Rüyada Madeni Ayna Görmek

Eskiden aynalar camdan değil, birtakım parlak madenlerden yapılırdı. Bu eski aynalardan birini rüyada görmek, hayırdır.

İbn-i Sirin’e göre; rüyada madeni ayna görmek, büyüklüğü ve parlaklığı derecesinde, yüksek bir mevkiye delalet eder. Birine ayna verdiğini gören, ona itimat ederek malını teslim eder.

Kirmani’ye göre; bir aynaya baktığını görenin eşi hamile ise, babasına benzeyen bir erkek çocuk doğurur. Hamile bir kadın rüyada aynaya baktığını görürse, kendisine benzer bir kızı olur. Eğer hamile değilse, kocası ile aralarında kavga çıkar ve küslük yaşanır.

Bir çocuk rüyasında aynaya baktığını görürse, kız kardeşi dünyaya gelir. Bir memur veya işçinin aynaya bakması, işinden atılacağına delalet eder.

Ebu Sait el-Vaiz’e göre; ayna görmenin tabirinde ikilik vardır. Birçok ayna, erkeğin mürüvveti ve rütbesidir, demişlerdir.

Rüyada aynada yüzünü gören, işinde başarılı olur ve yükselir. Aynada yüzünü güzel ve sakallı olarak gören, eğer sakalı yoksa, halka iyi davranır ve cömertçe hareket eder. Sakalını beyaz gören, fakirleşir. Bir rivayete gören, rütbesi artar dini kuvvetlenir. Bazıları da aynayı kadına benzetmiş ve aynanın kırıldığını görmek de onun ölümüdür, demişlerdir.

Es-Salimi’ye göre; rüyasında ayna bulduğunu ama bakmadığını gören, işinde tiksindiği bir husus olur. Bir aynaya baktığını gören evli ise bir oğlu olur; eşi hamile değilse ondan ayrılarak başka bir kadınla evlenir. Eğer bekar ise güzel bir kadınla evlenir.

Cafer-i Sadık’a göre; rüyada ayna görmek yedi şekilde tabir olunur: Eş, çocuk, rütbe ve memuriyet, emir, sadık dost, ortak, güzel bir iş.

Ayrıca bkz: Ayna Kırılması

Madeni Ayna

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir