Rüyada Çalgı Görmek

Ayrıca bkz: Nefesli Çalgılar, Çalgı Aletleri

Rüyada çalgı görmek, muhtelif şekillerde tefsir olunur: Çalgıyı ibadet zamanı dışında çalışıyorsa, yaptığı iş halk arasında fitne ve fesat uyandıracak demektir. 

Rüyada tek başına çalgı çalan kimse, heyecanlı bir haber alır. Çalgı, trampet ve davul gibi şeyler çalıyorsa, bir dedikoduyu halka ilan eder. Ney çalmak ise hayırlı işlere delalet eder.

Rüyada çalgı ve çalgıcı görmek; eğlence düşkünü, kıt akıllı birine işarettir. Klasik müzik aletleri ise sevince karışan hüzne; piyano ve onun sesi, yalan ve geçersiz sözler sarf eden insana işaret eder.

Rüyada akordeon, armonika, laterna vb. gibi çalgılar çalmak düşük tabakadan insana ve onlar seviyesinde bulunan kimseye delalettir. Tüm çalgı aletleri, salih kimseler için sevinç ve muhabbete, ince duygulara ve ruh güzelliğine; diğerleri için bayağı, sefil alışkanlıklara ve bu tıynette insanlara delalet eder.

Çalgı

“Rüyada Çalgı Görmek” için bir yorum

  1. Rüyamda akşam vakti dışarıda otururken tanımadığım yaşlı biri yanıma gelerek beni kendi yörem olan Azeri çalgılarının çalındığı bir odaya götürüyor. Bir süre çalgılar çalındıktan sonra iş arkadaşlarımdan bir kısmı odaya geliyor ve beni dışarı çıkarıyor. Akşam vakti geniş mekanda bir yere çay içmek için iniyoruz. Arkadaşlarımdan bir tanesi telefonu ile uğraşırken diğer arkadaşımın başı ağrıyor ve ben yılan yağı sürmesini tavsiye ediyorum. Sonra az önce telefonla ilgilenen diğer arkadaşım bana çay koymaya kalkıyor. Ters çevrilmiş bardağı dikelip çay koymaya kalkıyor. Ama bardak yarısına kadar kireç gibi bir madde ile kaplı ben de yanımda oturan 3. arkadaşımı alarak temiz bardak almaya kalkıyoruz. Ve rüyam orada kesiliyor. Anlamını benimle paylaşabilir misiniz?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir