Rüyada Kevser Görmek

Rüyada cennette olan bu sudan içtiğini görmek; güzel amele, hayırlı ilme ve sağlam itikada, Peygamberimizin (S.A.V.) sünnetine uymaya işarettir.

Bkz: Kevser Havuzu, Kevser Suresi

Rüyada Kevser suyu içmek, kafir için iman etmeye; günahkar için tövbeye; bid’at ehli için doğru inanç ve itikada delalet eder. Kevser ırmağından su içmek, düşmana galip gelmeye, saliha kadına ve helal kazanca delalet eder. Kevser, cennet ırmaklarından birinin adıdır. İnsan rüyasında cennette bulunan Kevser nehrinden içtiğini görürse, tövbe eder demektir.

Rüyada cennette bulunan Kevser nehrinden su içtiğini gören kimse alim, amel, güzel itikat ve Resulullah (S.A.V.)’in sünnetine uymaya işarettir.

Rüyada Kevser ırmağından içen kimse kafir ise Müslüman, günahkarsa tövbe eder veya bid’attan Sünnet-i Seniyyeye veya kötü bir kadından, saliha bir kadına yahut haram olan bir kazançtan, helal olan bir kazanca intikal eder. Kevser ırmağından içtiğini gören kimse “(Habibim) hakikat biz sana Kevser’i verdik” mealindeki ayet işaretince reislik, zafer ve düşmana galip gelmeye nail olur.

Kevser

“Rüyada Kevser Görmek” için bir yorum

  1. Rüyamda, cübbeli ve sarıklı bir adam gelip “Oğluna Kevser suyu içir” dedi. Ama benim oğlumun doğuştan rahatsızlıkları var, bunu da belirteyim. Teşekkürler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir