Rüyada Gözyaşı Görmek

Rüyada sıcak gözyaşı görmek; üzüntü ve kedere, serin gözyaşı sevinç ve rahata; göz içinde biriken gözyaşları mal biriktirmeye, onların yüzüne akması bunu afiyetle ve cömertçe harcamaya; gözyaşı yalnızlığa, gurbete, sevgiliye hasrete, hayatı iyi ve doğru anlayıp ahiret yurdu için hazırlanmaya, yufka yürekliliğe ve kalp inceliğine delalet eder.

Ayrıca bkz: Göz Taşı, Ağlamak

Rüyada görülen gözyaşı, kaygı ve kederle yorumlanır. Rüyada gözyaşı dökmek iyiye yorulur. Bu kimse bütün dertlerinden sıyrılarak rahata erer anlamındadır. Bu rüya sevinç ve mutluluk olarak da yorumlanabilir. Gözyaşı dökmek, sıkıntılardan kurtulacağına işarettir. Sevindirici gelişmelerdir.

Rüyada gözyaşı dökmek ne demek, sevineceğinize delalet eder. Bir başka rivayete göre de: Rüyada görülen gözyaşı, eğer soğuksa ferahlıktır. Sıcaksa, üzüntü ve kederdir. Ağlamaksızın yüzüne gözyaşlarının aktığını gören kimseye soyu hakkında kötü söz söylenir ve sözü geçen birisi olur.

Rüyada gözlerinin sulandığını gören kimse, helal mal biriktirir ve kendisi onu gizlemeyi istediği halde düşmanı o malı açığa vurur. Eğer o yaşlar gözünün üzerine akarsa, o helal malı intak etmekle kalbi temiz ve rahata kavuşur.

Rüyada bir ışık veya güneşe bakmaktan dolayı gözden çıkan yaşı görmek, güneş ve ışığın işaret ettiği kimse tarafından ona gelecek zarara işaret eder. Bazen de gözyaşı, yalnızlığa, gurbete, şiddete ve sevgiliye karşı ilgiye işaret eder.

Rüyada gözyaşı dökmek tabiri, çok iyi sayılır. Bu kimse bütün sıkıntılarından kurtularak rahat eder. Bu rüya ayrıca sevinç ve neşe olarakta yorumlanır. İnsan gözyaşı döktüğü şeye sevinir.

Gözyaşı

“Rüyada Gözyaşı Görmek” üzerine 5 yorum

  1. Rüyamda sağ gözümün çizilmiş olduğunu ve bir damla kanın yüzümden çeneme kadar aktığını gördüm. Bir göz hastanesine gitmeye çalışıyordum bir taksiyle ama uyandım. Bu ne anlama gelir acaba?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir