Rüyada Misk Görmek

Bakınız; Güzel Koku

Danyal (A.S.)’a göre: Rüyada yanında misk olduğunu gören, edip, kahraman ve ilim öğrenmeye çalışan ve halk arasında adi iyi anılan bir kişi olur. Misk döküldüğü halde kokusu duyulmadığını gören, kıymetini ve şükrünü bilmeyen birine iyilik der. Miski sarımsak ile değiştirdiğini gören, dünyayı ahirete tercih eder. Bir göbeği yarıp içinden misk çıkardığını gören, zengin ve namuslu bir kadınla evlenir. Göbekten çıkan misk, bozuk ve fena kokulu ise fahişe ve fakir bir kadınla evlenir. Misk yediğini gören, ailesi için para biriktirir. Bir rivayete göre haram yer.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada görülen misk, gizlice sadakaya ve çocuğu sırtına almaya işarettir. Bazen rüyada ölüde görülen misk, onun cennette olduguna işarettir. Bazen misk, tüccarlar için kârlı ve faydalı bir ticarete işarettir. Bazen de üzerine kâr ilave edilen büyük emlaka veya kendisinden meyve toplanan bostan veyahut kendilerinden ilim öğrenilen alimlere işarettir.

Rüyada amber ve öd ağacı gibi miski ateş üzerine koyan kimse, dininde bidat olan bir şey yapar veya fesatlık uğrunda mal ve şöhretini kaybeder. Haksızlık yapar yahut sultana kendi malıyla hizmet eder. Misk, sürülen şey veya cariye yahut çocuktur. Bazı tabirciler misk, kadındır, dediler. Hırsız ve eşkıya sınıfından bir kimse rüyada üzerinde misk bulunduğunu görse, o kimse yakalanır. Çünkü güzel koku üzerinde bulunan kimseyi uyutur ve gizli şeyleri açığa çıkarır.

Rüyada misk görmek, mala işarettir. Çünkü çok pahalıdır. Misk, onu koklayan veya ona malik olan kimse için güzel geçime ve hayra işarettir. Misk itham altında bulundurulan kimsenin beraat etmesine işarettir. Güzel kokulu şeylerden karanfil ve güzel kokulu cevizler gibi siyah olan her şey, iftihar etmeye ve sevince işarettir. Miskin azalması, güzel övgüye ve iyi bir şekilde anılmaya; azalmaması da şükretmeyen bir kimseye, rüya sahibinin iyilik yapmasına işarettir.

Ayrıca bkz: Kedi Miski

Misk

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir