Rüyada Hendek Görmek

Rüyada korunma amaçlı hendek görmek, malı ve canı koruyan her türlü tedbire, malın zekatına, akıl ve ilme işarettir. Her türlü çukur ve hendek, insanın önüne çıkacak engel ve zorluklara işaret eder.

Ayrıca bkz: Şevval Ayı, Engel Görmek

Rüyada bir hendekten karşıya atlamak, bir engeli aşmaya delalet eder. Önemli bir engeldir.

Rüyada hendek görmek, tehlike ile yorumlanır. Rüyanızda bir hendeğin başında olduğunuzu, fakat hendeğin derinligi yüzünden üzerinden atlamaya cesaret edemediğinizi görmek, size teklif edilen bir işi, tehlikesinden ötürü kabul etmeyeceğinize delalet eder.

Rüyada bir hendekten atlarken ayağının kayarak içine düştüğünüzü görmek, içine düştüğünüz tehlikeli bir durumdan dolayı ne yapacağınızı şaşırdığınıza delalet eder. Hendekten çıktığınızı görmeniz bu tehlikeyi atlattığınıza işarettir.

Rüyada bir hendeğin içine su ile dolu görmek, bir tehlike ile karşılaşacağınıza delalet eder.

Rüyada görülen hendek, korunduğu şeye ve mala işarettir. Bir kimsenin hendeksiz kale veya şehir görmesi, zekatının verilmemesi ve malın zayi edilmesi ile tabir edilir. Ayrıca askerin düşmandan korkup kaçarak gizlenmesi, ilmin zayi olması yahut düşmanın hücumu yahut kötülükle emredip iyilikten kaçırmak gibi kötü görülen şeylerle, işlerin dağılması ve düzenin bozulmasına işaret eder.

Hendek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir