Rüyada Nisa Suresi Görmek

İbn-i Sirin’e (R.A.) göre: Rüyada Nisa Suresini veya bir kısmını okuduğunu veya okunduğunu gören, beklemediği bir yerden bir mirasa konar ve akrabaları çoğalır.

İbn-i Kesir’e göre, ömrü uzun olur ve hayır görür, buyurmuştur. Cafer-ı Sadık ise; iyi ahlak ve doğrulukla meşhur ve halk arasında saygılı olur diyor.

Abdulgani Nablusi’ye göre: Geçinilmesi güç bir kadınla evlenir; ilim öğrenmek isteyen biri ise, bu hususta çalışıp başarı kazanır. 

Hz. Ali ve Hamza (R.A.) buyuruyorlar ki: Rüya sahibi, güzel konuşan, insanlarla iyi anlaşan, onların söylediklerine inanan ve kendi söylediklerini onlara inandıran, mantık sahibi ve akıllı bir kişi olur. Bazı yorumculara göre ise, zengin kadınlarla evlenerek, onlardan miras yer. Uzun bir ömürden sonra, mirasını kadınlara bırakarak, vefat eder.

Ayrıca bkz: Medine-i Münevvere, Kadınlar

Bir başka rivayete göre de: Rüyada Nisa Suresini veya ondan bir parça okumak, rüya sahibinin ömrünün sonunda geçinemiyeceği bir kadınla evlenmesine işarettir. Rüya sahibi talebe ise, ilminde mahir olmasına işarettir.

Nisa Suresi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir