Rüyada Kılıç Görmek

Rüyada kılıç görmek; memuriyete, hak ve menfaate, mal ve dünyalığa, güç ve kuvvete, sözü güzel ve etkili söyleyen kimseye ve düşmana galip gelmeye işarettir. Kabzasız, kını içinde görülen kılıç evin hanımına; kılıcı kınından çekmek çocuğa; kınından çıkarılmış kılıç emri ifa etmeye; kılıcın kını içinde kırılması çocuğun ana karnında ölmesine delalettir.

Rüyada kılıcın ucunun kırılması baba, amca ya da bunların yerini tutan birinin vefat etmesine; kılıcın yüzüğün kırılması anne, teyze veya halanın vefatına; kılıcı çekip başı üzerine kaldırmak, yüksek bir makama yahut birine zarar vermek isteyip bu fikirden vazgeçmeye işarettir.

Rüyada kılıçla birine vurup kılıcı vurduğu yerde bırakmak, kadınlara iyilik ve ikramda bulunmaya; kılıçla birine vurduğu halde, vurulan yerde bir yara yahut darbe izi meydana gelmediğini görmek, birine fazla etkisi olmayacak söz söylemeye işarettir.

Rüyada kılıçla birine vurup onun bir organını koparmak, vurduğu kişinin bir yakını ile aralarında ayrılığa sebep olacak bir durumun meydana gelmesine; kılıç kuşanmak ehli için önemli bir memuriyete, diğerleri için faydaya; kılıç bağının gevşeyerek, kılıcın yerde sürünmesi iş ve meslekte bıkkınlık hasıl olmasına; kılıç bağının kopması tüccar için zarara, memur için görevden alınmaya, diğerleri için keder ve üzüntüye yorulur.

Rüyada birine düşmanlık duymaksızın kılıçla vurmak, onun şöhret bulmasına sebep olmaya; kılıcı çekerken kınının kırılması, eşinin doğum yaparken ölmesine; evli değilse itibar kaybetmeye işarettir. Kılıcın kınıyla birlikte kırılması yahut onunla vurduğu kimseden kan çıkması, sebepsiz yere birine haksızlık etmeye işaret eder. Hayatınızla ilgili planlarınızı gerçekleştirmek için harekete geçeceğinize yorumlanır. Rüyada kılıç kuşanmak veya kılıç çekmek, işinizde yükseleceğinize ve yüksek makama erişeceğinize işaret eder. Kılıçla vurmak bir arkadaşınızın yardımına koşacaksınız demektir. Cesaret, kuvvet, nüfus, mevki olarak yorumlanır.

Danyal Aleyhisselama göre; rüyada kınında ve kabzası olmayan kılıç görmek, kadın ile; kınından çekilmiş kılıç görmek, koca ile tabir olunur. Kılıcının kınında kırıldığını görmek, evladının anne karnında öleceğine, annesinin kurtulacağına delalet eder.

Rüyada kılıcın ucunun kırıldığını görmek, baba veya amcasının veya akrabadan bir kişinin öleceğine işarettir. Kılıcın ucu, baba ve amca ile tabir olunduğu için, orada olacak herhangi iyi veya kötü bir olay onlara nispet edilir. Kılıcının kırıldığını görmek, anne veya teyzesinin veya halasının ölümünü gösterir. Kılıç da bunlarla tabir olunduğu için, burada görülecek herhangi bir olay da iyi veya kötü olarak onlarla tabir olunur.

Rüyada kılıcını çekip başı üzerine kaldırdığını gören, büyük bir ün kazanır. Eğer birine vurmak için kaldırmış ise, bundan vazgeçer. Kılıcı ile birine vurduğunu ve kılıcın vurulan yerde kaldığını gören, kadınlara iyilik eder. Kılıcı ile birine vurduğunu, fakat kılıcın kesmeyip ona tesir etmediğini gören, biri hakkında söz söyler ise de bu söz ona tesir etmez. Birine kılıcı ile vurup bir yerini kestiğini ve yere düştüğünü görmek, o kişinin akrabası ile aralarında bir ayrılığa sebep olacak bir olayın geçeceğine delalet eder.

Rüyada beline kılıç kuşandığını gören, büyük bir işe girer. Kılıcının kayışının uzadığını ve yerde sürüklendiğini gören, bulunduğu işten bıkar. Kılıç kemerinin kısa olduğunu gören, çalıştığı işte sebat etmez. Kılıç kayışının kopması, memur için işinden atılmasına; tüccar için zarara, diğerleri için ise sıkıntıya delalet eder.

Rüyada bir insanı tanımadığı halde kılıçla vurulduğunu gören, o kişinin ününün artmasına sebep olur. Kılıcının üzerinde pas veya eğrilik olduğunu görmek, kılıcın sahibine veya rüyayı görene itibar eksikliğine ve sözünün geçmeyeceğine delalet eder. Bir rivayete göre de işlerinin aksi gitmesine işarettir.

İbn-i Kesire göre; rüyasında kılıcını çekerken kınının kırıldığını görenin karısı hamile ise doğururken vefat eder. Eğer evli değilse, itibarı kırılır. Eğer bir işte ise işinden ayrılır. Kendisine birçok kılıç verildiğini gören, zengin olur. Kılıcını kınından kolaylıkla çektiğini görenin kendisine itaatli bir çocuğu olur.

Rüyada kılıcının kını ile birlikte kırıldığını görenin karısı ve çocuğu ikisi birden vefat eder. Birine kılıcı ile vurduğunu; fakat vurduğu yerden kan akmadığını gören, o kimseye sebepsiz olarak kötülük eder. Çıkan kandan vuran adamın elbisesine kan bulaşırsa, haram mala ve malının elinden çıkacağına delalet eder. Kılıcını sağlam olarak beline bağladığını gören çok yaşar.

Cabir’ül-Magribiye göre; rüyasında altından bir kılıcı olduğunu gören, büyüklerden menfaat görür. Demirden kılıcı olduğunu görenin işi ve emri kuvvet bulur. Bakırdan, demirden veya tenekeden kılıç görmek iyi değildir. Kalay ve kurşundan kılıcı oldugunu gören, asil bir kadından hayır ve menfaat görür. Kılıcının çeşitli kıymetli taşlarla süslenmiş olduğunu görmek, alimler tarafından hayır ve bereket geleceğine delalet eder. Rüya sahibi eğer memursa şeref ve itibarı artar. Tahta bir kılıcı olduğunu görenin işleri bozuk olur.

İsmail El-Esasa göre; rüyasında iki kılıcı olup birini sağ ve ötekini sol tarafına takınmış olduğunu gören, iki iş sahibi olur. Kılıcının iki ağzı olduğunu görmek, emrinin geçerli olduğuna; bir devlet büyüğünün beline kılıç kuşandığını görmek, hükümet tarafından kuvvet ve kudret geleceğine; kendisine bir kılıç verildiğini görmek, emrinin yerine getirileceğine ve sözünün geçeceğine; kılıcının parladığını görmek, büyüklerden saygı göreceğine delalet eder.

Rüyada kaç kılıç kuşanılırsa, o kadar kadınla evlenir. Elinde kaldıramayacak kadar ağır bir kılıç olduğunu gören, çok ağır ve kötü sözler işitir. Bir kılıçla taşa vurup taşı yardığını görmek, sözle düşmanlarını alt ettiğine; elinde çekilmiş kılıç olduğunu görmek, düşmanlarına karşı üstün olacağına delalet eder.

Rüyada bir yerde asılı duran veya yerde bulunan bir kılıcı oradan aldığını görmek, hakkını arayıp bulacağına ve alacağına; kılıç ile oynadığını görmek, siyasete gireceğine; elindeki kılıçla sağa sola vurup etrafındaki eşyaya zarar verdiğini görmek, halkı incitecek sözler söylemeye işarettir. Kılıç torbası içinde kılıç görmek ise korunacak mala işarettir.

Rüyada kılıcının kırıldığını, elinden düştüğünü veya zorla elinden alındığını veya kendisinin fırlatıp attığını veya çaldırdığını yahut rehin verdiğini veya birine muvakkaten verdiğini veyahut sattığını görmek, on şekilde tabir olunur: Kovulma, akraba ölümü, üstünlük, para cezası, düşmanlık, eksiklik, çocuk ölümü, boşanma, hizmetçi ölümü, kudretsizlik. Bir başka rivayete göre de: Rüyada görülen kılıç çocuktur. Bir kimse rüyada kılıç taktığını görürse, büyük bir vilayete amir olur.

Rüyada kılıcının ağırlaştığını ve kendisini yere doğru çektiğini gören kimse, amirliğinde çok kuvvetlenir ve menfaat elde eder. Eğer kılıcının askısının kesildiğini görse, bulunduğu memuriyetten azledilir. Rüyada görülen kılıç askısı iyi bir memuriyettir. Bir kimse rüyada hanımının kendisine veya kendisinin hanımına bir kılıç namlusu verdiğini görse, erkek bir çocuğa nail olmaya işarettir. Bir kimse hanımına kını içinde bir kılıç verdiğini görse, hanımı bir kız çocuğu doğurur.

Rüyada hanımı kendisine kını içinde bir kılıç verirse, o kimse hanımından erkek bir çocuğa nail olur. Rüyada bir tarafta konulmuş kılıç görmek, çok şarapçı bir adama işarettir. Bir kimsenin rüyada kılıcının kınının kırıldığını görmesi, o kimsenin hanımının vefat etmesine işarettir. Bir kimse kılıçsız kını taktığını görürse, o kimse üzerine bir emanet alır. Kılıcının kabzasının kırıldığını gören kimsenin babası veya amcası vefat eder. Bazı tabirciler, onun teyzesi veya annesi ölür, dediler.

Rüyada kılıç ile oynayan kimse bir memuriyetle ilişkisi varsa o kimsenin maharetine; eğer hatiplikle bir ilgisi varsa, fesahat ve belagatına; çocukla bir ilgisi varsa, çocuğunu beğenmesine ve onunla uğraşmasına işarettir. Kılıç kırılsa kını sağlam kalsa, zevcesinin kurtulup karnındaki çocuğun ölmesine işarettir. Kılıç kınıyla beraber kırılsa, rüya sahibinin hanımı çocuğu ile beraber ölür. Kılıç ve bıçakla kullanılan, ayakkabı ile kalıbı gibi her şeyin kini, erkek ve hanımı ile tabir edilir.

Bekar kimsenin rüyada kılıcı kınına koyması, evlenmesine işarettir. Elinde düşmanının kılıcından daha uzun bir kılıç olduğunu gören kimse düşmanına galip gelir. Kılıcının körelip kesmediğini görmek sözünün dinlenmez olduğuna işarettir. Kılıç ile vursa ve kılıç kesmese, vurulan vurana zafer bulur ve ona galip gelir. Kılıç keserse, vuran vurulana galip gelir. Kılıç ile vursa ve kılıç kesmese, halbuki kan çıksa, vuran yalan söyleyerek diliyle vurulana musallat olur.

Rüyada kılıçla bir insanın boynunu vursa boynu kesilen kimse, kesen adamdan hayır görür ve büyük ferahlığa nail olur. Bir kimse rüyada başka birisinin kendisini kılıçla vurduğunu ve azasından birini kestiğini görse, vurulanın uzak bir yere yolculuk yapmasına işarettir. Vurmasıyla vurulanın azalarından birisini ayırsa, vurulanın nesli çok olur ve şehirlere dağılırlar.

Bir kimse rüyada kendisini münakaşa etmeksizin birisinin vurduğunu görse, vurulanla vuran arasında evlenmek veya başka bir sebepten dolayı akrabalık meydana gelir.

Rüyada kılıç görmek, rızka da işarettir. Bazen de kılıç, mülke veya ilme işarettir. Eğer rüyayı gören garip bir kimse olursa, hanım veya çocuğunun asil ve necip olmasına işarettir. Eğer asil olmazsa kendisinde şüphe olan bir maldır yahut zevce ve çocuk alçak bir nesilden olur.

Kılıç

“Rüyada Kılıç Görmek” üzerine 6 yorum

  1. Selamünaleyküm. Hayırlı günler. Rüyamda benim kayınımı gördüm, elinde uzun kılıca benzer bıçakla benim sol kolumdan derin bir şekilde kestiğini, yere kan aktığını gördüm. Yorumu ne olabilir, acaba?

  2. İyi günler. Ben rüyamda tanımadığım iki erkek kişinin tahta kılıçlarla kavga ettiğini gördüm. Ama ikisi de birbirini yaralamadı, herhangi bir şekilde zarar vermedi. Etrafta başka bir kimse veya nesne de görmedim. Yorumu ne olabilir, acaba? Şimdiden teşekkürler…

  3. Hayırlı günler, rüyamda düşmandan savunurken iki abimin de sol bacağıma kılıçlarını sapladıklarını gördüm. Kendi kılıcımın olduğunu sonradan fark ettim. Kendi kanımı gördüm.

  4. İyi günler, rüyamda yatar yatmaz bir tane siyah, uzun kapüşonlu, pelerin giymiş bir adam yüzünü göremiyorum. Evde aksesuar olarak kullandığım küçük, orta ve büyük kılıçlardan önce küçük kılıcı sonra orta boyda olan kılıcı daha sonra en büyük kılıcı sıra ile üzerime koydu. En sonda bahçeleri temizlemek için kullanılan tırpan dediğimiz kesiciyi koyarak yavaş yavaş gitti. Ben bu arada çok bağırdım ve dua okudum ama o hala üzerime koymaya devem etti gitmedi. Tırpanı koyduktan sonra gitti. Çok korktum ve etkisinden çıkamadım. Işıklar açık uyuyorum. Bu ne demek olabilir? Lütfen yorumunuzu bekliyorum.

  5. Rüyamda kayı obasını gördüm çok kalabalık bir ortamda kayı beyi kılıcını Ertuğrul gaziye verip “Artık bey sensin” dedi ve uyandım. Bu rüyayı hayra yormak mümkündür? Lütfen cevap yazın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir