Rüyada Beytü’l-Mamur Görmek

Ayrıca bkz: Kabe, Tavaf Etmek

Müellif: Beytü’l-Mamur, gökyüzünün dördüncü tabakasında yer alan ve Kâbe’nin hizasında bulunan bir yerdir. Burası, aynı zamanda meleklerin hac ziyareti yaptıkları makamdır.

İbn-i Sîrîn: Rüyada Beytü’l-Mamur’a gittiğinizi görmek; insanlar arasında aracılık yapacağınıza, ilminizle ön plana çıkacağınıza, hacca gideceğinize ve düşmanların şerrinden güvende olacağınıza işarettir.

Rüyada Beytü’l-Mamur’un yeryüzünde olduğunu görmek, adil ve âlim bir yöneticiye katılacağınıza; Beytü’l Mamur’da ev inşa ettiğinizi veya uyuduğunuzu görmek, ecelinizin yaklaştığına delalet eder.

Rüyada Beytü’l-Mamur’un etrafında tavaf ettiğinizi görmek, dünyadan göçeceğinize; Beytü’l-Mamur’u mescit şeklinde görmek ve orada namaz kılmak, tüm ihtiyaçlarınızın reva olacağına delalet eder.

Kirmanî: Evinizden Beytü’l-Mamur’a kadar olan her yerin açıldığını görmek, o sene çok sayıda insanın hac veya umre gideceğine;d Beytü’l-Mamur’un süslendiğini ve meleklerin etrafında tavaf ettiğini görmek, âlimlerin ve dindar insanların makam ve izzet sahibi olacaklara delalet eder.

Beytü’l-Mamur

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir