Rüyada Kelimeyi Şahadet Görmek

Rüyada kelime-i şahadet getirerek, La İlahe İllallah dediğinizi görmek, imanınızın çok kuvvetli olduğuna bunu her zaman tekrarlayarak daima iman tazelemeniz gerektiğine, ibadete devam etmenize ve ibadetle meşgul olan insanlarla daima birlikte olmanız gerektiğine işarettir.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada kelimeyi şahadet getirmek, imanının kuvvetli olduğuna işarettir. Aynı zamanda unutmayarak daima ölümü hatırlamanız gerektiğine de ihtar eden bir uyarıdır.

Kelimeyi Şahadet 

“Rüyada Kelimeyi Şahadet Görmek” üzerine 22 yorum

  1. Hatırladığım kadarıyla düğün yeri oluyor yemek falan veriliyor o sırada karı koca oluyor. İnsanları farklı bir dine teşvik ediyor ben de kelimeyi şahadet getiriyorum. Anlamını söylüyorum “Allah birdir” falan diyorum. O yalanlıyor o karı koca fakat kapalı idi. Ben doğru olanı söylemeye çalışıyordum.

  2. Hayırlı sabahlar bu gece o kadar garip bir rüya gördüm ki düşündükçe tüylerim ürperiyor. Rüyamda kızım ecel imiş arkadaşımın çocuğu kaza yapmış, onun yanına gidiyorum. Kızım da peşimden geliyor. Çevredekilere soruyorum “Siz bu kızı görüyor musunuz?” diye onlar “Hayır görmüyoruz” diyorlar. Ben arkadaşımın eşinin yanına gidiyorum. Dilim tutulmuş “Bana kelimeyi şahadet getirmeme yardımcı ol, sen söyle ben de söyleyeyim ”diyorum. Söylüyorum söylüyorum olmuyor, en sonunda yarım çektim. Nedir bunun yorumu acaba?

    1. Yanlış fetva vermek istemem ama anladığım kadarıyla Kelime-i Şehadet getirmekte zorlanıyorsunuz bu da imanınızın biraz zayıf olduğunu gösterir Allah korusun. Devamlı La ilahe illallah getirmenizi tavsiye ediyorum.

  3. Bir ay önce babam öldü. Bu gece babamı gördüm. Birlikte kelimeyi şahadet getirdik ve babam öldü. Ne demek oluyor, acaba bir bilgi verir misiniz?

  4. Ölmüş bir tanıdığım otobüs kullanıyordu, çok hızlı gidiyordu. Ben de arkadaydım. Yanımda dayımın oğlu vardı, bir şeyler konuşuyorduk. Otobüs viraja hızlı girdi ve devrildi. Ben koltuğa sarıldım ve şehadet getirdim. Ve uyandım.

    1. Rüyamda birinin şeytan kılığına girdiğini gördüm. “Ben Allah’ım” diyordu. Ben de kelime şahadet getirerek bir taş aldım, tam vuracaktım kaçtı.

  5. Azrail’i (as) canımı almaya geldiğini görüyorum. Önce çok korkuyorum, çığlık atıyorum sonra aklım başıma geliyor ve Kelime-i Şehadet getiriyorum. O haldeyken uyandım.

  6. Ben rüyamda bir yere gitmişim ve yerde toprakta bomba olduğunu hissetmiştim. “Burada bomba var” derken bomba patladı. Ateşi hissettim ve ardından Kelime-i Şehadet getirdim uyandım. Bu rüya acaba neye yorumluyor?

  7. Rüyamda bir arabayla gidiyoruz şehir içi fakat sahil boyu imiş. Yanımdaki ya yengemdi ya da başka birisi tam çıkaramıyorum. Bir anda denizin kabardığını içinden gemiler çıktığını ve akabinde sürekli denizin diğer bölümleri dağlar gibi kabarmaya başladı, ben Eşhedu enla ilahe illallah ve Eşhedü enla Muhameden Resul Allah” diye sürekli söylüyorum. Biran gözüm gökyüzüne çevrildi. Birde ne görüm ki, bulutlar gri renkte kabarmışlar açıldığında içinden siyah güvercinler sürüyle çıktı. Yanımdakine diyorum ki “Kıyamet çok yakındır Allah’ım” diye kelimeyi Şehadete devam ediyorum. Bilen var mı yorumlanırsa çok sevinirim.

  8. Rüyamda öylesine dolaşıyordum birden biri elime gümüşten yapılmış kolye gibi bişeyi elime verdi üstüne baktım alt alta kurandan şu harfler yazıyordu “Ays sin Kaf” ben onu gördükten sonra “Hasbiyaallah hasbiyallahu na'mel vekil” diye söyledim ve ardından şehadet getirdim. Çok güzel mekanlara girdim her girdiğim yerin üstünde ayetler vardı. Herkes beni hoş karşılıyordu. Tabir ederseniz çok sevinirim ve sürekli rüyamda şehadet ve kelime-i Tevhit getiriyorum. Kur'an okuyorum, namaz kılıyorum çok şükür.

  9. Merhaba, rüyamda şiddetli bir deprem oldu ve bulunduğum yüksek bina çökmeye başladı. Ben de yere doğru düşerken artık öleceğime kanaat getirerek Kelime’yi Şehadet getiriyordum. Bütün olarak ne anlama geldiğini açıklar mısınız? Teşekkürler…

  10. Lütfen detaylı bilgi verir misiniz? Rüyamda Musa as mı gördüm. Kelime-i Şahadet getiriyordum ama küçük bir oğlan çocuğu olarak gördüm. Çok karanlık bir yerdeydim. Çok korkmuştum. Lütfen yorumunu söyler misiniz?

  11. Eşimle bir minibüste otoyoldayız. Birden küçük bir tümsek var tam oradan geçerken bomba patlıyor. Ben öleceğim diye kelimeyi şahadet getiriyorum. Ve uyandım. Yorumlarsanız minnettar kalacağım. Allah razı olsun.

  12. Rüyamda gece karanlık, kıyamet kopacakmış, gökyüzünde ay karanlığın içinde. Ayın içinden bir ay daha çıkıyor. Hava aydınlanır gibi oluyor havanın karanlığı, gök gürültüsü, rüzgar bir anda kesiliyor. Ben de kelimeyi şahadet getiriyordum.

  13. Rüyamda bağıra bağıra Kelime-i Şahadet getiriyordum. Kim olduğunu ve ne yaptığını bilmesem de bana kötülük yapan ve şeytan olduğunu rüyamda bile bana hissettiren birisini engellemeye çalışıyordum. Olduğum yerden uzaklaşsın diye o şahsın yüzüne karşı bağıra bağıra Kelime-i Şahadet getiriyordum ve besmele çekiyordum. Bir ara gözümü açıp uyandığımda bile hala Kelime-i Şahadet getirdiğimi fark ettim.

  14. Yaşlı ve beyaz sakallı bir erkeğe şehadet getirtmeye ve İslam’a geçmesine yardımcı oluyordum.

  15. Sarı ve çok güzel bir ineği kurban etmek için yatırıyorum ve öperek kurban ediyorum kan akmıyor.

  16. Rüyamda su kanalından karsıya atladım. Uzun bir mesafe biri bana bir şey Verdi karşıya atladım ve bağırarak kelimeyi şahadet getirerek uyandım. Bu üryanin yorumunu yapar mısınız?

  17. İyi günler rüyamda ailemle büyük bir ağacın üzerinde kalıyor ve yaşıyoruz. Daha sonra aşağı iniyorum ve böcek sesleri duyuyorum ve şehadet getiriyorum. böcekler seslerini kesiyorlar. Daha sonra yine ağaca çıkıyorum annemle biraz konuşup yatıyoruz sonra uyanıyorum ve kıtlık başlamış sadece bulgur pilavı yiyoruz. Ortalık karanlıktı ben tam tencereden pilav yiyecekken şeytan benimle uğraşmaya başlıyor. Köpekler üzerime doğru kızgın bir şekilde geliyor. Bende devamlı kelimei şehadet ve tevhid getiriyorum. Annemde şeytan neden seninle uğraşıyor ve seni ele geçirecek diyor. Sonra sürekli şehadet ve kelimei tevhid getirerek yüreğim hoplamış bir şekilde uyanıyorum. Rica etsem tabirini yapabilirmisiniz. Teşekkür ederim.

  18. Rüyamda beni tanımadığım biri öldürüyor. Bende tam o sırada kelimeyi şahadet getiriyorum.

  19. Allah peygamber efendimizle etteyahatü duasını okuyordu. Cebrail melekte kelimeyi şahadet getiriyordu bende onunla beraber tekrar ettim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir