Rüyada Mantı Görmek

Rüyada mantı görmek, yakın birinin sebep olacağı küçük bir üzüntüye yahut kırgınlığa delalet eder.

Rüyada mantı yediğini gören kimse yakın çevresinde onun kötülüğünü isteyen birinin olduğuna işarettir. Rüyada mantı yediğini görmek, sevdiği arkadaşlarından birinin ihanetine uğramak demektir.

Rüyada mantı pişirdiğini ve yediğini gören, evli ise çocuklarından birisinin hastalığını işiterek üzülür. Bekar ise anlaştığı kadının kendisinden ayrılık haberini alır. Hasta ise hastalığı ağırlaşır. Borçlu ise alacaklılar tarafından malı haczedilir. Mahkemesi varsa, mutlaka kaybeder.

Bkz: Hamur İşi

Mantı

“Rüyada Mantı Görmek” için bir yorum

  1. Rüyamda, sürpriz bir şekilde eve gelen küçük oğluma gece mantı yapıp pişirdim. 2 yıl önce vefat eden annemin evindeyiz ve annem hasta salonda yatıyor. Mutfak salona servis camlı olduğu için kokuyu duyan anneme de yediriyorum. Oğlum da yedi, az bir şey de ben yedim. Tam o sırada yeni emekli olduğum okulumdan hizmetli ve memur bayanlar da geldi ve onlara da ikram ettim. Ev çok dağılmıştı -oğlumun kirli temiz çamaşırları ve benim onlara verdiğim kullanmadıkları örtüler valizden çıkmıştı.-çıkarmış yerlerdeydi. Ertesi gün oğluma balık pişireyim dedim, hamsi sandığım 1 kasa balık kılıç balığıymış şaşırdım. Balıkların bazıları tel gibi incelmiş. O sırada bana küs olan büyük oğlum telefon açtı, kardeşine gel de bir an önce haftaya beraber gelelim dedi. Çok sevindim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir