Rüyada El (Anatomisi) Görmek

İbn-i Sîrîn: Rüyada hâkim veya kadı tarafından elinizin kesildiğini görmek, kız veya erkek kardeşinizin öleceğine işarettir.

Rüyada iki elinizin de kesildiğini görmek, geçim konusunda sorun yaşayacağınıza; bir elinizle öteki elinizi çözdüğünüzü görmek, kazancınız konusunda haksızlık edeceğinize delalet eder.

Ayrıca bkz: Anatomi

Rüyada avuçlarınızı birbirinin üzerine koyduğunuzu görmek, iki kişiyle arkadaş olacağınıza, onlara katılacağınıza veya evleneceğinize; çolak olduğunuzu görmek, kardeşinizin veya ortağınızın tutuklanacağına ve işlerinizde aksaklık çıkacağına yorulur.

Rüyada dört ayaklı hayvanlar gibi ellerinizin üzerinde yürüdüğünüzü görmek, gerçekleşmesi imkânsız bir hacet talep edeceğinize ve bunu güçlükle elde edeceğinize; ellerinin titrediğini görmek, işinizin kötüye gideceğine işaret eder.

Rüyada elinizin doğuştan kuruduğunu/ felçli olduğunu görmek; sadaka vb. gibi hayır işlerden mahrum kalacağınıza işaret eder.

Rüyada elinizi bıçakla kestiğinizi görmek, birine gönül vereceğinize işarettir. “(Belkıs), onların dedikodusunu duyunca, onlara davetçi gönderdi; onlar için dayanacak yastıklar hazırladı. Her birine bir bıçak verdi. (Kadınlar meyvelerini soyarken Yusuf’a): “Çık karşılarına!” dedi. Kadınlar onu görünce, onun büyüklüğünü anladılar. (Şaşkınlıklarından) ellerini kestiler.”[95]

Kirmanî: İşlerinizi sol elinizle yaptığınızı görmek, gizli işler yapacağınıza ve hacetinizin reva olacağına; elinizde iğne olduğunu ve onunla işe başladığını görmek, ilim öğrenmek için çaba sarf edeceğinize ve yüce hedefleriniz olduğuna delalet eder.

Ayrıca bkz: Kesmek

Rüyada elinizin kesildiğini görmek ama hangi elinizin kesildiğini bilmemek; kardeşinizin, ortağınızın veya evladınızın ölümüyle sıkıntı yaşayacağınıza işarettir. Elinizin her zamankinden daha büyük ve sağlam olduğunu görmek; kardeşinizin, ortağınızın veya evladınızın durumlarının iyiye gideceğine işaret eder.

Rüyada elinizin kesik olmasına rağmen Kuran okuduğunuzu görmek, haram şeyleri terk edeceğinize ve hayır yolunu seçeceğinize; işlediğiniz bir suç yüzünden sağ elinizi kestiklerini görmek, yalancı ve emanete hıyanet eden biri olduğunuza işarettir.

Cabir Mağribî: Elinizle boynunuzu kavradığınızı görmek; namaz, hac ve cihat gibi hayırlı ameller işleyeceğinize işaret eder. Elinizin kısa olduğunu veya ayağınızın uzadığını ve şeklini değiştirdiğini görmek, işinizin kötüye gideceğine delalet eder.

Rüyada elinizin bir peygambere veya zahit ve Salih bir insana dönüştüğünü görmek; Allah’ın sizi doğru yola hidayet edeceğine veya birinin sizin vasıtanızla tövbe edip Allah’a yöneleceğine işarettir.

Rüyada bir elinin uzadığını görmek, durumunuzun iyiye gideceğine ve arzu ettiğiniz şeyi elde edeceğine; elinizin sizinle konuştuğunu görmek, geçiminizin güzel olduğuna; ellerinizde sedef içinde inci olduğunu görmek, Kur’an-ı Kerim’i yüzünden okuyacağınıza işarettir.

İsmail Eş’as: Elinizin padişah eline benzediğini görmek, saygınlık kazanacağınıza ve makam elde edeceğinize; sağ elinizin inci olduğunu görmek; zenginliğinizi kaybedeceğinize işaret eder.

Rüyada tabiri güzel olan bir canlının sol elinizden çıkıp sağ elinize girdiğini veya bunun aksini görmek, sıkıntılarınızın son bulacağına ve işinizin yoluna gireceğine; tabiri kötü olan bir canlıyı aynı şekilde görmek; yukarıdaki rüyanın aksine işarettir.

Rüyada sağ elinizin kuruduğunu/felç olduğunu görmek, sağlığınızın iyi olmadığına; birinin elini elinize aldığınızı veya elinizi birinin boynuna koyduğunuzu görmek ve bu kimsenin hayatta olup olmadığını bilmemek, ömrünüzün uzun olacağına delalettir. Müşrik birinin bileğine gümüş bilezik taktığınızı görmek, sizin vasıtanızla bir müşrikin Müslüman olacağına işarettir.

 El (Anatomisi)

“Rüyada El (Anatomisi) Görmek” üzerine 2 yorum

  1. Merhabalar, okulda bir çocuk vardı, beğeniyordum. Sınıftaki bir kızı o çocukla konuşurken gördüm geçen gün. Kız çocuktan hoşlanıyor biraz ama çocuk hoşlanıyor mu bilmiyorum. Çocukla da birkaç defa göz göze gelmişliğimiz var. Onun dışında ne bir konuşmuşluğumuz var ne de tanışmışlığımız. Sadece adını biliyorum. Neyse rüyamda bu çocuğu gördüm. Sınıftaki kızla sevgili gibiler, ben de yanlarındayım. Hatta el ele falan tutuşuyorlar. Sonra çocuk kızın elini bırakıp benim elimi tutuyor. Bayır çıkıyoruz birlikte ama kız da bozuluyor gibi. Sonra biz bir odaya varıyoruz. İçerde kızlar var. Çocuk bana “Sen gir içeri, ben seni bekliyorum” dedi ve rüya bitti. Yorumlarsanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim. 😺

  2. Rüyamda ellerim ağaç dalları gibiydi, yeşil tomurcukları vardı. Ellerimi başkalarına gösterip “Bak ellerim böyle oldu” diyordum. Sonra o dalları koparıp parmaklarım istemsiz hareket ediyordu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir