Rüyada Küçük Kuşlar Görmek

Rüyada küçük kuşlar görmek, avlanmayan hoş bir kuştur. Rüyada bunu görmek, kendileri için nasib ve faydaları olmayan bir kavme delalet eder. Rüyada düşen kuşu görmek, erbabı içinde oyun ve eğlenceye, ona sahip olan için yüksek makama, ferahlığa, sevince ve düşman üzerine galip olmaya yahut bunlardan bir şeye delalet eder. 

Bkz: Kafes, Kuşçu

Kuşlardan saltanat ehlini rüyada görmek; şer, şiddet ve cinayete delalet eder. Kuşlardan insanlara ünsiyet eden kuşu görmek, hanım ve evlada; insana ünsiyet etmeyenleri görmek ise yabancılarla ilişki kurmaya delalet eder. Yırtıcı ve parçalayıcı kuşu görmek, yabani canavara ve yerdeki haşerelere delalet eder. Yaralayıcı ve insanlar tarafından terbiye edilmiş kuş; izzete, devlete ve faydalı rızka delalet eder.

Rüyada eti yenen kuşu görmek, kolaylıkla elde edilen faydaya; öten kuşları görmek de salih bir kavme delalet eder. Erkek kuşları görmek, erkek ile; dişi kuşları görmek de kadınla tabir edilir. Tanınmayan bir kuşu görmek, garip bir kavme delalet eder. Hem, hayırlı hem de şerli kuşu görmek, şerden sonra hayra, çetinlikten sonra kolaylığa delalet eder.

Rüyada hem gece hem de gündüz görülen kuşu görmek, cüret ve ısrarla aramaya; gece çıkıp gündüz çıkmayan kuşu görmek ise yataklık ve himaye etmeye delalet eder. Hayrı olmayan şerli kuşu görmek, düşmana; şerri olmayan sadece hayrı olan kuş ise korkudan emin olmaya, helal rızka ve elbiselere delalet eder. 

Rüyada gündüzleri görünüp geceleri saklanan kuş görmek ise muhtelit işlerden maaş almaya ve haber araştırmaya delalet eder.

Uyanıkken kıymetsiz bir kuşu rüyada kıymetli olarak görmek, faiz ve batıl mal yemeye, aksini görmek de yine aynıdır. Uçmayan kuşu rüyada uçtuğunu görmek, ahdini bozmaya ve isyan ile meşgul olmaya delalet eder. Aksini görmek de böylece tabir edilir. Bazen görünüp hazan da kaybolan kuşu görmek, eğer gördüğü vakit kuşun görülme zamanı değilse, bu rüya, eşyayı mahallinin dışında kullanmaya yahut düşmana muhalefet etmeye veya garip haberlere ya da kişinin kötü işlere dalmasına delalet eder.

Rüyada devamlı su içinde bulunan kuşu görmek, geçimi su üzerine olan kimselere, yahut takva sahibi kimseye ve temizliğe delalet eder. Buraya kadar kuşlar hakkında söylenen sözün hepsi bu kadar olmamakla beraber, diğer kuşların tabirleri de bunlara kıyas olunur.

Küçük Kuşlar

“Rüyada Küçük Kuşlar Görmek” için bir yorum

  1. Binlerce küçük, büyük kuşların arasında kaldım, yerdeydi hepsi ve ayakkabılarımı bile zor giydim, içlerine giriyordu. Eski bir evden elektriği hiçbir şeyi olmayan bir evden çıktım. Çocuklarımın sesine giderken kuş ormanı gibiydi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir