Rüyada Hz. Adem Görmek

Yine rüyada Hazret-i Âdem’i görmek; hacca gitmeye, dost ve ahbapları ile bir araya gelmeye, bazen de neslinin çoğalmasına delâlet eder. Rüyada Hazret-i Âdem’i görmek, günaha, günahtan sonra tövbeye delâlet eder. Çünkü ilk hata işleyen Âdem’di ve ilk tövbe eden de yine Âdem’dir.

Ayrıca bkz: Havva (A.S.), Muharrem

Hazret-i Âdem’i Kendi Suretinde Görmek

Rüyada ilk insan ve ilk peygamber Hazret-i Âdem’i kendi suretinde görmek, ilme ve fazilete delâlet eder.

Hazret-i Âdem’e Arkadaş Olduğunu Görmek

Rüyada Hazret-i Âdem’e arkadaş olduğunu görmek, yüksek makamlara işarettir. Bu rüyayı gören zat eğer âlimse, bütün insanlar onun ilminden faydalanır.

Nablûsî demiştir ki: Rüyada Âdem (A.S.)’i kestiğini görmek, sultana hıyanet, ana babaya ve öğretmene asi olmakla tabir olunur.

Bazı tabirciler de şöyle demişlerdir: Rüyada Hazret-i Âdem’i gören, düşmanlarının sözüne aldanarak mağdur olur. Bir müddet sonra tekrar rahata kavuşur.

Yine Hazret-i Âdem’i görmek, kalın elbiseye ve ağlamaya, uzak bir yere yolculuğa delâlet eder. Çünkü Âdem Nebi, Cennetten çıkarılıp dünyaya gönderilmişti ve o zaman çok ağlamıştı. 

Hazret-i Âdem’in Rengini Kaçık Olarak Görmek

Rüyada Hazret-i Âdem’in rengini kaçık olarak görmek, bir yerden bir yere hicret ile tabir olunur. Bazı kere de Hazret-i Âdem’i görmek, rüya tabircisi olmaya delâlet eder. 

Hazret-i Âdem’i Çok İyi Bir Halde Görmek

Rüyada Hazret-i Âdem’i çok iyi bir halde görmek, büyük hayra ve çok nimete işarettir. 

Hz. Adem

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir