Rüyada Sırt (Arka) Görmek

Rüyada sırt görmek; insana yardımcı olan yahut yardımı beklenen kimseye, güvenilen mal ve dünyalığa, ertelenmiş ve unutulmuş işe, ev dışına, şehre, yakındaki yahut uzaktaki yola işarettir. Bel kırılması, korku ve üzüntüye yahut öğle namazını ihmal etmeye delalettir.

Rüyada sırtı iyi görmek; yeni elbiseye, aile ve dostlarından güç almaya, ilme ve çocuğa işarettir. Dostunun sırtını görmek, onun kendisinden nefret etmesine, düşman sırtı düşmana galip gelmeye; yaşlı kadın sırtı görmek, dünyanın kendisinden sırt çevirmesine; genç kadın sırtı görmek, dünyanın kendisine meyletmesine ya da geciken bir haberi beklemeye işarettir.

Rüyada sırtını -yahut arka tarafındaki diğer organları- görmek, yaşlılığa; sırtın ağrıdan dolayı bükülmesi, durumunun bozulmasına ve yoksulluğa; sırtının ağrıdığını görmek, güvendiği birinin hapsedilmesine; sırtında gördüğü ağır yük, kişinin büyük bir borç altına girmesine yahut kötü komşuya, hataya, kedere ve günaha delalettir.

Rüyada belinin kırıldığını görmek, güç ve kuvvetini yitirmeye, kendinin hizmetinde olanın vefatına; sırta yüklenen tabut ve diğer eşya borca işarettir.

Rüyada sırtına odun yüklemek, gıybet ve koğuculuk yapmaya; hastanın belinin kırılması kendisine yardım edenin durumunun kötüleşmesine yahut ölmesine; sırtında ağır yük görmek, geçimi sıkıntısına delalet eder.

Rüyada insan sırtı görmek, sahibine yardımcı olan veya kendisinden yardımcı olması istenen bir kimseye işarettir. Sırt evin dışına veya şehre ya da sahrada olan yola işarettir.

Rüyada bel kırılması, korku ve üzüntüdür. Bazen de öğle namazına işarettir. Rüyada sırtının siyah veya kırmızı olduğunu gören kimsenin, dövülmesinden korkulur. Rüyada dostunun sırtını görse, dostu ondan nefret eder. Düşmanının sırtını görse, düşmanının şerrinden emin olur. Yaşlı bir kadının sırtını görse, dünya o kimseden yüz çevirir. Sırtını gördüğü kadının başörtüsü varsa, o kimse elde edilmesi güç olan bir şeyi arar. Kadın gençse kısa bir müddetten beri geciken bir haberi bekler.

Rüyada sırt görmek tabiri, yaşlılığa da işarettir. Arka tarafta bulunan azaların hepsinin tabiri böyledir. Rüyada sırtının ağrıdığından dolayı büküldüğünü gören kimse, fakir olur ve durumu bozulur. Bir kimsenin rüyada sırtında meydana gelen ağrı, kardeşinin ölümüne işarettir. Sırt, adamın işlerinde sığındığı şöhret ve mal sahibi bir kimsedir. Bundan dolayı rüyada insanın sırtında meydana gelen ağrı, onun dayandığı büyüğüne aittir.

Bazı tabirciler, sırt elbise veya yorgan ve yatak gibi şeylerin dış yüzüdür, dediler. Bunun için bir kimsenin, rüyada sırtında meydana gelen herhangi bir şey o kimsenin elbise veya yorganının dışında meydana gelir. Rüyada sırtının ağrıdığını gören kişinin güvendiği büyüğü hapsedilir. Rüyada sırtına bir ağır yük yüklendiğini görse, büyük bir borç altına girer.

Bazı tabirciler, rüyada sırta yüklenen ağır yük, kötü komşudur, dediler. Rüyada belinin kırıldığını gören kimsenin kuvvetinin gitmesine veya kendisinin ya da ev ihtiyaçlarını gören kimsenin öleceğine işarettir. Rüyada sırta yüklenen ağır yük; keder, hata veya günahlardır. Bir kimse rüyada sırtına tabut, eşya veya kumaş yüklendiğini görse, üzerinde toplanacak borçlara işarettir.

Rüyada sırtına odun yüklendiğini gören kimse, gıybet ve kötülük yapar. Hasta olan bir kimse rüyada belinin kırıldığını görürse, ona yardım eden bir adamın ölümüne veya onun fakir olmasına ve elinde bulunan şeyin azalmasına işarettir.

Bazı tabirciler, sırtında ağır bir yük bulunduğunu görmek, çoluk çocuğunun çok, malının azlığına işarettir, dediler. Rüyada kambur bir adam gören kimsenin malının artmasına veya uzun ömürlü olmasına bazen de çoluk çocuğunun çokluğuna işarettir.

(Ayrıca Bakınız; Kambur)

Sırt (Arka)

“Rüyada Sırt (Arka) Görmek” üzerine 2 yorum

  1. Ölmüş olan annemin sırtı açıktı, sırtında kıyafet yoktu. Ne anlama geldiğini yorumlarsanız sevinirim.

  2. İyi günler ben eski eşimi rüyamda gördüm rüyamda arkadaşlarla oturmuş muhabbet ederken eşim arkamdan gelip oturmuş ve sırtını sırtıma dayadı sırtının kuvvetini hissettim. Ne anlama geliyor? Yorumlarsanız memnun olurum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir