yarım metre civarında 50 kilonun üzerinde kaplumbağa gördüm ama kabuğu yoktu ve ağzının alabileceği büyüklükte ne bulursa yutuyordu. İnşallah hayırdır.

  5. Ben evde kaplumbağa besliyorum. Dayım birinin derisini eti biraz görülecek şekilde çıkarttı. Ben de ondan intikam almanın yollarını arıyordum.

  6. Rüyamda doğada iki tane siyah at vardı, birinde kardeşim, diğerinde arkadaşım ve benim yanımda siyah tay yürüyordu.

  7. Kaynanam benim odamda bulunan oyuncak kaplumbağayı rahmetli annesinin camdan dışarı attığını görmüş. Ne anlama geliyor? Çok merak ediyorum.

  8. Denize ayağına taş bağlanıp atılan kaplumbağayı gördüm. Onu gömdürmüyordum. Ben onu öyle görünce “Sana bunu yapanların Allah da canını yaksın” dedim. Daha sonra da o kurumuş kahverengi olan kaplumbağa birden yeşerdi ve canlandı. Oğlum ve kızımda vardı, rüyamda. Onlara dedim ki “O çok büyük, siz çok küçüksünüz. Sizi yiyecek sanıp yiyebilir” dedim. Daha sonra denize doğru gitti.

  9. Koşan kaplumbağa ne demek? Rüyada en son da ya bacak kısmı ya da kafa kısmı kopuyordu.

  10. Rüyamda ölen kaplumbağamı görüyordum yaşıyordu, ona yemek veriyordum. Acep nedir? 🙂

  11. Rüyamda kaplumbağam kendi ayağını ısırıyordu ne anlama gelir? Lütfen, çok acil bilen Allah rızası için yazsın.

  12. Rüyamda birkaç tane kaplumbağanın ayaklarına ve kafasına bıçakla ufak delikler açıyorum ve kanı görüyorum.

  13. Rüyamda büyük bir kaplumbağanın diğer kaplumbağanın ön ayağından ısırarak yemeye başladığını gördüm. Ne demektir? Öğrenmek istedim. Teşekkürler.

  14. Ben dün gece rüyada bir göl kenarında babamla beraber olduğumuzu babam yüzerken ben suya sıfır yerde onu izliyordum. Birden olduğum yerin altından gülen bir yılan çıktı. Yaklaşık 2 dk. ayağımla başına basıp yol vermedim. Babama bağırıp “Sudan çık” dedim. Babam çıktı ve bıraktım. Ayağımı çeker çekmez suya süratle çıktı ve çıkarken bana güldü. Ben korkup kaçarken yola uzanmış, 6 ayaklı dev kaplumbağa gördüm. Hemen yolu değişip bağıra bağıra rüyadan uyandım. Sizce ne anlam ifade ediyor bu rüya?

  15. Ben bu sabaha karşı rüyamda suyun içinde yavrulayan büyük bir kaplumbağa gördüm. Resmen ben de suyun içinde onu seyrediyordum. Su temizdi, durgundu. Rüyamın ne anlama geldiğini sormak istiyorum. Teşekkürler.

  16. Rüyamda ailemle arabadayız 2 dilenci ya da sokak satıcısının önünden geçiyoruz. Annemler “Bunlara vereceğimiz var” diyor. Ben “Vermeyin” diyorum. O adamların yanına arabayı sürüyoruz, 3 tane kocaman kaplumbağa çıkarıyor annem ben, “Bana yaklaştırmayın bunları” diyorum. Annem zorla bana yaklaştırıyor, kaplumbağa uçarak bana geliyor. Ne demek, acaba açıklar mısınız?

  17. Rüyamda çok karışık, düzensiz, pis ve karton kutuların olduğu büyük depo gibi bir yerdeyim. Deponun başına doğru gidiyorum üç tane kocaman kaplumbağa var. Biri kafasını bir yerden çıkarıyor, kafası yassılmış gibi boynu upuzun tedirgin oluyorum. Oradan çıkışa yönleniyorum hızlı adımlarla, zaten bana ulaşamazlar ağır yürür kaplumbağalar diye düşünürken çıkışta da üç veya dört tane kocaman kaplumbağalar var. Kaplumbağaların yanında karton kutular var, karton kutuların üstüne basarak kaplumbağalar beni görmeden çıkarım diye düşünüyorum. Baştaki kaplumbağalar ağır yürür, bana yetişemezler diye düşünürken kartona adım atarken beni baştaki kaplumbağanın biri yetişerek belimden ısırıyor o acıyla uyandım. Ve çok etkisinde kaldım.

  18. Evimde otururken bir arkadaşım seccade isteyip namaz kılmaya başlıyor. Ben camdan denize bakarken, denizden çok büyük bir kaplumbağanın geçtiğini görüyorum neredeyse bir gemi kadar büyük ve suyun üzerinde. Bir süre sonra da çok büyük yılana benzer bir şey geçiyor. Yüzen insanlar adına tedirgin oluyorum onu görünce ama bir şey yapmıyor yavaşça batarak geçip gidiyor. Deniz düz ve temizdi. Teşekkürler.

  19. Rüyada yatığım yerden bir sürü kaplumbağa çıktığını gördüm ve korkudan üstüne bastım bir tanenin kabuğu çıktı benim gördüklerimim hepsi küçüktü.

  20. Rüyamda evde oturuyordum kapıdan bir yılan geldi bende onu tuttum elimle sonra elimden sıyrıldı beni üç defa soktu ikisini elimden soktu ama bir şey olmadı üçüncüde pazımdan soktu sonra pazım şişti yılan da bir süre sonra sevimli bir kaplumbağa oldu ve sonra uyandım.

  21. Ben rüyamda kaplumbağayı önce canlı gördüm sonra öldürdüklerini gördüm. Hatta kızıyorum napıyorsunuz diye ama bununla ilgili bir yorum net olarak bulamadım. Açıklarsanız sevinirim. Teşekkürler..

  22. Kocaman bir deniz kaplumbağası gördüm. Onu suya geri ulaştırmak için yardım ettim. Su temiz bir su idi.

  23. Rüyamda tam olarak nerede olduğumu hatırlamıyorum ama bir kaya ile bir su birikintisinin olduğunu hatırlıyorum. Suyun içinde de küçük beyaz bir kaplumbağa vardı. Onu görünce elime aldım ve incelemeye başladım. Çünkü önceden hayatımda hiç beyaz bir kaplumbağa görmemiştim. Yorumlarsanız sevinirim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir