Rüyada Dalak Görmek

Ayrıca bkz: Dalak (Kara Petek) Balı, Böbrek

Rüyada görülen sağlam ve normal dalak sevince ve güvenle korunan mala, büyük dalak olduğundan büyük görünen kuruntu ehli birine işarettir. Dalak ağrısı, dünyalığı kötüye kullanmaya ve ev halkının hakkını yemeye delalet eder.

Rüyada dalak görmek sıkı çalışma ve mücadelelerden sonra şansınızın yüzünüze güleceğinin simgesidir. Dalak rüyada mal ile tabir olunur. Bir rivayete göre de din, sağlık ve kuvvettir. Dalakta iyi kötü olarak görülen her şey bu üç şeye kıyaslanarak yorumlanmalıdır.

Cafer-i Sadık’a göre; rüyada kendisinde dalak olduğunu görmek, eline mal geçeceğine delalet eder. Dalağını çıkarıp attığını görmek, malını bol bol harcadığına yahut dininde kendi eliyle fesada gittiğine delalettir. 

Rüyada iki dalağı olduğunu görmek, malının iki kat arttığına işarettir. Herhangi bir hayvanın dalağını görmek, yine mal ile tabir olunur. Eğer gördüğü hayvanın eti yenilir cinsten ise helal mala, değilse haram mala işarettir. 

Rüyada dalağını sağlam ve emniyette görmek, malının da muhafazalı bir yerde saklandığına delalet eder. Dalağının büyük ve şişmiş olduğunu görmek, muradının olmayacağına veya hasta olacağına; dalağının ağrıdığını görmek, kendisinin veya ev halkından birinin malının elinden çıkacağına delalet eder.

İbn-i Sirin’e göre; dalak görmek mahzen veya depo ile yorumlanır. Rüyasında dalağının ağrıdığını görmek, malının tehlikede olduğuna veya deposuna bir hırsız girmesi ihtimaline; dalağının dışarı fırladığını görmek, çalıştırdığı adamların kendisine ihanet edeceklerine; dalağının ameliyatla alındığını görmek, mallarının emin ellerde olduğuna delalet eder. 

Bir başka rivayete göre de: Rüyada dalağının sağlam olduğunu gören kimsenin, mal koyduğu ambar sağlam olur ve sevince erer. Dalağının büyük olduğunu gören kimsenin, kötü bir arzusu olduğuna ve o kimsenin durumunun değiştiğine işaret eder yahut kuruntu hastalığına yakalanır. Dalağının ağrıdığını gören kimse, aile ve kendisinin geçim kaynağını kötüye kullanır.

Dalak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir