Rüyada Saman Görmek

Rüyada saman görmek, çok mala; evine saman doldurduğunu görmek, ucuzluk ve bolluğa işarettir. Bir yerdeki saman çokluğu bolluk ve berekete; sabancı iğneciye yahut yolculuktan elde edilecek rızka delalet eder.

Ayrıca bakabileceğiniz rüya tabirleri: Samancı, Balya 

Rüyada saman veya samanlık görmek, kolay bir kazancı; samanlığa ot veya saman doldurmak, onun zengin olacağına işarettir.

Rüyada saman ve samanlık görülmesi, bolluğun ve refahın belirtisidir. Elinizi attığınız her işte başarılı olacak, para durumunuzu düzelteceksiniz demektir. Rüyada saman ya da samanlık gören kişi, kolay para kazanacak demektir. Samanlığa ot ya da saman doldurmak, onun zengin olmaya yorumlanır.

Rüyada saman görmek tabiri, yapmış olduğunuz her işte başarılı olacak, maddi durumunuzu da düzelteceksiniz. Başkalarının iyiliği için kullanılacak paradır.

Rüyada saman görmek, hangi çeşidinden olursa olsun, hayır ve menfaate ve muradının olacağına delildir. Çok saman olduğunu gürenin mal ve nimeti artar. Birine saman verdiğini gören, o kimseye malından bir miktar verir.

Rüyada saman aldığını görmek; mal ve nimetinin artmasına, murada ermeye delalet eder. Saman görmek; mal, hayır, nimet, bereket, murada ermek, zafer ile yorumlanır. Harman mevsiminde ve özellikle buğday samanı görmek, çok hayırlıdır.

Rüyada samanlığa girdiğini ve orasının kendi malı olduğunu görmek; zenginliğe, dünya ve ahirette murada ermeye işarettir. Rüyada samanlığa ateş düşüp yandığını görenin malını hükümet elinden alır. Yahut bir belaya uğrayarak malı elinden çıkar. Rüyada saman yediğini gören, cahil de olsa zengin olur.

Bkz: Yangın

Ebu Said El-Vaiz’e göre; rüyada saman görmek, çok malla tabir olunur. Rivayet ederler ki: Mansur bir gün rüyasında iki çuval saman yüklü bir eşeğe binmiş olarak bir köprüden geçtiğini görmüş. Bunu o zamanin tabircilerine söyleyince: “bir olayla karşılaşacak ve bu sayede dünyanın altınını toplayacaksın” demişler. Bu rüya sonradan söylendiği gibi çıkmış. Bazı tabircilere göre, saman mal ile tabir olunur. Samanlık görmek, mal konulan sandık veya kasa ile de tabir olunur.

Rüyada bir hayvana saman verdiğini gören, işlerinin düzelmesine gayret eder. Samanı öteye beriye savurduğunu gören, malını lüzumsuz yerlere dağıtır. Buğday, arpa ve diğer hububat samanları görmek, genel olarak mal ile yorumlanır. Bir kimse, birçok samanı olduğunu veya evinde ve kapısı önünde veya mahallesinde saman oldugunu görse, her durumda hayır ve menfaate erişir. 

Rüyasında bir hayvanın saman yediğini görmek, o hayvanın sahibinin hayır göreceğine; su üzerinde samanların yüzdüğünü görmek, suyun sahibinin eline mal geçeceğine delalet eder.

Bir başka rivayete göre de: Saman, çok mala işarettir. Evine saman doldurduğunu ve ona malik olduğunu görmek, ucuzluk ve bolluktur. 

Abdulgani El-Nablusi şunu nakletmiştir: İbn-i Sirin (R.A.) uyanıkken gördüğü bir saman yığınına bakarak “su samanı rüyada da görmüş olsaydım” buyurduğu rivayet edilmiştir. Bazı tabirciler de, rüyada saman gören, kasa hazırlasın, demişlerdir. Rüyada saman, sahibi için maldır. Samanın, rüyayı gören kimse üzerinde eseri aşikare olur. Bazıları da saman, meşakkatle elde edilecek maldır. Çünkü saman toplamak, dövülmekle elde edilir, demişlerdir. Yanında saman olduğunu gören kimse helal rızık ve kuvvete nail olur.

Rüyada saman yediğini gören kimse, samanın parasını yer, yahut yokluk, darlık ve açlığa düşer. Rüyada samanı sandık ve kasa gibi samanın konulmadığı yere koymak; yokluğa, kıtlığa ve rızkı samandan olan hayvanların helak olmasına işarettir. Bazı kere saman, malı sadaka olarak vermeye işarettir. Bir şehirde samanın çokluğu, nebatatin çokluğuna delildir. Buğday samanı, buğdaya; bakla samanı, baklaya; nohut samanı da nohuda işarettir

Rüyada saman yemek, bolluğun ve bereketin simgesidir. Yaptığınız her işte başarılı olacak, maddi durumunuzu düzelteceksiniz.

Saman

“Rüyada Saman Görmek” üzerine 3 yorum

  1. Ben rüyamda köydeki evimizin ve aynı zamanda samanlık deliğinin de bulunduğu damın arka tarafında bol miktarda saman gördüm. Saman hafif sararmış ve hafif ıslaktı. Hayırdır inşallah.

  2. Ben samanı amcaoğlundan almak istedim bana samanı vermedi. Hayırlara vesile olur inşallah.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir