Rüyada Sığırcık Görmek

Rüyada sığırcık kuşu görmek; dindar, kendi halinde, sabırlı ve helal kazançla geçinen kimseye işarettir. Sığırcık bazen iyi emellerle kötülerini birbirine karıştırmaya, zengin ve şerefli kimseye, az ile yetinmeye, memurluğa, oyuna; bu kuşun eti ve tüyü hayra erişmeye delalet eder. Çok görmüş, çok geçirmiş bilgili, olgun bir insanı işaret eder.

Rüyasında sığırcık görmek çok yolculuk yapan bir adamla yorumlanır. Bir sığırcık kuşu aldığını veya bulduğunu gören, böyle bir adamla dost olur.

Rüyada birçok sığırcık kuşlarının uçtuğunu görmek, feyiz ve berekete işarettir. Cabirül-Magribiye göre; rüyada sığırcık görmek, yalancı ve dinsiz bir kişiyle ve bir rivayete göre de, faydalı ve fakat yalancı bir arkadaşla da yorumlanır. Bazılarına göre; rüyada sığırcık kuşu görmeniz, sizden haber bekleyen kimseleri artık daralttığınıza; fakir ve yardıma muhtaç olan bir yakınınızın sizden dört gözle yardım beklediğine delalet eder.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada görülen sığırcık; Müslüman, zahid, zayıf, sabırlı ve helal kazanç sahibi ve hilekar olan bir kimsedir. Bir kimse rüyada sığırcığa rast geldiğini görse, anlattığı gibi birisine rast gelir. Sığırcığın etinden yediğini yahut tüy ve kanadından bir şeyi yolduğunu görse, o kimse hayra erişir. Bazen de sığırcık, iyi emellerle kötülerini karıştırmaya, zengin ve fakir olmayan şerefli ve alçak olmayan bir kimseye işaret eder. Bazen de sığırcık, az bir rızıkla kanaat etmeye, oyuna, bazen de katip olmaya işarettir.

Ayrıca bakınız: Turaç Kuşu, Kuş Kanadı, Yusufçuk Kuşu

Sığırcık

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir