Rüyada Kiler Görmek

Rüyada kiler görmek tabiri, kişinin içinde gizlediği iyi ve kötü niyetlere, ahlak ve tabiatının güzellik ve çirkinliğine işarettir. Kullanılmayan kiler niyet ve istek yenilemeye; kiler bazen hileli işe yahut hileyi amaçlayan söz ve davranışlara delalet eder. Boş ise evle ilgili para sıkıntısıdır. Dolu, aydınlık ve temiz ise evle ilgili kısmettir.

Bkz: Yemek Dolabı, Azık

Rüyada kiler görmek, hile ile yorumlanır. Rüyada evindeki kilerinin erzak ve yiyecekle dolu olduğunu görmek, hile ile haram mal topladığına; kilerinin boş olduğunu görmek, Allah’ın (C.C.) verdiği rızıkla yetinerek, geçindiklerine delalet eder.

Salimiye göre; rüyada kiler görmek, sırrını saklayan bir kadınla tabir olunur. Kiler veya ambarda bazı şeylerin bulunduğunu görmek, o kişinin bazı sırları olduğuna işarettir. Eğer kiler veya ambar boş ise o kadından beklenen şey elde edilemez.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada kiler görmek, rüya sahibinin başkasına yapacağı hileye veya bir kimsenin kahrından korkmasından dolayı ona sözle yapacağı hileye işarettir. Bazen de rüya sahibinin içinde gizlediği iyi ve kötü şeylere, ahlak ve tabiatını güzellik ve çirkinliğine işarettir. Kilerin güzelliği, rüya sahibinin, ahlak ve vücut güzelliğine; kötülüğü ise rüya sahibinin batıl arzularına, ahlakının kötü oluşuna işarettir.

Rüyada evinde kullanılmayan bir kiler olduğunu gören kimse, kendisiyle Allah (C.C.) arasında olan niyet ve arzusunun yenilenmesine işarettir.

Kiler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir