Rüyada Tokluk Görmek

Rüyada tok olduğunu görmek iş yahut başka bir hususta usanç gelmesine, maaş almaya yahut malı iade etmeye delalet eder.

Rüyada karnının tok olduğunu görmek, halktan ayrı düşünülür ve onların arasına girmez. Fakat, dünya işlerinde ilgisizlik gösterir.

Kirmani’ye göre, rüyada kendini tokluk ile açlık arasında görmek gören kişi işlerinde acele etmez. Ne tamahkarlık eder ne de fazla harcar. Rüyada karnının çok tok olduğunu görmek rüyada bir lokma bile yiyemeyecek kadar doymuş olduğunu görmek, iş sahasının değişeceğine delalet eder. Başka rivayete göre de rüyayı gören kişinin ecelinin yaklaştığına işarettir.

Rüyada karnının çok tok olduğunu görmek ne anlama gelir, dünyada rızkının bol ve bereketli olduğuna ve çeşitli şeylerle rızıklandığına delalet eder.

Ebu Sait El-Vaiz’e göre; rüyada tokluk, geniş rızka ve uzun zaman önce elden çıkan mal/mülkün tekrar eline geçmesine delalet eder. Bir fakirin rüyada yemek yiyerek karnını doyurduğunu görmesi, eğer aç yatmış ise, tabir edilmez. Çünkü bu rüya ahlamdır.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada görülen tokluk, usanca işarettir. Karnının tok olduğunu veya yediği yemekten, ağzını hiç boş yer kalmamak şartıyla doldurmuş olduğunu gören kimsenin, işinin bozulmasına ve dünyada bulunduğu durumdan düşmesine veya ölümüne işarettir. Ancak ağzında biraz boşluk bulunduğunu gören kimsenin, ağzında gördüğü boşluk miktarınca, dünyada rızıklanmasına işarettir. Rüyada hissedilecek kadar tokluk, maaş almaya ve malın geri iade edilmesine işarettir.

Rüyada midenin dolu olduğunu görmek rüyada midesinin tamamen dolu olduğunu gören kimse faiz yer.

Tokluk

“Rüyada Tokluk Görmek” için bir yorum

  1. Rüyamda siyah bir yerdeydim yerde bir tabak tavuk vardı, tavuğun baharatı çok yoktu ama lezzetliydi ben o tavukları sağ elimle yiyordum sonra da uyanıyordum ama benim aklıma takılan bir soru var ben ne zaman rüyada yemek yediğimi görsem uykumdan uyanınca tok uyanıyorum yemek yiyemiyorum bu psikolojik olan bir şey mi?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir