Rüyada Elbise, Giysi Görmek

İmam Cafer Sadık: Rüyada elbise görmenin yedi tabiri vardır: 1-Temiz inanç

2-Zenginlik 

3-İzzet ve makam 

4-Menfaat 

5-Maişet konusunda rahatlık 

6-Amel 

7-Adalet.

Rüyada yeni elbise giymenin ise dört tabiri vardır: 

1-Kadın

2-Hâkim 

3-Mal 

4-Hayır ve menfaat. 

Rüyada elbisenizi makasla kestiğinizi görmek, istediğiniz ufak bir şeye sahip olacağınıza işarettir.

Rüyada hırsızlar tarafından elbiselerinizin çıkarıldığını görmek, çok eşe sahip bir kimse için, eşlerin arasında gerginlik olacağına delalet eder.

Hz. Danyal (A.S.): Elbise, iş ve gelir ile tabir edilir. Güzel bir elbiseniz olduğunu görmek, işinizin ve gelirinizin iyi olacağına işarettir.

Rüyada kötü bir elbiseniz olduğunu görmek, işinizin ve gelirinizin kötü olduğuna, kırmızı elbise, sevinç ve takva sahibi bir kimse olacağınıza delalet eder.

Yeşil elbise giymek ise rüyada giydiğiniz bu elbisenin aslen bir cennet elbisesi olduğuna işarettir. [“Üzerlerinde yeşil ipekten ince ve kalın elbiseler vardır, gümüş bilezikler takınmışlardır.”[96]]

Rüyada yıkanmış beyaz elbise, genelin iş durumlarının iyi olduğuna, mor elbise hüsrana, yırtık elbise gizli işlerinizin ortaya çıkacağına, yünlü ve keçeli elbise mal sahibi olacağınıza ve arzularınıza kavuşacağınıza işarettir. 

Ayrıca bkz: Elbise Yıkamak

Rüyada yöresel elbise görmek yoksulluğa, her türlü kirli elbise, gam ve kedere, kâğıt elbise adiliğe, hayvanların postundan yapılan elbiseler iyilik ve çıkara işaret eder.

Rüyada kefen gibi dikişsiz elbiseler, ecelinizin yaklaştığına ve artık ibadet yapamayacak olmanıza; eşek postundan yapılan elbise, makam ve mevki sahibi olacağınıza delalettir.

Allame Meclisî: Elbise görmek, dünya evine gireceğinize; beyaz elbise, itibar sahibi ve salih bir kimse olacağınıza; sarı elbise, ibadeti bırakmaya; yeşil elbise, takva ehli olacağınıza; semavî bir elbise görmek, yüceliğe; elbisenizin necis olduğunu/ pislendiğini görmek, haram yolda mal kazanacağınıza delalet eder.

Müellif: Eski elbise giymek, gam ve kederle yorumlanır.

İbn-i Sîrîn: Kirli elbiseye sahip olduğunuzu görmek, bozguncu biri olduğunuza; elbisenizin kire veya başka bir pisliğe bulaştığını görmek, dünya ve ahiret hayatınızın iyi olmadığına işarettir.

Rüyada elbisedeki kiri ölü canlıların oluşturduğunu görmek, dünya hayatınızın iyi, ahiret hayatınızın kötü olduğuna; üzerinizden eski elbise çıkardığınızı görmek, dert ve fakirlikten kurtulmaya işarettir.

Rüyada yaz mevsiminde kışlık elbise giydiğinizi görmek, giydiğiniz elbisenin kıymetince malınızın çoğalacağına; kış mevsiminde yazlık elbise giydiğinizi görmek, korkuya delalet eder.

Kirmanî: Şanınıza layık elbise giydiğinizi görmek, mertebe atlayacağına delalettir.

Rüyada padişah elbisesi giydiğinizi görmek, kötü giden işlerinizin yoluna gireceğine; vezir elbisesi giydiğinizi görmek, fazla mal sahibi olacağınıza, ancak insanlar tarafından ayıplanacağınıza yorulur.

Rüyada kapıcı elbisesi giydiğinizi görmek, itibar sahibi kimselerin elinin açık olmalarından yoksun kalacağınıza; genç biri için orta yaşlıların giydiği elbiselerden giymek, bir kimseden fayda göreceğine delalettir.

Rüyada cellât elbisesi giydiğinizi görmek, bir kimseden çıkar sağlayacağınıza; zahit elbisesi giydiğinizi görmek, halk tarafından güven teşkil eden bir kimse olacağınız ve halktan emanet veren kimselerin emanetini alacağınız anlamına gelir.

Rüyada tüccar elbisesi giydiğinizi görmek, işinizin ve gelirinizin iyi düzeyde olacağına; iyi kimselerin elbiselerinden giymek, dininizin sağlam olmasına yorulur.

Rüyada hilekar kimselerin elbiselerinden giymek, onlar yüzünden dert ve kedere duçar olacağınıza; işçi elbisesi giymek, dert ve kedere; doktor elbisesi giymek, çalışmalarınızın iyi sonuç vereceğine ve halk arasında ün yapacağınıza işaret eder.

Rüyada Yahudi elbisesi giymek, hile yoluyla fena şeyler yapacağınıza ve kötü neticeler elde edeceğinize; Hristiyan elbisesi giymek, dost ve düşmanınızdan emniyette olacak bir şey yapacağınıza işaret eder.

Rüyada keşiş elbisesi giymek, bidat sahibi olduğunuza ve doğru olan yolu terk edeceğinize; savaşçı elbisesi giymek, bir kimse ile aranızda problem çıkacağına delalettir.

Rüyada kadın elbisesi giymek, sayıp sevdiğiniz bir kimseden veya arkadaşınızdan uzaklaşacağınıza; tutuklu elbisesi giymek, bir iş nedeni ile problem yaşayacağınıza ve yoksullaşacağınıza işaret eder.

Rüyada hamal elbisesi giymek, parmakla gösterilecek güvenilir biri olacağınıza ve insanlardan emanet kabul edeceğinize; mezarcı elbisesi giymek, kişiliksiz birinin hizmetinde çalışacağınıza delalettir.

Rüyada papaz elbisesi giymek, iyi bir kimseden helal rızk talep edeceğinize; kasap elbisesi giymek, zarar göreceğinize; fiyakalı elbise giymek, evlilik amacıyla bir kadınla buluşacağınıza yorulur.

Rüyada yeni ve yıkanmamış elbise giymek, iyiye; altın nakışlı elbise giymek, akıl sahibi bir kadına; dikişli elbise giymek, hayır ve menfaate; kime ait olduğunu bildiğiniz bir elbise görmek, murada ereceğinize delalettir.

Rüyada üzerinizde açık-saçık elbiseler olduğunu görmek, günaha; eski elbise satmak, kötüye; kalın ve kaba elbise görmek, takvalı, dindar ve sözüne güvenilir fakir kimseye işarettir. Kalın ve kaba bir elbiseye sahip olmak, belirtilen vasıflardaki biriyle arkadaş olacağınıza ve ondan menfaat elde edeceğinize işaret eder.

Rüyada çok sayıda kalın ve kaba elbiseye sahip olmak, gördüğünüz miktar kadar mal ve nimet elde edeceğinize; yeni alınmış kalın ve kaba elbise bulmak, takvalı ve zengin bir kadınla evlenip ondan menfaat elde edeceğinize işarettir.

Ayrıca bkz: Alışveriş

Cabir Mağribî: Elbise görmenin iki tabiri vardır: Biri dine, diğeri dünyaya aittir. Temiz ve yeni beyaz elbise, hem dininizin hem de ahiretinizin iyi olduğuna; dar ve yeşil elbise, her iki dünyanızın da kötü olduğuna; yırtık ve kirli elbise, her iki dünyanızın da fesat içinde olduğuna işarettir.

Rüyada kırmızı elbise, hem erkekler hem kadınlar için hayra; siyah elbise, hatipler, yargıçlar ve yöneticiler için hayra, halk için üzüntüye; koyu elbise, üzüntü ve musibete; cübbe, sarık vb. elbiseler, erkekler için üzüntü ve sıkıntıya işaret eder.

Sarı elbise, erkekler için hastalığa, kadınlar için evliliğe veya evliyseler kocalarının hastalanacağına; yeşil elbise, hem erkekler hem kadınlar için dinî inanca işarettir.

Rüyada hayatta olan bir kimsenin üzerinde yeşil elbise görmek, dinî inancının iyiliğine; ölen bir kimsenin üzerinde yeşil elbise görmek, o kimse için ahiret saadetine delalettir.

Rüyada sürekli siyah elbise giyen birinin üzerinde siyah elbise olduğunu görmek, o kimse için iyiye; sürekli beyaz elbise giyen birinin üzerinde siyah elbise görmek, o kimse için dünyevi ve uhrevi hüsrana delalet eder. 

Rüyada padişah elbisesi giydiğinizi görmek, menfaat elde edeceğinize; âlim elbisesi giydiğinizi görmek, âlimlerden faydalanacağınıza; zahit elbisesi giydiğinizi görmek, dünya malına ehemmiyet göstermeyeceğinize işaret eder.

Rüyada zengin elbisesi giydiğinizi görmek, dünya malına düşkün olacağınıza; Yahudi veya Hristiyan elbisesi giydiğinizi görmek, Hıristiyanlık veya Yahudiliğe sempati duyacağınıza işarettir.

İsmail Eş’as: Önü bir renk, arkası başka bir renk olan elbise görmek, insanlar arasında saygınlığınızı yitireceğinize ve küçük düşeceğinize; kendi elbisenizi kemirdiğinizi/ yediğinizi görmek, kendi malınızdan bol miktarda harcayacağınıza işarettir.

Rüyada iç çamaşırı giydiğinizi görmek, çıkacağınız bir yolculukta uzun süreli kalacağınıza veya bir iş yüzünden hapse gireceğinize; elbisenizin zayi olduğunu veya elinizden alındığını ve bu yüzden çıplak kaldığınızı görmek, saygınlığınızın azalacağına yorulur.

Rüyada birilerinin elbisenizi yırttığını görmek, eşinizle bir sorun yaşayacağınıza ve üzüleceğinize; elbisenizin yırtıldığını görmek, akrabalarınızdan biriyle ya da bir dostunuzla sorun yaşayacağınıza işarettir.

Rüyada elbisenizi birinin alıp götürdüğünü ve çıplak kaldığınızı görmek, saygınlığınızı yitireceğinize; katlanmış bir elbiseyi açmak, yolculuğa çıkacağınıza işarettir.

Rüyada açık bir elbiseyi katladığını görmek, kaybolan veya uzun süre görmediğiniz bir yakınınız varsa, onun döneceğine; (erkek için) kadın elbisesi giymek, malınızın çoğalacağına, ancak büyük bir korku içinde olacağınıza; (kadın için) erkek elbisesi giymek, hayır ve menfaat elde edeceğine delalettir.

Rüyada elbise bulmak, yolculuğa çıkacağınıza, bulduğunuz elbisenin uzunluk veya kısalığına göre yolculuğunuzun uzun veya kısa olacağına; dikmeye başladığınız bir elbiseyi bitirdiğinizi görmek, üzüntüden kurtulacağınıza işarettir.

İsfahanî: Tabir bakımından en iyi elbise, pamuktan yapılan ve içinde ipek olmayan elbisedir. İpek, pamuk ya da sansar tüyünden yapılan elbise, haram yoldan elde edilen mala; renkli veya ham ipekten yapılan elbise, erkekler için kötüye, kadınlar için iyi işaret eder.

Rüyada eski elbise görmek, hüküm sahibi biri yüzünden sıkıntı yaşayacağınıza; eski elbise satın almak veya eski elbise giymek, kötüye; eski elbise satmak veya üzerinizden çıkarmak, iyiye işarettir.

Rüyada yıkanmış elbise giymek, günahlardan dolayı tövbe etmeye; kirli elbise giymek, yoksulluğa; renkli elbise giymek, kadınlar ve ordu görevlileri için iyiye; fiyakalı elbise giymek, kötüye işarettir.

Çağdaş Ulema: Altın elbise giymek, pek ciddî olmayan bir vaatte bulunacağınıza ve vaadinizi yerine getireceğinize; altın işlemeli elbise görmek, mutluluk, izzet ve saygıya işarettir.

Rüyada altın işlemeli elbiseye sahip olmak, kazançlı bir alışveriş gerçekleştireceğinize; altın işlemeli elbise giymek, iş konusunda zarar edeceğinize ve sıkıntılı günler geçireceğinize; güzel bir elbiseye sahip olmak, başkalarıyla iyi ilişkiler içinde olacağınıza işarettir.

Rüyada pahalı elbise giymek, bahtınızın açık olacağına; beyaz elbise giymek, saygınlık elde edeceğinize; mavi elbise giymek, mutluluğa; Kırmızı elbise giymek, kibre; sarı elbise giymek, ikiyüzlülüğe delalet eder.

Rüyada yeşil elbise giymek, bir arzunuzun gerçekleşeceğine; siyah elbise giymek, mateme; elbise yıkamak, tutumlu olacağınıza; elbise yırtmak, ani bir öfke yaşayacağınıza yorulur.

Rüyada kirli elbise giymek, iş ve ticaret hayatınızda pek göze gelmeyen önemsiz ilerlemeler kaydedeceğinize; elbise yakmak, bir ihanete veya töhmete maruz kalacağınıza işarettir.

Elbise, Giysi

“Rüyada Elbise, Giysi Görmek” üzerine 5 yorum

  1. Kızım rüyasında tuvaletini yapmak için dayısının evine gidiyor. Evde rahmetli anneannesini görüyor. Ayrıca siyah renkli uzun bir gece elbisesi görüyor. Sözde düğün olacakmış, anneannesi o elbiseyi giyecekmiş. Hayırdır inşallah.

  2. Babam beyaz uzun bir bayan giysisi giymişti. Bir bayan da bana milli piyango bileti satmak istiyordu. Alıp almadığımı hatırlamıyorum.

  3. Rüyamda oğlumu kucağıma almıştım ve altı bağlı değildi birden işemeye başladı, her tarafımız çiş oldu. Yorumu nedir acaba? Çok keyifsiz kalktım uykudan. Çok teşekkür ederim şimdiden. Sevgilerimle.

  4. Rüyamda altın kumaşlı elbise giyiyordum, uzun ve çok güzeldi, sonra elimde sigara vardı. Sigara içtiğimde kazayla elbisem yanmış, sonra bakıyorum birçok küçük kızlar, güzel elbiseler giymiş örtüyle bana moda gösteriyorlardı. Yorum yapabilir misiniz lütfen?

  5. Selamlar rüyamda şuan boşanmakta oldugum eşim bana kırmızı kısa elbise alıyor ve onu asılı şekilde görüyorum ..ve bu elbise 700tl Ödemiş yorumlarsanız sevinirim…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir