Rüyada Kuşak Görmek

Rüyada bele sarılan kuşak; babaya, amcaya yahut erkek kardeşe işarettir. Beline kuşak bağlamak; fakirin zengin olmasına, yönetimde güç ve kuvvete, ömrün kalan yarısına işaret eder. Çok kuşak kuşanmak, uzun ömre; kuşak bazen eş ve çocuğa delalet eder.

Ayrıca Bakınız; Kayış, Kemer, İpek Kuşak ve Kemer 

Rüyasında kuşak gören kişinin, güvenli bir iş anlaşması yapılacağına yorumlanır.

Rüyada kuşak görmek, akraba ile yorumlanır. Rüyada beline kuşak sardığını görmek, ömrünün uzun veya kısalığı ile yorumlanır. Uzun kuşak ömrün uzunluğuna, kısa kuşak kısalığına delalet eder. Bazı yorumculara göre kuşak, küçük çocukla da tabir olunur.

Rüyasında beline şal bir kuşak sardığını gören kimse, şerefe ve üne sahip olur. Beline çeşitli renklerle dokunmuş ipek bir kuşak sardığını görmek, o kimsenin o mahalde hatırı sayılan ve her yerde sözü geçen bir kişi olduğuna delalet eder.

Rüyasında beldeki kuşağın aniden bir yılana dönüştüğünü görmek, zenginliğe işarettir. Belindeki kumaş pamuktan yapılmış ise, iyi niyetli ve herkesin mutluluğuna çalışan bir kişi olduğuna; yünden yapılmış sağlıklı ve cömert bir kişi olduğuna; kuşağının herhangi bir madenden yapılmış olduğunu görmek, sahibinin kahraman ve cebbar bir kişi olduğuna delalet eder.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada görülen kuşak, babaya veya erkek kardeşe yahut amcaya işarettir. Bir kimsenin rüyada beline kuşak bağladığını görmesi, o kimsenin ömrünün yansına kavuştuğuna işarettir. Çok kuşak onları giyen kimse için, uzun ömre işarettir.

Rüyada üzerinde bezeksiz bir kuşak bulunduğunu gören kimse, şerefli, aziz ve kuvvetli bir kimseye istinat ve intisap eder ve ondan öyle bir hayır ve nimete nail olur ki, onunla servet sahibi olmak suretiyle kuvvet kazanır ve fakirliğini giderir. Eğer o kimse bizatihi zengin ve servet sahibi birisi ise, onun kuvvet ve muhafazakârlığına, ticaret ve saltanatındaki sebatına, helal mala erişmesine ve içinin dışından daha iyi olmasına işarettir.

Rüyada beline bir kuşak bağladığını gören kimse, fakir ise zengin olur. Eğer kuşak gümüşten, rüya sahibi de yüksek kimselerden ise, o kimse şöhret ve mal sahibi bir önder olur. Bir kimse, rüyada kendisine bir kuşak verildiğini ve onu sağ eliyle alıp giymediğini görürse, valiliğe işarettir. Kuşak boş olan kimse için ise yahut zevceye veya çoluk çocuğunun çokluğuna işarettir, özellikle onda aşkı da varsa.

Kuşak

“Rüyada Kuşak Görmek” için bir yorum

  1. Rüyamda siyah sakallı pek hocaya benzetemediğim ama suskunluğundaki erdemden hoca olarak nitelendirdiğim bir kimse, beline sardığı siyah kuşağı,”bak, ben kaç kere okuyarak sardım”diyerek beline doladığı kalınca siyah kuşağı bana göstermesi etki etti. Ayrıca nişanlım olan insanı da aynı rüyada bana kötüledi bu kimse.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir