Rüyada Tavuk Görmek

Rüyada tavuk görmek, güzel ama ahmak kadına, kadın hizmetçiye; tavuk kanı akıtmak bir cariyeyle cins münasebette bulunmaya; kadının kavuk kanı akıtması, misafir gelmesine işaret eder. 

Rüyada Tavuk Yemek

Rüyada tavuk yemek; bazen asil ve neşeli yahut çocuk sahibi bir kadına yahut hazmı kolay rızka işaret eder. Tavuk eti şifaya, kaddadı ve yelesi mala; siyah tavuk bekar cariyeye; beyaz tavuk hayırlı bir kadına; toplu gezinen yahut çöplükte görülen tavuklar düşük ahlaklı kadınlara yorulur.

Rüyada Tavuk Eti Görmek

Rüyada tavuk eti görmek, rüya sahibinin hastalanmasına; hastanın yanına girmesi şifa bulmasına işarettir. Tavuğun ezan okuması; hayırsızlık, ölüm ve şerre yahut ayak takımının söz sahibi olmasına; tavuğun yumurtladığını görmek, bir çocuğunun olmasına delalet eder. 

(Ayrıca Bakınız; Tavukçu, Yumurta, Yumurtlamak.)

Rüyada Tavuk Kesmek

Rüyada tavuk kesmek tabiri, bir süre canınız sıkılacak, bu sıkıntıların sonunda mutluluğa ve huzura ereceksiniz ve rahata kavuşacaksınız demektir.  Rüyada küçük tavuklar veya civcivler görmek, iş yaşamında başarılı olacağına işaret eder.

Rüyada Tavuk Görmek Ne Demek?

Bekarlar için tavuk, evliliktir. Kümes dolusu tavuk, kadınlar için ve evliler için büyük bolluk, zenginliktir. Kuluçkaya yatmış tavuk, evli kadınlar için çocuk anlamına gelir. Bekar kimse için ise evlilik veya ev almak anlamına gelir.

İbn-i Kesir’e göre; rüyada tavuk görmek, kadınla yorumlanır. Piliçler de çocuklardır. Rüyasında birçok tavukları olduğunu gören, bir topluma başkan olur. Tavuk eti ve tüyü, mal ve nimettir. Bir tavuğu kestiğini gören, genç bir kızla evlenir. Bir piliç kestiğini görenin hizmetçisinin çocuklarının başlarına bir felaket gelir. 

Rüyada Tavuk Yumurtası Görmek

Rüyada tavuk yumurtası görmek, daha iyidir. Evine bir tavuk girip orada yumurtladığını görmek, güzel bir kadından mal elde edeceğine işarettir. Bir tavuğu tuttuğunu ve onun horoz gibi piliçleri olduğunu görmek, evlat ile tabir olunur. Rüyada karatavuk görmek sadık, iyi huylu, bakımlı, zeki kimselere yorulur. 

Rüyada Tavuk Pişirmek

Rüyada tavuk pişirmek, rüyayı gören kimse hazmı kolay olan helal rızka nail olur. Tavuk etini yediğini gören kimse mal elde eder. Maddi olarak büyük rahatlık elde eder.

Rüyada Tavuklu Pilav Görmek 

Rüyada tavuklu pilav görmek, o kimsenin belalı, isyankâr ve yalan söyleyen birisi olduğuna işarettir. Bazen de tavuk ve onun yele ve kanadı menfaatli maldır, dediler. Bazen de tavuk yetimleri terbiye eden ve onlara sadaka toplamak süprüntüleri açan menfaatli bir kadına işarettir. 

Rüyada Ölmüş Tavuk Görmek

Rüyada ölmüş tavuk görmek, zelil ve hakir kadınlardır. Rüyada görülen tavuk, neşeli ve asil bir kadındır. Çöplükte eşinen tavuk, asaletsiz ve alçak bir kadındır. Bazen de tavuk, çocuk sahibi bir kadındır. 

Rüyada Tavuk ve Horoz Görmek

Rüyada tavuk ve horoz görmek, afiyettir. Piliçlerinin görmesi hakkındaki tabir de böyledir. Tavuğun sağ adamın yanına girmesi veya tavuğuna sahip olması, üzüntü ve kederin gitmesine ve sevinç ve refaha ve nimetler ile yardım görmeye işarettir. Piliçler, rahatlatıcı elbise; şiddet halinde bulunan kimse için şiddet ve gamdan kurtulmaktır.

Rüyada Tavuk Sürüsü Görmek

Rüyada evinde sayılmayacak derecede çok tavuk olduğunu gören kimsenin amir olmasına, zenginliğine ve korkusunun gitmesine işarettir.

Tavuk

“Rüyada Tavuk Görmek” üzerine 15 yorum

  1. Rüyamda kendi kümesimdeki tavukların hastalanıp öldüğünü gördüm. Ancak ölü tavuklara üzülürken tavukların ölü değil hasta olduklarını fark ettim. Rüyamın tabiri nedir size zahmet?

  2. Rüyamda ben bir yerde oturuyorum ve gözüme bir hayvan ilişiyor, yakından bakınca kertenkele olduğunu görüyorum sonra bir tavuk ve civciv görüyorum. Tavuk kendi civcivini yiyor, civciv ölüyor. Ne demek rüyam, ne anlama geliyor? Yardımcı olursanız sevinirim.

  3. Rüyamda bir büyük tavuk küçük bir civcivin içini yedi fakat küçük civciv ölmedi. Küçük civciv içinde hiç bir organ olmamasına rağmen diriydi.

  4. Rüyada kesilmiş bir ineğin karnından yavru olarak koyun yavrusu çıkması ve bu durumu seyrediyor olup ağlamak. Kesilmiş ve temizlenmiş tavuk görmek?

  5. Rüyamda ibiksiz bir tavuk gördüm ama tavuğun gözlerinebakan herkes ölüyordu. Uyandığımda korkudan titriyordum anlamı ne bunun??

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir